Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finstem Google-søk

Du kan filtrere Google-søk på flere måter for å gjøre dem mer presise eller utvide dem i nye retninger.

Avansert søk

Google tilbyr sider som er laget for å gjøre det lettere å utføre spesialiserte nett- og bildesøk:

Filtre og emner

Når du har utført et søk, vises det filter- og emneknapper ved søkefeltet. De kan også vises andre steder på siden.

Filtre

Med filtre kan du begrense resultatene til en bestemt type, for eksempel

• videoer
  • nyheter
  • bilder

Hvilke filtre som vises, samt rekkefølgen de vises i, avgjøres dynamisk. Dette er basert på hva systemene våre mener er nyttigst for søket ditt. Hvis du ikke finner et bestemt filter du vil bruke, kan du bruke «Alle filtre»-alternativet for å sjekke hvilke andre filtre som er tilgjengelige.

Emner

Med emner kan du legge til termer i søk for å få mer spesifikk informasjon eller utforske relatert informasjon. Det genereres og vises automatisk relevante emner for søk. De er basert på hva systemene våre forstår om hvordan folk søker, og hvordan innhold analyseres på nettet. På datamaskiner er emner tilgjengelige for de fleste land eller regioner, og på mobilenheter utvides de til flere land eller regioner og språk.

Operatorer

Du kan bruke spesielle operatorer i søk for å avgrense resultatene på bestemte måter. Ikke bruk mellomrom mellom operatoren og søketermen. Et søk etter [site:nytimes.com] fungerer, men ikke etter [site: nytimes.com]. Her er noen populære operatorer:

Søk etter eksakt samsvar: Legg inn et ord eller en frase i anførselstegn. Eksempel: [tallest building].

Gå til blogginnlegget vårt for å finne ut mer om hvordan du søker med anførselstegn.

Søk etter et bestemt nettsted: Legg inn site: foran et nettsted eller domene. Eksempel: [site:youtube.com cat videos].

Utelat ord fra søket: Legg inn - foran et ord du vil utelate. Eksempel: [jaguar speed -car].

Relaterte resultater

Når du klikker på et nettresultat og går tilbake til søkeresultatene, kan det hende at du ser flere relaterte resultater i tillegg til de som opprinnelig ble generert. Disse resultatene er relatert til nettresultatet du klikket på.

Relaterte søk

Når du har søkt etter noe, ser du søk som er relatert til det du opprinnelig søkte etter. Relaterte søk genereres automatisk basert på hva systemene våre forstår om hvordan folk søker.

Innstillinger

I Google Søk kan du bruke innstillinger for å matche eller fjerne bestemte typer innhold: