Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Gjør et avansert søk på Google

Med Avansert søk kan du få mer nøyaktige resultater for kompliserte søk. Du kan for eksempel finne nettsteder på tysk som ble oppdatert i løpet av de siste 24 timene, eller utklippsbilder i svart-hvitt.

Tips: I Google-søkefeltet kan du bruke avanserte søkefiltre med søkeoperatorer som anførselstegn, minustegn og nettsted:. Finn ut mer om søkeoperatorer.

Gå til Avansert søk fra Google

Viktig: Avansert søk er ikke tilgjengelig for alle typer resultater.

1. Søk etter noe på google.com på en datamaskin.
  2. Under søkefeltet velger du resultattype: Alle, Bilder, Videoer eller Bøker.
  3. Klikk på Verktøy nederst i søkefeltet.
  4. Klikk på Avansert søk under Verktøy.

Bruk feltene for avansert søk

Viktig: Søkefeltene kan variere på de forskjellige sidene for avansert søk.

I Avansert søk kan du velge ord eller uttrykk som du vil ta med i eller fjerne fra resultatene. Du kan velge mellom disse alternativene:

• «Alle disse ordene»: Resultatene inneholder alle ordene du skriver inn.
  • «Nøyaktig dette ordet eller uttrykket»: Resultatene inneholder nøyaktig det ordet eller uttrykket du skriver inn.
  • «Noen av disse ordene»: Resultatene inneholder minst ett av ordene du skriver inn.
  • «Ingen av disse ordene»: Resultatene inneholder ingen av ordene du skriver inn.
  • «Tall fra»: Resultatene inneholder et tall mellom de to tallene du skriver inn.

Gjør et avansert søk

Etter nettsider og filer
  1. På datamaskinen går du til Avansert søk: google.com/advanced_search.
  2. Under «Finn sider med» velger du søkefeltet/-feltene for å
    • ta med nøyaktige ord eller en liste over ord i resultatene
    • fjerne ord fra resultatene
  3. Skriv inn ordene du vil ta med i eller fjerne fra resultatene.
    • Legg til ord uten søkeoperatorer, for eksempel anførselstegn eller minustegn.
  4. Under «Deretter kan du avgrense resultatene dine etter» velger du filtrene du vil bruke.
    • Du kan legge til mer enn ett filter.
  5. Klikk på Avansert søk

Prøv disse filtrene

• Språk: Finn sider på et bestemt språk.
  • Region: Finn sider som er publisert i en bestemt region.
  • Siste oppdatering: Finn sider som er oppdatert innenfor tiden du velger.
  • Nettsted eller domene: Søk på et nettsted, for eksempel wikipedia.org. Du kan også begrense resultatene til et domene som .edu, .org eller .gov.
  • Ord som vises: Finn sider som har søkeordene dine på en bestemt del av siden, for eksempel i tittelen, teksten eller nettadressen.
  • Sikkert Søk: Fjern resultater som ikke er barnevennlige. Finn ut mer om Sikkert Søk.
  • Filtype: Finn filer i et bestemt format, for eksempel .pdf, .ps, .dwf, .kml, .kmz, .xls, .ppt, .doc, .rtf eller .swf.
  • Brukerrettigheter: Finn sider med lisensinformasjon tilknyttet.
Etter bilder
Viktig: Bilder kan være beskyttet av opphavsrett. Finn ut hvordan du finner bilder du kan bruke om igjen.
  1. På datamaskinen går du til Avansert bildesøk: google.com/advanced_image_search.
  2. Under «Finn bilder med» velger du søkefeltet/-feltene for å
    • ta med nøyaktige ord eller en liste over ord i resultatene
    • fjerne ord fra resultatene
  3. Skriv inn ordene du vil ta med i eller fjerne fra resultatene.
    • Legg til ord uten søkeoperatorer, for eksempel anførselstegn eller minustegn.
  4. Under «Deretter kan du avgrense resultatene dine etter» velger du filtrene du vil bruke.
    • Du kan bruke mer enn ett filter.
  5. Klikk på Avansert søk

