Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Aanpassen wat je vindt in Discover

Met Discover kun je updates krijgen voor je interesses (zoals je favoriete sportteam of nieuwssite) zonder ernaar te zoeken. Je kunt kiezen wat voor soort updates je via Discover wilt krijgen in de Google-app of als je online browst met je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze functies zijn misschien niet in alle talen en landen beschikbaar.

Discover vinden

Je kunt Discover op verschillende manieren vinden:

• In de Google-app .
  • Op je Android-telefoon of -tablet, in je browser op google.com.
  • Op sommige apparaten kun je vanaf het startscherm naar rechts swipen.

Discover aanpassen

Selecteer hieronder een optie om je content in Discover te beheren.

Wat je nu doet, hangt af van wat je gebruikt:

• Chrome: Ga naar voorgestelde artikelen beheren.
  • Een Google-app of google.com: Volg de onderstaande stappen om te kiezen welke updates je krijgt, volgt of niet meer volgt.

Step 1: Turn on Web & App Activity & personal results

Met Web- en app-activiteit worden je zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit in je Google-account opgeslagen. Voor persoonlijke resultaten wordt je opgeslagen activiteit gebruikt om je nuttige gepersonaliseerde resultaten te bieden, zoals artikelen waarin je misschien geïnteresseerd bent.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Je gegevens in Google Zoeken.
  3. Tik op Web- en app-activiteit onder Opties die overal op Google werken.
  4. Zet Web- en app-activiteit aan.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Je gegevens in Google Zoeken.
  3. Tik op Persoonlijke resultaten.
  4. Zet Persoonlijke resultaten aan.

Stap 2: Kiezen welke updates je krijgt

Onderwerp ontvolgen

Wanneer je naar een interesse zoekt, kun je deze volgen om updates in Discover te ontvangen.

In de Google-app

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Personalisatie en dan Je interesses beheren.
  3. Tik op Volgend.
  4. Als je een onderwerp niet meer wilt volgen, tik je op de pagina Interesse op Volgend.
    • Tik op om meldingen uit te zetten.

Blokkering van onderwerpen opheffen

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal > instellingen en dan Personalisatie en dan Je interesses beheren.
  3. Tik op Niet geïnteresseerd.
  4. Tik op Verwijderen om de blokkering van een onderwerp op te heffen.
Geen artikelen meer krijgen over bepaalde onderwerpen of van bepaalde bronnen

Belangrijk: Deze functie is misschien niet in alle talen en landen of regio's beschikbaar. Je moet zijn ingelogd op je Google-account om je collecties te vinden.

1. Open de Google-app  of ga in je browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de kaart op Meer Meer en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Geen content van [bron] tonen.
Onderwerpen of bronnen terughalen die je hebt verwijderd

In de Google-app

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Interesses en dan Verborgen.
  3. Tik naast het onderwerp dat of de bron die je wilt terughalen op Zichtbaar maken Zichtbaar maken.

In de browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet in de browser naar google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Tik naast het onderwerp dat of de bron die je wilt terughalen op Zichtbaar maken Zichtbaar maken.

Stap 3: Wijzigen hoe vaak je onderwerpen zoekt in Discover

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet of ga in de browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de gewenste kaart op Like Favoriet.
  3. Ga naar Discover-likes om de content te vinden die je hebt geliket.
Belangrijk: Alleen jij kunt de artikelen bekijken die je hebt geliket, maar je selecties kunnen wel anoniem worden gedeeld met uitgevers.

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

Personalisatie uitzetten in Discover

Als je geen gepersonaliseerde artikelen wilt krijgen, zet je Persoonlijke resultaten uit.