Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Miksi eri käyttäjät voivat nähdä Googlessa erilaisia hakutuloksia

Voit nähdä Google Haussa samoja tai samankaltaisia tuloksia kuin joku muu. Joskus Google voi kuitenkin näyttää sinulle erilaisia tuloksia esimerkiksi ajan, kontekstin tai personoinnin perusteella.

Ajasta johtuvat eroavaisuudet tuloksissa

Aika voi olla yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi eri ihmiset näkevät erilaisia tuloksia. Lisäämme esimerkiksi säännöllisesti uutta verkkosisältöä pian sen julkaisemisen jälkeen. Jos hakujen välillä on muutama tunti tai vaikka vain muutama minuutti, tulokset voivat olla erilaisia, koska saatavilla on uutta sisältöä.

Haku käyttää eri puolilla maailmaa sijaitsevia palvelinkeskuksia. Kun teemme parannuksia sijoitusjärjestelmiimme, kestää jonkin aikaa, ennen kuin parannukset tulevat käyttöön kaikissa palvelinkeskuksissamme. Tämä voi aiheuttaa eroja tuloksissa riippuen siitä, mikä palvelinkeskus vastaa hakuusi.

Parempia tuloksia Haussa kontekstin perusteella

Kun Haku huomioi hakukontekstin, se näyttää osuvampia tuloksia. Esimerkkejä kontekstista:

• Sijainti: Jos teet haun pizza tietyssä kaupungissa, saat kyseiseen sijaintiin liittyviä tuloksia.
  • Kieli: Tämä auttaa sinua saamaan tuloksia osaamallasi kielellä.
  • Laitetyyppi: Tämä linkittää oikeaan sovelluskauppaan tai näyttää parhaat tulokset näyttötyypin perusteella (esim. mobiililaite tai tietokone).
  • Aiheeseen liittyvät tulokset: Kun olet klikannut verkkotulosta ja palannut hakutuloksiin, voit nähdä lisää aiheeseen liittyviä tuloksia.

Parempia tuloksia personoinnilla

Personointi tarkoittaa sinulle räätälöityjä hakutuloksia, jotka perustuvat toimintaasi. Personointia käytetään tuloksissa vain, jos sen avulla voi tarjota osuvampia ja hyödyllisempiä tietoja. Tämä ei vaikuta kaikkiin hakutuloksiin. Osa tuloksista voi olla personoituja ja osa personoimattomia. Lue lisää personoinnista ja Googlen hakutuloksista.