Video's bekijken en beheren in Studio Content Manager

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Hier vind je meer informatie over hoe je video's beheert in YouTube Studio.

Met YouTube Studio Content Manager kun je video's bekijken en beheren voor kanalen die gekoppeld zijn aan je Content Manager. Ga naar Je video's uploaden en claimen voor meer informatie over hoe je video's uploadt.

Video's zoeken

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Op de pagina Video's kun je schakelen tussen de tabbladen Uploads en Live.
    • Op het tabblad Uploads zie je video's van kanalen die gekoppeld zijn aan je Content Manager.
    • Het tabblad Live toont eerder opgeslagen livestreams van kanalen die gekoppeld zijn aan je Content Manager.
  4. Klik op de filterbalk  en selecteer een filter om de lijst te verfijnen, zoals Kanaal, Waarschuwingen vanwege auteursrechtklacht, Inkomsten genereren, Videodatum of Video-ID.
  5. Klik op een video. Je komt op een detailpagina met een overzicht van de metadata, instellingen, thumbnailafbeelding en andere gegevens.
  6. Selecteer een tabblad in het linkermenu om meer acties uit te voeren:
    • Analytics: De prestaties van de video bekijken.
    • Editor: Je video bewerken, kaarten toevoegen en andere video-elementen wijzigen.
    • Ondertiteling: Ondertiteling toevoegen aan de video.
    • Inkomsten genereren: Een uploadbeleid kiezen en advertentie-indelingen selecteren om het genereren van inkomsten met je video aan te zetten. Meer informatie
    • Rechtenbeheer: Content ID-overeenkomsten aanzetten en een overeenkomstbeleid kiezen.
      • Opmerking: Content ID is alleen beschikbaar voor gekwalificeerde partners die eigenaar zijn van content die in aanmerking komt voor Content ID. Zet Content ID-overeenkomsten alleen aan voor een video als je de exclusieve rechten hebt op alle audio en visuele content in de video.
    • Claims: Claims op de video bekijken en de video openen in de weergave Geclaimde video's.
    • Beleid: Het beleid bekijken dat op de video is toegepast.

Een videolijst exporteren

Zo download je een bestand met informatie over je video's:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. (Optioneel) Klik bovenaan op de filterbalk om filters toe te passen en de lijst met video's te verfijnen.
  4. Selecteer de video's die je wilt exporteren.
    • Vink de vakjes in de linkerkolom aan om afzonderlijke video's te selecteren.
    • Vink bovenaan het vakje Alles selecteren aan om alle video's op de pagina te selecteren.
    • Als je op kanaal filtert, kun je bovenaan het vakje Alles selecteren aanvinken en op Alle overeenkomende video's selecteren klikken om alle video's op alle pagina's te selecteren.
  5. Klik in de bovenste banner op Exporteren en dan selecteer Video's (.csv) of Video's (Google Spreadsheets).
  6. Als het bestand klaar is met verwerken, doe je het volgende:
    • Voor een csv-bestand: klik op DOWNLOADEN in de banner bovenaan.
    • Voor een Google-spreadsheet: klik op SPREADSHEETS IN NIEUW VENSTER OPENEN in de banner bovenaan.

Meerdere video's tegelijk beheren

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Zoek de video's die je wilt updaten. Als je de lijst wilt verfijnen, klik je op de filterbalk om filters toe te passen.
    • Als je alle video's op een pagina wilt selecteren, vink je het selectievakje bovenaan aan. Als je alle video's op alle pagina's wilt selecteren, vink je het selectievakje bovenaan aan en klik je op Alle overeenkomende video's selecteren.
  4. Vink de video's aan die je wilt updaten.
  5. Klik in de bovenste banner op Bewerken en selecteer een of meer acties. Bijvoorbeeld:
    • Content ID-overeenkomsten: Content ID aanzetten en referenties voor meerdere video's tegelijk maken.
    • Uploadbeleid: Inkomsten genereren voor meerdere video's tegelijk aanzetten.
  6. Klik op VIDEO'S UPDATEN.