Rapporter och verktyg för Shopping

Om Google har identifierat din webbplats har som onlinesäljare kanske du ser ett avsnitt med namnet Shopping i navigeringsfältet längs sidan av Search Console. Det här avsnittet innehåller verktyg och rapporter om shoppingupplevelser som är tillgängliga på Google för din webbplats. Webbplatsstatusen fastställs programmatiskt av Google. Du kan läsa mer om produktutdrag och säljaruppgifter här. Webbplatser som uppfyller villkoren är i första hand sådana som säljer fysiska varor eller har strukturerad data för produkter på webbplatsen

Vad är en onlinesäljare?
En onlinesäljare är en webbplats som säljer fysiska varor eller tjänster direkt till konsumenter (inte till andra företag) via själva webbplatsen. Webbplatser som omdirigerar användare till andra webbplatser (affiliate-webbplatser) eller som inte tillåter köp på webbplatsen betraktas inte som onlinesäljare i Search Consoles rapportering.

Avsnittet Shopping i Search Console innehåller en eller flera av följande poster, beroende på vilken typ av strukturerad data som Google hittade på webbplatsen:

Rapport om utökade resultat för produktutdrag

Det här är en rapport om utökade resultat för strukturerad data för produktutdrag som finns på din webbplats. Produktutdrag kan visas som vanliga resultat i webbsökningar med visuella förbättringar, till exempel produktomdömen och priser. Den här rapporten visas om Google hittade strukturerad data för produktutdrag på din webbplats.

Rapport om utökade resultat för säljaruppgifter

Det här är en rapport om utökade resultat för strukturerad data för säljaruppgifter som finns på din webbplats. Säljaruppgifter är ett tillägg till produktutdrag som möjliggör mer kompletta sökresultat och innehåller alltid ett pris. De kan till exempel visas i en snurra med liknande produkter från olika säljare eller i en faktapanel i sökresultaten.

Produktinformation på Shopping-fliken

Om du har varor som visas, eller som uppfyller villkoren för att visas, på Shopping-fliken i Googles sökresultat ser du den här sidan. Den innehåller information om din produktinformation på Shopping-fliken eller om hur du aktiverar visning på Shopping-fliken.

Det är möjligt att det inte visas någon rapport om utökade resultat för produktutdrag eller säljaruppgifter, men du kan fortfarande se sidan om produktinformation på Shopping-fliken I sådana fall har Google hittat strukturerad data på webbplatsen, men exempeldata som används av Search Console för att generera rapporterna innehåller ingen enhetsdata. Då kan Google fortfarande visa dina artiklar på Shopping-fliken, även om du inte kan se detaljerade rapporter om dessa artikeltyper.

Om du är säljare men inte ser avsnittet Shopping i Search Console
Se till att du har giltig strukturerad data för säljaruppgifter på din webbplats. Du kan kontrollera om Google har hittat och indexerat giltiga säljaruppgifter på webbplatsen genom att öppna rapporten om strukturerad data för säljaruppgifter. Om rapporten inte finns har Google inte hittat någon strukturerad data på webbplatsen. Om rapporten finns kan du kontrollera att dina säljaruppgifter är giltiga.