Googlen hakutuloksista puuttuu ominaisuuksia

Otsikoiden tai katkelmien, puuttuvien rich-tulosten ja puuttuvien AMP-sivujen vianetsintä
Tämä sivu on tarkoitettu omistamiesi sivustojen ongelmien ratkaisuun. Jos haluat korjata muiden sivustojen hakuun liittyviä ongelmia, avaa verkkohaun ohjekeskus.

Google tukee monia hakutulosten erityisominaisuuksia. Jotkin ominaisuudet (esimerkiksi tapahtumat tai työpaikkailmoitukset) on otettava käyttöön erikseen, kun taas toiset (esimerkiksi hakutulosyhteenvedot) Google ottaa käyttöön ilman, että sivun omistajan tarvitsee tehdä mitään.

Jos sivuston ulkoasu tai teksti näyttää Googlen hakutuloksissa erilaiselta kuin odotit, alla on joitakin ongelmanratkaisuvinkkejä:

Ongelmia otsikoissa tai katkelmissa

Jos tuloksen otsikko tai sivun kuvaus on erilainen kuin odotit, muista, että hakutulosten otsikot ja katkelmat määritetään algoritmien pohjalta. Lue, miten voit parantaa sivun otsikkoa tai katkelmaa hakutuloksissa.

Jos katkelma puuttuu ja näet tällaisen viestin, olet estänyt sivun robots.txt-tiedostolla. Jos haluat ottaa sivun katkelman käyttöön, sinun täytyy poistaa sivun robots.txt-esto.

Jos katkelma tai otsikko on lyhyempi (taipidempi) kuin odotit, sivulla, jolle on määritetty nosnippet tai max-snippet, voi olla sisällönkuvauskenttä (<meta>-tagi).

Ongelma rich-tuloksessa tai hakuominaisuudessa

Jos sivulla on työpaikkatulos, tapahtuma, sivustolinkkien hakukenttä tai muu rich-tulos tai hakuominaisuus, mutta sitä ei näy, alla on vianetsintäohjeita:

1. Testaa, näkyykö sivu hakutuloksissa rich-tuloksena tai normaalisti. Jos sivu ei näy ollenkaan hakutuloksissa, rich-tulosta ei näytetä koskaan.
  2. Varmista, että Google voi lisätä sivun hakemistoon strukturoidun datan avulla. Jos Google ei voi lisätä hakemistoon sivua, joka sisältää strukturoitua dataa, tai jos strukturoitu data on päällekkäisellä sivulla, mutta ei ensisijaisella sivulla, Google ei käytä antamaasi strukturoitua dataa.
  3. Testaa sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Monet rich-tulostyypit näkyvät vain tietyn tyyppisellä laitteella.
  4. Katso yleiset syyt sille, miksi rich-tulokset eivät näy hakutuloksissa:
    • Google ei ole vielä indeksoinut sivuja. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin Google indeksoi uudet tai päivitetyt sivut. Vaikka olisit pyytänyt sivuston indeksointia, indeksointipyynnön toteuttaminen voi viedä viikon.
      • Testaus: Syötä URL-osoite URL-tarkastustyökaluun nähdäksesi, onko sivusto lisätty hakemistoon tai mahdollisen syyn sille, miksi sivustoa ei ole lisätty.
    • Google ei pääse sivulle. Tässä tapauksessa sivu ei ole hakemistossa.
    • Sivun strukturoitu data on virheellistä.
    • Strukturoitu data saattaa rikkoa käytäntöjä ja ohjeita.
    • Rich-tulosta ei ehkä tueta vielä sijainnissasi.
      • Testaus: Katso ohjeista, tuetaanko etsimääsi rich-tulostyyppiä sijainnissasi.
    • Google ei takaa, että sivun rich-tulokset näkyvät hakutuloksissa. Vaikka rich-tulos olisi otettu käyttöön oikein eikä muitakaan ongelmia löydy, Google ei takaa rich-tulosten näkymistä minkään sivun kohdalla. Tähän on monia syitä, mutta lähtökohtaisesti Google valitsee parhaat tulostyypit kyselyn, käyttäjän, ajan, paikan ja monien muiden tekijöiden mukaan. Toisinaan päätämme, että tietty rich-tulos ei ole paras tulos kyseiselle kyselylle.
  5. Lue kyseistä rich-tulostyyppiä koskeva vianetsintädokumentaatio, esimerkiksi tapahtumien vianetsintäopas
  6. Katso täältä lisätietoja rich-tulosten vianetsinnästä.
AMP-ongelmat
  • Jos AMP ei näy AMP-hakutuloksena: Etsi mahdolliset AMP-sivun virheet URL-tarkastustyökalulla. Jos työkalu ei tunnista sivua AMP:ksi, kokeile AMP-testaustyökalua.
  • Jos AMP ei näy hakutuloksissa ollenkaan: Täällä on ohjeet puuttuvan sivun tai sivuston vianetsintään.
  • Jos AMP ei näy pääuutiskarusellissa:
    • Vahvista, että sivu noudattaa Google Haun ohjeita esimerkiksi karuselliin kelpaavien AMP-sivutyyppien osalta.
    • Suorita sivun strukturoidun datan ongelmanratkaisu AMP-testaustyökalulla.
    • AMP-sivujen näkymistä karusellissa ei taata: Vaikka AMP olisi otettu käyttöön oikein eikä muita ongelmia löydy, Google ei takaa sen näkymistä pääuutiskarusellissa. Tähän on monia syitä, mutta lähtökohtaisesti Google valitsee parhaat tulostyypit kyselyn, käyttäjän, ajan, paikan ja monien muiden tekijöiden mukaan.
Ongelmia hakutulosyhteenvedoissa
Hakutulosyhteenvedot valitaan täysin ohjelmallisesti. Et siis voi pyytää sivusi lisäämistä hakutulosyhteenvetoon. Lue lisää.