Inspiroiviin ideoihin tutustuminen

YouTuben Tilastojen Inspiraatio-välilehdeltä näet, mitä oma yleisösi ja muut katsojat hakevat YouTubesta. Inspiraatio-välilehden vinkkien avulla voit luoda katsojia kiinnostavaa sisältöä.

Inspiraatio-välilehden käyttö

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Inspiraatio-välilehti.
  4. Aloita kirjoittamalla hakutermi tai ‑aihe hakukenttään. Voit tallentaa hakutermin klikkaamalla Tallenna.

Kun olet lisännyt hakutermin, näet aiheeseen liittyvän katsojatoiminnan:

• Yleisön toiminta: Näet aiheen suosion yleisösi keskuudessa.
  • Haettu YouTubesta: Näyttää aihetta koskevat suositut haut koko YouTubessa.
  • Katsottu YouTubessa: Näet aiheeseen liittyvät suositut videot, joita on katsottu YouTubessa.

Mitä Inspiraatio-välilehdellä näkyy?

Huom. Nämä tiedot koskevat tällä hetkellä vain tiettyjä maita, kieliä ja laitteita. Jos aiheeseen liittyviä videoita ei ole, kaikkia osioita ei välttämättä näy.

Inspiroidu

Huom. Tekoälyn luoma sisältö voi olla epätarkkaa, sopimatonta ja laadultaan vaihtelevaa, eivätkä tiedot välttämättä edusta YouTuben näkemyksiä. Älä lisää kehotteisiin omia tai muiden henkilökohtaisia tietoja. Muista myös, että ominaisuuden generoimat ideat, hahmotelmat ja muut tuotokset eivät ole ammatillisia neuvoja. Harkitse tarkkaan, minkälaista tekoälysisältöä luot tai käytät YouTubessa.

Kortissa hyödynnetään generatiivista tekoälyä, joka auttaa ideoimaan uusia, kanavallesi ja yleisöllesi räätälöityjä sisältöideoita. Voit löytää uusia sisältöaiheita ja luoda nopeasti videohahmotelman, joka auttaa seuraavan videon suunnittelussa. Pääset alkuun kirjoittamalla idean tai tutustumalla eniten haettuihin termeihin. Klikkaa sitten Luo hahmotelma .

Eniten haetut

Tästä kortista näet eniten haetut hakutermit 28 viime päivän ajalta sekä yleisösi että omien tallennustesi perusteella. Joidenkin hakutermien yläpuolella on "Sisältötarve"-tunniste .

Aiheeseen liittyvät uudet videot

Tästä kortista näet videot, jotka liittyvät yleisösi 28 viime päivän aikana katsomiin aiheisiin ja tallentamiisi hakuihin.

Shorts-sisältötarpeet

Kortista näet sisältötarpeet eli sellaiset aiheet, joista katsojat saattavat haluta osuvampia tai laadukkaampia Shorts-videoita.

Lisätietoa sisältötarpeista

Sisältötarve ilmenee, kun YouTubesta ei löydy tarpeeksi laadukkaita hakutuloksia tietylle haulle. Voit käyttää havaitsemiasi sisältötarpeita inspiraationa, kun luot sisältöä, jota ei vielä ole tai jota voisi parantaa.

Sisältötarve ilmenee, kun

• yhtään hakua vastaavaa tulosta ei löydy
  • tulokset eivät vastaa tarkasti hakua
  • hakutulosten videot ovat vanhoja, heikkolaatuisia tai muuten hakua huonosti vastaavia.
Jos haluat lisätietoa hakuvinkeistä tietokoneella, katso tämä YouTube Creators ‑kanavan video.