Linkkiraportti

Sivustoosi viittaavat linkit

Katso sivustollesi eniten linkittävät lähteet, linkitetyimmät sivusi ja muita tietoja.

Avaa linkkiraportti

Mikä on viittaajan linkki? Viittaajan linkki on toisen sivuston linkki, joka johtaa sivustosi sivulle. Se on viittaus sivustoosi.

Huomioitavaa datasta:

• Sivustosi sivut on ryhmitelty ensisijaisen URL-osoitteen perusteella. Tämä tarkoittaa, että ankkuritagit ja osa parametreista on voitu poistaa ennen ryhmittelyä.
  • Linkkien kaksoiskappaleet yhdistetään. Linkin kaksoiskappale on linkki samasta lähde-URL-osoitteesta samaan kohde-URL-osoitteeseen, kun kaikki parametrit on poistettu ja muu normalisointi tehty. Linkkiraportissa kaksoiskappaleet perustuvat linkin tekstiin eivätkä URL-osoitteeseen.
  • Taulukoiden enimmäisraja on 1 000 riviä, joten taulukot on saatettu lyhentää suurien tai usein linkitettyjen sivustojen kohdalla.
  • Yllä olevien taulukoiden enimmäisraja on 1 000 riviä, mutta ne voivat jättää URL-osoitteita pois esimerkiksi seuraavista syistä: hakemistoon lisäämättömät sivut ja päällekkäiset URL-osoitteet.
  • Vaikka raportissa käytetään sanaa "sivusto", data on tosiasiassa ryhmitelty linkkiraportissa mainitun pääverkkotunnuksen mukaan; tiedot protokollasta (http/https), aliverkkotunnuksesta (m., www) ja alihakemistoista poistetaan ja nämä sivut ryhmitellään yhteen. Tämän vuoksi esimerkiksi kaikki seuraavat ryhmitellään example.com-sivustoiksi:
    • example.com
    • m.example.com
    • example.com/pet_store/
    • https://example.com
    • http://example.com
  • Ylätason verkkotunnuksia ei poisteta ryhmittelyä ja näyttämistä varten, joten seuraavia ei pidetä samanarvoisina:
    • example.com
    • example.com.de
  • Ulkoiset sivustot tai linkit voivat tarkoittaa mitä tahansa nykyisen omaisuuden ulkopuolisia osoitteita.

Tässä raportissa on seuraavat tiedot:

Ulkoiset linkit

Nämä ovat sivustosi ulkoisia linkkejä:

Linkitetyimmät sivut (sivustosi eniten linkitetyt sivut)

Katso, millä sivuillasi on eniten viittaajan linkkejä muilta sivustoilta. Tämän avulla voit tarkistaa, saatko tarpeeksi linkityksiä.

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Linkitetyimmät sivut

Näet kattavan listan klikkaamalla taulukon alaosasta LISÄÄ-linkkiä. Valitse URL-osoite, niin voit tarkistaa kyseiselle sivulle eniten linkittävät sivustot. Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että linkitetyimmät sivusi ovat ne, jotka oletit.
Tärkeimmät linkittävät sivustot (sivustollesi eniten linkittävät sivustot)

Katso, mitkä sivustot sisältävät eniten viittaajan linkkejä sivustollesi.

Tästä raportista löytyy niiden sivustojen pääverkkotunnukset, joilta on eniten linkkejä sivustollesi, linkkien määrän mukaan lajiteltuna. Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Jos näet raportissa omaisuutesi kanssa identtisen verkkotunnuksen, kyseessä on taulukosta poistettu aliverkkotunnus. Jos linkki on esimerkiksi peräisin osoitteesta m.example.com, taulukossa näkyy example.com.

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Tärkeimmät linkittävät sivustot

Näet kattavan listan klikkaamalla taulukon alaosasta LISÄÄ-linkkiä. Valitse sivusto luettelosta, niin näet eniten linkitetyt sivusi kyseiseltä sivustolta.

Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että tunnistat täällä luetellut sivustot. Jos näet tuntemattomia ja mahdollisesti roskasisältöisiä sivustoja, sinun on ehkä pyydettävä niiden poistoa tai jos ei muu auta, hylättävä linkit, jolloin tunnetut roskasisältöiset sivustot eivät voi vaikuttaa sivustosi sijoitukseen negatiivisesti.
  • Katso, viittaavatko sinulle tärkeät sivustot sivustoosi. Esimerkiksi jos sinulla on ravintolasivusto, mainitaanko se ruokablogeissa tai arvostelusivustoilla?
Tärkeimmät linkittävät tekstit (yleisin teksti sivustollesi johtavissa linkeissä)

Katso, mitä linkkitekstiä käytetään sivustollesi johtavissa viittaajan linkeissä. Sisältää vain linkit omaisuutesi ulkopuolelta.

Kaksoiskappaleet yhdistetään, jos kaksoiskappale on täysin vastaava, kirjainkoosta riippumatta. Eli "Hei maailma" ja "HEI MAAILMA" ovat kaksoiskappaleita, mutta "Hei maailma" ja "Hei maailmat" eivät ole.

Jos linkissä ei ole tekstiä (koska se on esimerkiksi kuvalinkki), sen arvo raportin Linkkiteksti-sarakkeessa on (tyhjä) ja se näkyy viedyssä datassa tyhjänä rivinä.

Linkkitekstit ryhmitellään täyden vastaavuuden mukaan ja lajitellaan määrän mukaan. Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Tärkeimmät linkittävät tekstit

Näet kattavan listan klikkaamalla taulukon alaosasta LISÄÄ-linkkiä.

Raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että linkkiteksti on odotusten mukainen eikä roskatekstiä.
  • Varmista, että muut sivustot kuvailevat sivustoasi oikein. Jos näin ei ole, sinun on ehkä selkeytettävä sivuston sisältöä.
Tietyn sivun tärkeimmät linkittävät sivustot

Katso, montako viittaajan linkkiä tietty sivu saa joltakin sivustolta. Voit nähdä tämän vain sivusta, joka näkyy Linkitetyimmät sivut ‐taulukossa.

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Linkitetyimmät sivut > LISÄÄ > Sen sivun URL-osoite, jonka mukaan suodatetaan

Lisätietoa

Valitse sivusto kohdasta Tälle sivulle eniten linkittävät sivustot, niin näet listan sivuista, jotka on linkitetty valittuun sivuun.

Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Raportin käyttötarkoitukset

• Jos linkittävä sivusto on hyvä, katso mitkä sivut hyötyvät siitä.
  • Jos linkittävällä sivustolla on roskasisältöä, yritä poistaa sivujen linkitys tältä sivustolta. Jos sivusto tunnetaan roskasivustona, Google yleensä jättää linkit huomiotta, mutta suosittelemme tällaisten linkkien poistamista tai hylkäämistä.
Viittaajan linkit tietyltä sivustolta tietylle sivulle

Katso tietyltä sivustolta jollekin sivustosi sivulle johtavat viittaajan linkit.

Siirry tänne:

Voit siirtyä tänne kahdella tavalla: kohdesivun tai linkittävän sivuston kautta:

Kohdesivun kautta:

• Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Linkitetyimmät sivut > LISÄÄ > Tarkastettavan sivun URL-osoite > suodatettavan sivuston URL-osoite

Linkittävän sivuston kautta:

• Linkkiraportti > Ulkoiset linkit > Tärkeimmät linkittävät sivustot > LISÄÄ > suodatettavan sivuston URL-osoite > suodatettavan sivun URL-osoite

Sivustot näkyvät pääverkkotunnuksen mukaan ja aliverkkotunnukset poistetaan (eli www.example.com näkyy muodossa example.com).