Prøv disse filtrene

• Bildestørrelse: Finn bilder etter størrelse eller dimensjoner.
  • Høyde/bredde-forhold: Finn bilder med en bestemt form, for eksempel høy, kvadratisk, bred eller panorama.
  • Farger i bildet: Finn bilder i fullfarge, svart-hvitt eller som er gjennomsiktige. Du kan også søke etter bilder med en bestemt farge.
  • Bildetype: Finn en bestemt bildetype, for eksempel bilder, utklipp eller linjetegninger. Du kan også søke etter ansiktsbilder eller animerte bilder.
  • Region: Finn bilder som er publisert i en bestemt region.
  • Nettsted eller domene: Søk på et nettsted, for eksempel sfmoma.org. Du kan også begrense resultatene til et domene som .edu, .org eller .gov.
  • Sikkert Søk: Fjern resultater som ikke er barnevennlige. Finn ut mer om Sikkert Søk.
  • Filtype: Finn bilder i et bestemt format, for eksempel JPG, GIF, PNG, BMP, SVG, WEBP, ICO eller RAW.
  • Brukerrettigheter: Finn bilder med lisensinformasjon tilknyttet. Finn ut mer om brukerrettigheter for bilder.
Etter videoer
  1. På datamaskinen går du til Avansert videosøk: google.com/advanced_video_search.
  2. Under «Finn videoer med» velger du søkefeltet/-feltene for å
    • ta med nøyaktige ord eller en liste over ord i resultatene
    • fjerne ord fra resultatene
  3. Skriv inn ordene du vil ta med i eller fjerne fra resultatene.
    • Legg til ord uten søkeoperatorer, for eksempel anførselstegn eller minustegn.
  4. Under «Deretter kan du avgrense resultatene dine etter» velger du filtrene du vil bruke.
    • Du kan bruke mer enn ett filter.
  5. Klikk på Avansert søk

Prøv disse filtrene

• Språk: Finn videoer på et bestemt språk.
  • Varighet: Finn videoer som varer i 0–4 minutter, 4–20 minutter eller over 20 minutter.
  • Publiseringsdato: Finn videoer som er lagt ut eller oppdatert innenfor en bestemt tidsperiode, for eksempel i løpet av den siste timen, dagen, uken, måneden eller året.
  • Kvalitet: Begrens resultatene til HD-videoer.
  • Nettsted eller domene: Søk på et nettsted, for eksempel youtube.com. Du kan også begrense resultatene til et domene, for eksempel .edu, .org eller .gov.
  • Undertekster: Finn videoer med teksting.
  • Sikkert Søk: Fjern resultater som ikke er barnevennlige. Finn ut mer om Sikkert Søk.
Etter bøker
Viktig: Søket må inneholde et søkeord, en tittel, en forfatter, en utgiver, et emne, ISBN eller ISSN.
  1. På datamaskinen går du til Avansert boksøk: google.com/advanced_book_search.
  2. Under «Finn resultater» velger du søkefeltet/-feltene for å
    • ta med nøyaktige ord eller en liste over ord i resultatene
    • fjerne ord fra resultatene
  3. Skriv inn ordene du vil ta med i eller fjerne fra resultatene.
    • Legg til ord uten søkeoperatorer, for eksempel anførselstegn eller minustegn.
  4. I den neste delen velger du filtrene du vil bruke.
  5. Øverst til høyre klikker du på Google Søk.

Prøv disse filtrene

• Søk: Velg hva du vil ha med i søket, for eksempel
    • Bøker som har begrenset forhåndsvisning eller fullstendig visning.
    • Bøker som bare har fullstendig visning.
  • Bare e-bøker fra Google
  • Innhold: Begrens resultatene til en bestemt type, for eksempel bøker, tidsskrifter eller aviser.
  • Språk: Finn bøker som er skrevet på et bestemt språk.
  • Tittel: Skriv inn tittelen på en bok.
  • Forfatter: Finn bøker som er skrevet av en bestemt forfatter.
  • Utgiver: Begrens resultatene til en bestemt utgiver.
  • Emne: Finn bøker om et bestemt emne.
  • Utgivelsesdato: Begrens resultatene til bøker som er publisert mellom bestemte datoer.
  • ISBN: Finn en bok med det internasjonale standardboknummeret (ISBN).
  • ISSN: Finn en bok med ISSN-nummeret (International Standard Serial Number).