Playlists beheren in YouTube Studio

Ontdek hoe je contact legt met je publiek door playlists te maken, te bewerken, te beheren en te filteren in YouTube Studio.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

YouTube Studio-app voor Android

Video's toevoegen aan een playlist

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Content .
  3. Selecteer de video die je aan een playlist wilt toevoegen.
  4. Tik op Bewerken .
  5. Tik op Toevoegen aan playlist en selecteer de playlists die je wilt toevoegen.
  6. Tik op Klaar.
  7. Tik op Opslaan.

Video's uit een playlist verwijderen

Zo verwijder je een specifieke video uit een playlist:
  1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Content .
  3. Selecteer de video die je uit een playlist wilt verwijderen.
  4. Tik op Bewerken .
  5. Tik op de playlist en vink het selectievakje naast de naam van de playlist uit.
  6. Tik op Klaar.
  7. Tik op Opslaan.

Instellingen van playlists wijzigen (titel, beschrijving)

Je kunt de titel, beschrijving, privacy en videovolgorde van een playlist bewerken in de YouTube Studio-app.
  1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Content .
  3. Selecteer op het tabblad Playlists de playlist die je wilt bewerken.
  4. Tik op Bewerken .
  5. Wijzig de instellingen van de playlist en tik op Opslaan.

Een playlist verwijderen

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Content .
  3. Selecteer op het tabblad Playlists de playlist die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Bewerken .
  5. Tik op PLAYLIST VERWIJDEREN en selecteer OK.