Klippien luominen ja ylläpito

Voit luoda videosta tai livestriimistä klipin ja jakaa sen muille somessa tai suorien viestien, kuten sähköpostin tai tekstiviestien, kautta. Klipit ovat julkisia ja näkyvät kaikille, joilla on pääsy klippiin ja alkuperäiseen videoon. Löydät sekä luomasi että videoistasi luodut klipit Sinä-välilehden Omat klipit ‑sivulta. Videoiden tekijät voivat ylläpitää videoistaan tehtyjä klippejä YouTube Studiossa.

Huom. Klippien luominen videoista on oletuksena päällä. Katso, miten voit estää sen.

YouTube-klipit

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Klipin luominen ja jakaminen

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Avaa video, josta haluat luoda klipin.
  3. Liu'uta Tilaa-painikkeen alta vaihtoehtoja oikealle ja napauta Klippi .
  4. Valitse liukusäädintä vetämällä videosta kohta, josta haluat luoda klipin. Voit pidentää tai lyhentää valittua osaa 5–60 sekunnin mittaiseksi.
  5. Napauta Jaa klippi.
  6. Jaa klippi haluamallasi tavalla:
    • Upota: Voit upottaa klipin verkkosivustolle.
    • Some: Voit jakaa klipin valitsemaasi somepalveluun, kuten Facebookiin tai Twitteriin.
    • Kopioi linkki: Voit kopioida klipin linkin ja liittää sen muualle.
    • Sähköposti: Voit jakaa klipin mobiililaitteesi oletussähköpostiohjelmalla.
Huom. Löydät itse tekemäsi klipit sekä omasta sisällöstäsi luodut klipit klippikirjastosta. Pääset sinne YouTube-sovelluksen Sinä-välilehdeltä ja sitten Omat klipit . .

Videoistasi luotujen klippien ylläpito

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alareunasta Sisältö-välilehteä .
  3. Napauta ylhäältä Suodatin .
  4. Valitse Video sisältää klippejä ja sitten Käytä.
  5. Kun napautat videota, näet siitä tehdyt klipit.
  6. Valitse Viimeisimmät klipit ‐kohdasta Näytä lisää.
  7. Napauta haluamasi klipin kohdalta ".
  8. Napauta joko Jaa klippi , Toista klippi , Piilota käyttäjä kanavalta tai Tee ilmoitus klipistä .

Luomasi klipin poistaminen

YouTube-mobiilisovelluksessa

1. Avaa YouTube-sovellus   .
  2. Napauta profiilikuvaa .
  3. Vieritä alas ja napauta Omat klipit .
  4. Valitse poistettavan klipin kohdalta Valikko ".
  5. Napauta Poista klippi .

YouTube Studio ‐sovelluksessa

1. Avaa YouTube Studio    .
  2. Napauta Sisältö-välilehteä   .
  3. Napauta Suodatin   .
  4. Vieritä alas ja valitse Video sisältää klippejä ja sitten  Käytä.
  5. Valitse video, josta tehdyt klipit haluat nähdä.
  6. Valitse Viimeisimmät klipit ‐kortista Näytä lisää.
  7. Napauta haluamasi klipin kohdalta   " .
  8. Napauta Poista klippi  .

Usein kysyttyä

En näe YouTubessa valintaa klippien tekemiseen.

Voit luoda YouTubessa klippejä videoista ja striimeistä, kunhan nämä ehdot täyttyvät:

• Olet kirjautunut sisään.
  • Luot klipin hyväksyttävästä videosta, jonka kanava on sallinut klipit. Klippien luomisen kanavan sisällöstä voi myös estää.

Klippejä ei voi luoda seuraavasta sisällöstä:

• alle kahden minuutin mittaiset videot
  • lapsille suunnatut videot
  • livestriimit, joissa DVR on poissa päältä
  • yli kahdeksan tuntia kestävät livestriimit
  • käynnissä olevat ensiesitykset
  • uutiskanavilta tehdyt videot.

Kuka näkee luomani klipit?

Klipit ovat julkisia ja näkyvät kaikille, joilla on pääsy klippiin ja alkuperäiseen videoon. Nämä käyttäjät voivat myös jakaa klipin. Alkuperäisen videon omistavat sisällöntuottajat näkevät kaikki videosta luodut klipit Sinä-välilehdellä ja YouTube Studiossa. He voivat myös katsoa ja jakaa näitä klippejä. Lisäksi klipit näkyvät tietyillä haku- ja analytiikka-alustoilla, jotka ovat YouTuben katsojien ja sisällöntuottajien käytettävissä.

Miksi luomani klipit eivät ole enää saatavilla?

Jos alkuperäinen video poistetaan tai muutetaan yksityiseksi, siitä tehtyjä klippejä ei voi enää katsoa. Jos video muutetaan piilotetuksi, siitä tehtyjä klippejä voi edelleen katsoa.

Jos alkuperäinen video rikkoo yhteisösääntöjämme, kyseisestä videosta luodut klipit poistetaan.

Loin livestriimistä klipin, mutta se ei toimi.

Klipit näkyvät, kun livestriimi on päättynyt ja ladattu YouTubeen videona. Et voi luoda klippejä livestriimeistä, joissa DVR on poissa päältä tai jotka ylittävät DVR-tallennuksen keston. Katso, miten voit laittaa DVR:n päälle livestriimeissä.

Jos livestriimin kesto ylittää DVR-tallennuksen keston, DVR-tallennuksen ulkopuolelle jäävät klipit eivät ole katsottavissa ennen kuin livestriimi päättyy ja alkuperäinen video julkaistaan.

Voinko luoda Shorts-videoita klipeistä?

Kyllä, voit remiksata klipin, jos myös klipin lähdevideo on mahdollista remiksata. Kaikki remiksaustyökalut ovat käytettävissä myös kyseisen videon klipeissä. Lue lisää täältä.

Klipin lähdevideon omistaja voi muuntaa klipin Shorts-videoksi. Lue lisää täältä.

Mistä näen klippieni tulokset?

Näet videostasi tehtyjen klippien määrän, kunkin klipin katselukerrat, klippien tekijät sekä muita tietoja YouTube Studion Klipit ‐kohdasta.