Data Highlighterin vianetsintä

Jos sivujoukon luominen tai julkaisu ei onnistu, tutustu tällä sivulla oleviin vianetsintätietoihin.

Sivujoukon luominen

Annettuani aloittusivun URL-osoitteen ja klikattuani OK saan virheviestin.

Tähän voi olla useita syitä. Tässä muutamia esimerkkejä:

• Jos sinulle näytetään URL-osoitetta ei löydy -viesti, Google ei ehkä ole indeksoinut vahvistettua sivua tai URL-osoitetta. Tässä on muutamia syitä siihen, miksi Google ei indeksoi sivustoa:
    • robots.txt-tiedosto, indeksointivirheet tai sivusi sisällönkuvauskentät estävät Googlea indeksoimasta sivua. Lisätietoja
    • Googlebot ei löydä sivustosi tietoja, koska tietoja pääsee tarkastelemaan vain täyttämällä lomakkeen.
    • Jotakin sivujoukkosi materiaalia koskien on tehty Digital Millennium Copyright Act (DMCA) -vaatimus.
  • Määrittämäsi sivun URL-osoite ei sijaitse Search Consolessa vahvistamassasi sivustossa. Jos esimerkiksi klikkasit http://www.example.com-sivustoa Search Consolen etusivulla, Data Highlighter edellyttää, että URL-osoite alkaa http://www.example.com. Jos haluat korostaa eri verkkotunnuksella alkavan URL-osoitteen, kuten http://example.com, http://reviews.example.com tai https://www.example.com, sinun täytyy lisätä kyseinen sivusto erikseen.

Näen virheilmoituksen yrittäessäni luoda muokattua sivujoukkoa.

Voit nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista Sivunvalitsin-ponnahdusikkunassa yrittäessäsi luoda sivujoukkoa:

Tämä ilmoitus… Näkyy, jos…
Malli ei sisällä aloitussivua. Määrittämäsi URL-malli ei sisällä sivujoukon luomiseen käyttämääsi aloitussivua.

Jos esimerkiksi määritit aloitussivuksi seuraavan URL-osoitteen:
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/123.html
ja määrität seuraavan URL-mallin:
http://www.example.com/tapahtumat/*
Malli ei sisällä aloitussivua -ilmoitus tulee näkyviin, koska määrittämääsi malliin ei sisälly alipolku /musiikki/. Määrittämäsi malli sisältää seuraavat sivut:
http://www.example.com/tapahtumat/891.html ja
http://www.example.com/tapahtumat/125.html.
Se ei kuitenkaan kata sivuja kuten
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/123.html.

Jos haluat korostaa alipolun /musiikki/ sisältäviä URL-osoitteita, käytä mallia
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/* tai
http://www.example.com/tapahtumat/*/*

Malli sisältää liian monta sivua. Määrittämäsi URL-malli sisältää yli 500 000 sivua. Luo sivujoukkoja, jotka sisältävät alle 500 000 sivua.

Jos sivustosi esimerkiksi sisältää tapahtumatietoja kohdassa
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/...
ja
http://www.example.com/tapahtumat/luennot/...

voit luoda URL-mallin http://www.example.com/tapahtumat/*/* määrittämisen sijaan kaksi kapeampaa sivujoukkoa, kuten
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/*
ja
http://www.example.com/tapahtumat/luennot/*

Malli sisältää sivuja, joita et hallinnoi. Määrittämäsi URL-malli sisältää sivuja, jotka eivät kuulu Search Consolessa määrittämääsi sivustoon.

Jos esimerkiksi
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/*
on rekisteröity vahvistetuksi sivustoksi Search Consolessa, URL-malli
http://www.example.com/tapahtumat/*/*
sisältää myös URL-osoitteet, jotka ovat mallia
http://www.example.com/tapahtumat/kokoukset/*
Näitä ei ole rekisteröity osaksi vahvistettua sivustoa.

Määritä kapeampi URL-malli, kuten http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/*

Malli ei vastaa yhtään sivua. Data Highlighter ei löytänyt määrittämääsi mallia vastaavia sivuja. Tarkista osoitteet kirjoitusvirheiden varalta ja varmista, että annoit oikean URL-osoitteen.

Jos tämä viesti näkyy yhä kirjoitusvirheiden tarkistamisen jälkeen, kokeile laajentaa URL-mallia. Vaihda esimerkiksi malli
http://www.example.com/tapahtumat/musiikki/*
malliksi
http://www.example.com/tapahtumat/*/*

Varmista muokattua sivujoukkoa luodessasi seuraavat asiat:

• Määritetty URL-malli on kelvollinen. Huomaa, että Data Highlighter ei tue säännöllisiä lausekkeita. Voit sen sijaan käyttää asteriskia (*) jokerimerkkinä koko URL-komponentille. Esimerkiksi tämä URL-malli kelpaa:
    http://www.example.com/*/tapahtumat/*
    Seuraava malli sen sijaan ei kelpaa, koska se yrittää käyttää asteriskia URL-komponentin osan jokerimerkkinä:
    http://www.example.com/*-ihmiset-*/tapahtumat/*
  • Määritä URL-osoite, jolla löytyy vähintään yksi Googlen indeksoima sivu.

Data Highlighter ei ymmärrä sivustoani.

Jos olet jo kokeillut määrittää tunnisteet muutaman kerran eikä Data Highlighter vieläkään osaa tulkita sivustoasi, aloita alusta ja luo vain yhden sivun sisältävä sivujoukko. Jos tämä onnistuu, luo yhden sivun sivujoukko kaikille sivustosi tärkeille sivuille. Jos tämä ei onnistu, sinun täytyy käyttää HTML-merkintöjä Data Highlighterin sijaan.

Sivujoukon julkaiseminen

Jäsennellyt tiedot -sivulla on noudettuja tietoja, mutta hakutuloksissa ei näy Rich Snippet -katkelmia.

Jäsenneltyjen tietojen hallintapaneeli näyttää noudetut tiedot Googlen indeksoitua sivun. Voi kuitenkin kestää jonkin aikaa, ennen kuin Rich Snippet -katkelmia näkyy hakutuloksissa tai paikkasivuilla. Jos tietoja on noudettu mutta sivustosi yhteydessä ei näytetä Rich Snippet -katkelmia, tutustu ongelman mahdollisiin syihin.