Je Premium-lidmaatschap onderbreken of hervatten

YouTube Premium- en YouTube Music Premium-abonnees kunnen hun betaalde lidmaatschap altijd onderbreken, hervatten of opzeggen.

Selecteer de knop hieronder om je betaalde lidmaatschap te bekijken en te beheren. Volg daarna de stappen in dit artikel om een YouTube Premium- of YouTube Music Premium-lidmaatschap te onderbreken of te hervatten.

Opmerking: Jaarabonnementen kun je niet onderbreken. Gebruikers die betalen via Apple, kunnen hun betaalde lidmaatschap niet onderbreken en hervatten.

Je lidmaatschap onderbreken

NU ONDERBREKEN

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op Lidmaatschap beheren.​
  3. Klik op Deactiveren.
  4. Klik op Onderbreken.
  5. Selecteer met de schuifregelaar hoeveel maanden je je lidmaatschap wilt onderbreken en tik op Lidmaatschap onderbreken.

Handig om te weten als je je lidmaatschap onderbreekt:

• Je kunt je lidmaatschap 1 tot 6 maanden onderbreken.
  • Je lidmaatschap wordt onderbroken na afloop van je huidige betaalcyclus.
  • Als je je lidmaatschap onderbreekt, hebben jij en gezinsleden die je abonnement gebruiken, geen toegang tot de voordelen van YouTube Premium of YouTube Music Premium.
  • Je kunt een onderbroken lidmaatschap altijd opzeggen.
  • Als je een YouTube Premium-abonnement hebt, behoud je alle video's en muziek die je hebt gedownload. Je krijgt weer toegang tot deze downloads als je je lidmaatschap hervat.
  • Als je een YouTube Music Premium-abonnement hebt, behoud je alle muziek die je hebt gedownload. Je krijgt weer toegang tot deze downloads als je je lidmaatschap hervat.
  • Na de onderbrekingsperiode brengen we automatisch het normale maandbedrag voor de volgende maand in rekening. Als je abonnementsprijs is gewijzigd terwijl je lidmaatschap was onderbroken, wordt nog 1 keer het oude tarief in rekening gebracht voordat je overgaat op de nieuwe prijs. We sturen je minstens 30 dagen van tevoren een e-mail over een prijsverhoging in je land/gebied.
  • Je kunt je onderbroken lidmaatschap op elk moment vóór de geplande datum hervatten. Ga hiervoor naar YouTube.

Je lidmaatschap hervatten

NU HERVATTEN

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op Lidmaatschap beheren.
  3. Klik op Hervatten.
  4. Klik nog een keer op Hervatten.

Als je YouTube Premium hebt via een abonnement op Pixel Pass, vind je hier meer informatie over hoe je je account beheert.
Nieuwe YouTube Premium- en Music Premium-abonnees die zich op Android hebben aangemeld, worden vanaf 2022 gefactureerd via Google Play. Deze wijziging heeft geen invloed op bestaande abonnees. Op payments.google.com kun je recente afschrijvingen en de factureringsmethode bekijken. Volg deze stappen om een terugbetaling aan te vragen voor een Google Play-aankoop.