Misinformaatiota koskevat käytännöt

YouTubessa ei sallita harhaanjohtavaa tai petollista sisältöä, joka voi aiheuttaa vakavaa haittaa. Tähän sisältyy tietynlainen, mahdollisesti todellista haittaa aiheuttava misinformaatio, tietynlaiset teknisesti manipuloidut sisällöt tai demokraattisia menettelytapoja häiritsevä sisältö.

Jos näet tätä käytäntöä rikkovaa sisältöä, tee siitä ilmoitus. Ohjeet yhteisösääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen löydät täältä. Jos haluat tehdä ilmoituksen useasta videosta tai kommentista, voit tehdä ilmoituksen koko kanavasta.

Käytäntöjen merkitys sinun kannaltasi

Jos julkaiset sisältöä

Älä julkaise YouTubessa sisältöä, johon sopii jokin seuraavista kuvauksista.

• Väestönlaskentaan osallistumisen rajoittaminen: Sisältö, joka pyrkii harhauttamaan väestönlaskentaan osallistuvia ja esittämään virheellistä tietoa väestönlaskennan ajankohdasta, paikasta, toteutustavasta tai kelpoisuusvaatimuksista tai jossa esitetään vääriä väittämiä, jotka voivat olennaisesti heikentää väestönlaskentaan osallistumisen halukkuutta
  • Manipuloitu sisältö: Sisältö, jota on teknisesti manipuloitu tai käsitelty siten, että se johtaa käyttäjää harhaan, ja josta voi aiheutua todellista haittaa (tämä voi koskea myös kontekstista irrotettuja klippejä)
  • Väärin merkitty sisältö: Sisältö voi aiheuttaa riskin vakavasta haitasta väittämällä virheellisesti, että aiemman tapahtuman kuvamateriaali liittyy uuteen tapahtumaan.

Esimerkkejä

Seuraavassa on esimerkkejä sisällöstä, jota ei sallita YouTubessa.

Väestönlaskentaan osallistumisen rajoittaminen
  • Virheellisten tietojen kertominen väestönlaskentaan osallistumisesta
  • Väestönlaskentaan osallistumishalukkuuden heikentäminen esittämällä virheellisiä väittämiä siitä, että tiedot vastaajan maahanmuuttostatuksesta ilmoitetaan poliisiviranomaisille
Manipuloitu sisältö
  • Epätarkasti käännetyt tekstitykset, joista koituu geopoliittisia jännitteitä ja jotka voivat aiheuttaa todellista haittaa
  • Videot, joita on teknisesti manipuloitu siten, että katsoja voi luulla viranomaisen kuolleen (tämä voi koskea myös kontekstista irrotettuja klippejä)
  • Videosisältö, jonka teknisellä manipuloinnilla on luotu epätodellisia tapahtumia, joista voi aiheutua todellista haittaa (tämä voi koskea myös kontekstista irrotettuja klippejä)
Väärin merkitty sisältö
  • Ihmisoikeuksien loukkaamista tietyssä paikassa virheellisesti esittävä sisältö, joka on todellisuudessa kuvattu muualla
  • Mielenosoittajia vastaan tehdyn sotilasiskun näyttäminen väittäen, että sisältö kuvaa ajankohtaista tapahtumaa, vaikka se on todellisuudessa vuosien takaa

Huom. Tässä on vain muutamia esimerkkejä. Älä julkaise sisältöä, jos epäilet sen voivan rikkoa käytäntöjämme. Huomaa, että käytännöt koskevat myös ulkoisia linkkejä, eli esimerkiksi klikattavia URL-osoitteita ja käyttäjien ohjaamista sanallisesti muille sivustoille.

Opetuksellinen, dokumentaarinen, tieteellinen tai taiteellinen sisältö

Saatamme sallia tällä sivulla mainittujen misinformaatiota koskevien käytäntöjen vastaisen sisällön, jos kyseisen videon kuva- tai audiomateriaalissa, nimessä tai kuvauksessa annetaan lisäkontekstia. Tämä poikkeus ei anna oikeutta misinformaation levittämiseen. Voimme sallia poikkeuksia, jos sisällön tarkoitus on arvostella käytäntöjemme vastaista misinformaatiota, kiistää se tai kritisoida sitä satiirin keinoin.

Sallimme myös henkilökohtaisten mielipiteiden ilmaisut edellä mainituista aiheista, kunhan ne eivät muutoin riko edellä mainittuja käytäntöjä.

Mitä tapahtuu, jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä?

Jos sisältösi rikkoo tätä käytäntöä, poistamme sisällön ja ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse. Jos emme voi vahvistaa, että postaamasi linkki on turvallinen, saatamme poistaa sen.

Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sisältösi rikkoo yhteisösääntöjä, saat todennäköisesti huomautuksen, mutta kanavaasi ei rangaista. Jos kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, annamme kanavallesi varoituksen. Jos saat kolme varoitusta 90 päivän kuluessa, kanavasi suljetaan. Lue lisää varoitusjärjestelmästämme.

Kanavasi tai tilisi voidaan sulkea yhteisösääntöjen tai käyttöehtojen toistuvien rikkomusten vuoksi. Näin voi käydä myös, jos yksittäinen väärinkäytös on vakava tai jos kanavan päätarkoituksena on rikkoa käytäntöjä. Katso tästä lisätietoja kanavan tai tilin sulkemisesta.