Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Tillgänglighet i Google Sök

Sidan med sökresultat som visas efter en sökning är uppbyggd så att det ska vara enkelt att navigera på den med hjälpmedel som skärmläsare eller tangentbord.

Använda tillgänglighetslänkar på resultatsidor

På datorer visas tre tillgänglighetslänkar högst upp på alla sökresultatsidor:

• Hoppa till huvudinnehållet: Leder till det första innehållsobjektet på sidan, som ett sökresultat eller en annons.
  • Hjälp för tillgänglighet: Öppnar den här hjälpartikeln.
  • Feedback om tillgänglighet: Öppnar ett formulär där du kan ge feedback om tillgänglighet på Google Sök. Ange din feedback och välj Skicka.

Så här väljer du en tillgänglighetslänk:

• Med tangentbord:
    1. Tryck på tabbtangenten tills du kommer till önskad länk.
    2. Tryck på Retur.
  • Med en skärmläsare: Använd snabbnavigeringsfunktionerna.

Navigera med avsnittsrubriker

På sökresultatsidan finns en hierarki av avsnittsrubriker som hjälper dig att navigera med en skärmläsare.

På datorer

• Rubriknivå 1 (h1): Viktiga områden på sidan, t.ex. sökresultat, annonser och navigeringsanvisningar.
  • Rubriknivå 2 (h2): Titlar på grupperade resultat, t.ex. Sportresultat och Videor.
  • Rubriknivå 3 (h3): Omfattar titlar på alla enskilda sökresultat, annonstitlar och begränsade grupperade resultat.

På telefoner och surfplattor

• Rubriknivå 1 (h1): Inkluderar Googles logotyp och länken Google, som leder till Googles startsida.
  • Rubriknivå 2 (h2): Den första rubriken på nivå 2 är för sökresultat. Den andra är för annonser.
  • Rubriknivå 3 (h3): Titlar på alla enskilda sökresultat och annonser.

Hitta fler tillgänglighetsalternativ

Du kan upptäcka nya lösningar, dela tips på hur Googles tjänster kan användas och diskutera tillgänglighetsproblem med andra Google-användare genom att