Omaisuuden poistaminen

Omistajat voivat poistaa omaisuuden omalta listaltaan tai sellaisten käyttäjien listalta, jotka eivät ole omistajia.

Käyttäjät voivat poistaa omaisuuden omalta listaltaan.

Omaisuuden poistamisen seurauksia:

• Et enää saa poistettuun omaisuuteen liittyviä ilmoituksia.
  • Jos omaisuudella on vielä muita todennettuja omistajia, se poistetaan vain omalta listaltasi. Tämä ei vaikuta muihin käyttäjiin.
  • Et enää näe omaisuuden tietoja etkä voi muuttaa sen asetuksia.
  • Omaisuuden viestihistoria säilytetään.
  • Jos olet omaisuuden viimeinen todennettu omistaja, kaikki käyttäjät menettävät omaisuuden pääsyoikeudet Search Consolessa.

Omaisuuden poistaminen omalta listalta

Näin voit poistaa omaisuuden listaltasi:

1. Avaa kyseisen omaisuuden asetussivu ja valitse Poista omaisuus.
  2. Jos olet todennettu omistaja, sinun kannattaa myös poistaa käyttötunnus, jota käytit omistajuuden vahvistamiseen. Jos et tee niin, voit palauttaa pääsyoikeuden omaisuuteen lisäämällä saman omaisuuden Search Consoleen ja valitsemalla Vahvista. Esimerkiksi jos käytit HTML-tagia, sinun täytyy poistaa tagi sivuston etusivulta, ja jos käytit verkkotunnuksen vahvistamista, sinun täytyy poistaa TXT-vahvistuksesi verkkotunnuspalvelusta. Varmista, että poistat vain oman tunnuksesi. Jos poistat toisen käyttäjän tunnuksen, hän menettää pääsyoikeutensa. Jos olet omaisuuden viimeinen todennettu omistaja, kaikki käyttäjät menettävät pääsyoikeudet omaisuuteen Search Consolessa.

Omaisuuden poistaminen toisen käyttäjän tililtä

Kun poistat omaisuutta toisen henkilön tililtä, huomioi nämä säännöt ja seuraukset:

• Omistaja voi poistaa pääsyoikeudet kaikilta käyttäjiltä. Pääsyoikeuksien poistaminen toiselta omistajalta onnistuu vain, jos myös omistajan käyttötunnus (HTML-tiedosto, sisällönkuvauskenttä tai muu omistajuuden todistamiseen käytettävä tunnus) poistetaan. Jos käyttötunnus on edelleen olemassa ja voimassa, omistajuus myönnetään uudelleen poistetulle omistajalle, kun Google seuraavan kerran näkee tunnuksen.
  • Jos poistat omaisuuden toisen käyttäjän tililtä, hänen pääsyoikeutensa kyseiseen omaisuuteen poistetaan.
  • Poistetun käyttäjän pääsyoikeuden palauttaminen edellyttää, että omistaja myöntää pääsyoikeuden tai käyttäjä vahvistaa itsensä Vahvistus-kohdan mukaisesti.
  • Omaisuudesta poistetun käyttäjän vahvistushistoria poistetaan 18 kuukauden kuluttua.

Näin poistat omaisuuden toisen käyttäjän tililtä: