Checken of items in aanmerking komen voor licentieverlening

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.

Voordat je muziek voor licentieverlening aanbiedt in Creator Music, kun je je itemlijst filteren om te zien welke items licentieerbaar zijn. Als een item niet in aanmerking komt, kun je bekijken waarom het niet licentieerbaar is.

Opmerking: Je kunt alleen licenties voor geluidsopname-items aanbieden in Creator Music.

Nagaan welke items kunnen worden gelicentieerd

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk en dan Licentieverlening.
  4. Selecteer een of meer filters:
  5. Klik op TOEPASSEN.
Opmerking: Je kunt zien welke licentiestrategie een item heeft in de kolom Licentiestrategie op de pagina Items. Als je de lijst met items wilt filteren op licentiestrategie, klik je op het filter  en dan Licentiestrategieën.

Gegevens over de licentiestatus exporteren

1. Volg de bovenstaande instructies om de gegevens te bekijken die je wilt exporteren.
  2. Vink bovenaan het vakje Alles selecteren aan om alle items op de pagina te selecteren. Als je alle items op alle pagina's wilt selecteren, vink je bovenaan het vakje Alles selecteren aan en klik je op en dan Alle overeenkomende items selecteren.
    • Opmerking: Je kunt maximaal 2 miljoen items tegelijk exporteren.
  3. Klik in de bovenste banner op Exporteren en dan Door komma's gescheiden waarden (.csv). Het csv-bestand wordt verwerkt.
    • Opmerking: Je kunt de pagina verlaten of andere bulkacties uitvoeren terwijl het bestand wordt verwerkt.
  4. Als je bestand klaarstaat, klik je op DOWNLOADEN.

Waarom een item niet kan worden gelicentieerd

Op de pagina Items  toont de kolom Licentieverlening de licentiestatus van je items. Plaats de cursor op Niet geschikt om te achterhalen waarom een item niet kan worden gelicentieerd:

Conflicterend eigendom van ingesloten compositie in de VS Het compositieaandeel mag niet conflicterend zijn in de VS.

Conflicterend eigendom van geluidsopname in de VS

Het eigendom van de geluidsopname mag niet conflicterend zijn in de VS.
Contractdatum is nog niet ingegaan Contractdatum is nog niet begonnen.

Incompatibel itembeleid

Het overeenkomstbeleid van het item mag geen blokkeringscriteria voor minder dan 30 seconden bevatten.

• Opmerking: Als het overeenkomstbeleid van je item een regel voor beoordeling bevat, worden creators niet op de hoogte gesteld van potentiële overeenkomsten tijdens het uploaden en moeten ze handmatig een licentie toepassen.

Ingesloten compositie met ongeschikt itembeleid

Het overeenkomstbeleid van het ingesloten compositieaandeel mag geen trackcriteria bevatten of criteria van minder dan 30 seconden blokkeren.

• Opmerking: Dit heeft alleen betrekking op licentiegevers van uitvoeringsrechten.
Onvoldoende eigendom van ingesloten compositie in de VS Het compositieaandeel moet in de VS volledig van jou zijn.
Onvoldoende eigendom van geluidsopname in de VS De geluidsopname moet in de VS volledig van jou zijn.

De releasedatum van de geluidsopname ligt in de toekomst

De releasedatum van de geluidsopname mag geen datum in de toekomst zijn.

De actieve referenties van het item zijn inconsistent

Kan niet verifiëren of alle referenties afkomstig zijn van dezelfde geluidsopname.
De actieve referenties van het item zijn niet uniek genoeg De referentiebestanden bevatten uitsluitingen.

Het item heeft geen actieve referentie

Het item moet ten minste één actieve referentie bevatten.

Dit item is niet volledig samengevoegd

Er bestaat een ander item in de database van YouTube dat overeenkomt met dit item.

Andere redenen

Aangepaste prijzen checken

Sommige uitgevers stellen een minimumprijs in voor items waarvan ze de eigenaar zijn. Dit is de laagste prijs waarvoor een track wordt gelicentieerd. Als een uitgever een minimumprijs instelt, moet het label of de distributeur voldoen aan de prijs die is ingesteld in Studio Content Manager.

Als je vooraf ingestelde licentiestrategieën gebruikt die niet voldoen aan de minimumprijs van een uitgever, wordt de strategie automatisch geüpdatet in Creator Music om verlies van licentieerbaarheid te voorkomen.

Zo check je prijswijzigingen die door uitgevers zijn aangebracht:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer  in het linkermenu en open een strategie met aangepaste prijzen.
    • Zoek strategieën en items met aangepaste prijzen door op de pagina Licentiebeheer de kolommen Aangepaste prijs en Items onder aangepaste prijs te checken.
    • Titels voor aangepaste licentiestrategieën volgen het schema: Titel van je licentiestrategie - uitgever die minimumprijs heeft ingesteld | type minimumprijs
  3. Selecteer in het linkermenu Aangepaste prijs.
  4. Plaats de cursor op de aangepaste prijs om details te vergelijken.
    • Aangepaste prijzen worden aangegeven met een sterretje *.

Je kunt prijswijzigingen ook opzoeken door Geschiedenis te selecteren bij een licentiestrategie.