Eniten linkittävien sivujen taulukko

Taulukko sisältää seuraavat sarakkeet:

• Linkittävä sivu: Sivu, joka sisältää linkin sivustosi kohdesivulle.
  • Kohde-URL (jos eri): Jos arvoa ei näy, se tarkoittaa, että linkin URL-osoite linkittävällä sivulla on sama kuin kohdesivun osoite. Jos arvo näkyy, se tarkoittaa, että linkin URL-osoite linkittävällä sivulla on eri kuin kohdesivun URL-osoite. Tässä on kaksi syytä, miksi linkin URL-osoite ei välttämättä ole kohdesivun osoite:
    • Sivustosi uudelleenohjaa vierailijoita linkin URL-osoitteesta kohde-URL-osoitteeseen. Sivustosi saattaa esimerkiksi uudelleenohjata käyttäjiä osoitteesta example.com/old_page osoitteeseen example.com/replacement_page. Voit testata tätä vierailemalla linkittävällä sivulla, klikkaamalla kyseistä linkkiä ja seuraamalla uudelleenohjauksia.
    • Google on päättänyt, että linkittävän sivun URL-osoitteen ensisijainen URL-osoite on kohde-URL-osoite. Jos tässä tapauksessa käyt linkittävällä sivulla ja klikkaat linkkiä, näet (todennäköisesti) varsinaisen linkin URL-osoitteen. Jos kuitenkin haet Googlesta linkittävän sivun URL-osoitetta ja klikkaat tulosta, sinut uudelleenohjataan (ensisijaiseen) kohde-URL-osoitteeseen.

Raportin käyttötarkoitukset

• Seuraa, miten käyttäjät pääsevät tietyltä sivustolta tietylle sivulle.

Sisäiset linkit

Nämä ovat omalla sivustollasi olevia linkkejä omalle sivustollesi:

Omalta sivustoltasi linkitetyimmät sivut

Katso, mille sivuillesi linkitetään eniten sivustosi sisältä.

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Eniten sisäisesti linkitettyjen sivujen taulukko

Lisätietoja

Valitse luettelosta URL-osoite nähdäksesi, mitkä muista sivuistasi linkittävät siihen.

Raportin käyttötarkoitukset

• Varmista, että sivuston tärkeimpiin sivuihin (etusivu, yhteystietosivu) linkitetään sopivasti sivustosi sisältä.
Linkit tietyille sivuille

Katso, mitkä sivustosi sivut linkittävät tietylle sivulle.

Siirry tänne:

Linkkiraportti > Sisäiset linkit > Linkitetyimmät sivut > LISÄÄ > Sivun URL-osoite, jonka mukaan suodatetaan

Raportin käyttötarkoitukset

• Siivoa sivustosi sisäistä liikennettä varmistamalla, että käyttäjät pääsevät sivulta A sivulle B mahdollisimman vähillä klikkauksilla.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Voit viedä linkkidataa CSV-tiedostona tai Google Sheets ‑taulukkona.

Laskeutumissivu

Lataa enintään 100 000 riviä dataa Vie-painikkeella. Saatavilla on seuraavat dataosiot:

• Uusimmat linkit
    Viimeksi havaitut sivustollesi johtavat linkit (enintään 100 000 riviä) havaitsemispäivän mukaan lajiteltuna.
  • Lisää näytelinkkejä
    Näyte sivustollesi johtavista linkeistä (enintään 100 000 riviä) kaikista Googlen tuntemista linkeistä kerättynä. Tästä on hyötyä, jos sivustollesi johtaa runsaasti yli 100 000 linkkiä, sillä osa datasta ei mahdu Uusimmat linkit ‑versioon pituusrajoitusten vuoksi.

Yhden taulukon sivut

Jos sivulla on vain yksi taulukko, voit viedä koko taulukon (enintään 1 000 riviä) latauspainikkeella .Taulukon lajittelu sivulla ei vaikuta vietyyn dataan.