HTTPS-raportti

HTTPS-raportti osoittaa, kuinka moni sivustosi hakemistoon lisätyistä URL-osoitteista on HTTP- tai HTTPS-muodossa. Google suosittelee HTTPS:n käyttöä sivustollasi käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden turvaamiseksi. Jos sivustolla on sekä HTTP- että HTTPS-osoite, Google suosii hakemistoon lisäämisessä HTTPS-versiota. Raportti on saatavilla vain verkkotunnus-omaisuuksille ja omaisuuksille, joilla on HTTPS-URL-etuliite.

Avaa HTTPS-raportti

Tietojen tulkitseminen

Raportissa näkyy hakemistoon lisättyjen HTTPS- ja HTTP-URL-osoitteiden määrä. Search Console tarkistaa kutakin HTTP-URL-osoitetta vastaavan HTTPS-URL-osoitteen (ottamatta huomioon parametreja) ja ilmoittaa, miksi HTTPS-versiota ei voitu lisätä hakemistoon.

Ihannetilanteessa sivustosi raportissa ei pitäisi olla HTTP-URL-osoitteita, mikä tarkoittaa, että sivusto käyttää pelkkiä HTTPS-URL-osoitteita. Jos kuitenkin näet raportissa HTTP-URL-osoitteita, yritä korjata virheet, jotta voit tarjota kävijöille hyvän sivunkäyttökokemuksen.

Jos sivustolla on pääasiassa HTTP-URL-osoitteita, saatat nähdä muutaman "HTTPS-indeksointiongelma"-virheilmoituksen ja paljon "Muita ongelmia" ‑virheilmoituksia. Siinä tapauksessa Google luultavasti lopetti HTTPS-sivujen indeksoinnin saatuaan 404-vastauksia ensimmäisistä HTTPS-URL-osoitteista, joita se yritti indeksoida.

Raportissa ei oteta huomioon HTTP-sivun vaihtoehtoisia HTTPS-versioita, joilla on eri URL-osoitteen rakenne.

Ongelmien korjaaminen

1. Korjaa ensin muita kuin HTTPS:ää ei arvioitu ‑ongelmia. Muiden ongelmien korjaaminen voi ratkaista myös nämä ongelmat.
  2. Jos URL-osoitteissa on ongelmia, klikkaa tiettyä ongelmaa, niin näet kaikki sivut, joihin se vaikuttaa. Yleensä kannattaa korjata ensin ongelmat, jotka vaikuttavat useimpiin sivuihin.
  3. Määritä kunkin taulukon esimerkkivirheen kohdalla URL-osoitteelle indeksoitu HTTPS-URL-osoite. Search Console testaa HTTP-URL:n HTTPS-version.
  4. Korjaa ongelma virhekuvauksessa näkyvien ohjeiden mukaan.
  5. Korjaa HTTPS-virheet. Jos sivustolla on paljon HTTPS-ongelmia, Google voi lopettaa HTTPS-sivujen indeksoinnin.

Virheet

Huomautus tilapäisistä virheistä: Jotkin virheet voivat olla tilapäisiä, ja ne korjautuvat itsestään jonkin ajan kuluttua. Yleensä ongelma johtuu siitä, että Google on indeksoinut HTTP-sivun ennen HTTPS-sivun julkaisemista tai ennen kuin Googlella oli mahdollisuus indeksoida URL-osoitteen HTTPS-versio (HTTPS-version indeksointi on jonossa). Tästä syystä saatat joskus huomata ongelmien korjautuneen ajan myötä, vaikka et olisi tehnyt mitään muutoksia.

• Ensisijaisella tagilla merkitty HTTP: HTTP-sivulla on <link rel="canonical">-tagi, joka ilmaisee, että HTTP-versio on ensisijainen. Jos sivusta on HTTPS-versio, määritä se ensisijaiseksi sivuksi.
    • Testaus: Voit hakea tätä tagia URL-tarkastustyökalulla:
      1. Klikkaa HTTPS-raportissa olevan URL-osoitteen vierestä tarkastuskuvaketta .
      2. Valitse sivun otsikosta URL-tarkastus, niin pääset URL-osoitteen tarkastuksen tärkeimpiin tuloksiin.
      3. Valitse Live-testi.
      4. Valitse Katso testattu sivu, niin näet sivun live-version HTML-koodin ja voit hakea tagia.
  • HTTPS:n varmenne on virheellinen: HTTPS-URL-osoitteessa on virheellinen SSL-varmenne. Tämä vaikuttaa yleensä koko sivustoon. Sinun on päivitettävä selainten HTTPS-varmenne, jotta voit käydä suojatuilla sivuilla ongelmitta.
  • Sivustokartta osoittaa HTTP:hen: Sivustosi sivustokartta viittaa HTTP-URL-osoitteeseen, joka on merkitty hakemistossa ensisijaiseksi. Päivitä sivustokartat niin, että ne osoittavat sivujen HTTPS-versioon. Näet tämän virheen vain, jos Google pystyi indeksoimaan sivustokartassa olevan HTTP-URL-osoitteen ja lisäämään sen hakemistoon.
  • HTTPS on uudelleenohjattu: HTTPS-URL-osoite löytyy, mutta se uudelleenohjaa HTTP-URL-osoitteeseen. Poista uudelleenohjaus tai uudelleenohjaa HTTPS-sivulle.
  • HTTPS-URL-osoite on robotin estämä: HTTPS-URL-osoite löytyy, mutta robots.txt-sääntö estää sen indeksoinnin.
  • HTTPS:ää ei arvioitu: Virhe voi johtua seuraavista syistä: HTTPS:ää ei arvioitu ‑virheiden korjaaminen.
    • HTTP-URL-osoitteella ei ole vastaavaa HTTPS-URL-osoitetta. Jos vastaavaa HTTPS-URL-osoitetta ei ole (404-virhe) tai Google löytää muun 4XX-virheen (esim. todennus vaaditaan) tai 5XX-tason virheen (palvelinongelmat), URL-osoitteen tilaksi merkitään HTTPS:ää ei arvioitu.
    • HTTP ja sitä vastaavat HTTPS-URL-osoitteet ovat olemassa, mutta jostain syystä Google on valinnut HTTP-version ensisijaiseksi. Muista merkitä HTTPS ensisijaiseksi jollakin näistä tavoista.
    • Google on havainnut niin paljon tämäntyyppisiä virheitä, että se ei enää käsittele sivustosi jonossa olevia URL-osoitteita. Niiden tilaksi merkitään HTTPS:ää ei arvioitu.
    • Sivuston kattava virhe estää Googlea arvioimasta URL-osoitetta (esimerkiksi virheellinen SSL-varmenne sivustolla).
    • Google ei ole koskaan nähnyt URL-osoitetta tai on nähnyt sen mutta ei vielä indeksoinut sitä. Jos kyseessä on äskettäin indeksoitu URL-osoite, HTTPS-tilan arvioinnissa voi kulua jonkin aikaa. Odota päivä ja tarkista, onko ongelma ratkennut.
  • Muut ongelmat: Tapahtui toinen virhe, jota ei ole mainittu virhelistassa.

HTTPS:ää ei arvioitu ‑virheiden korjaaminen

Jos näet HTTPS:ää ei ole arvioitu ‑virheiden lisäksi paljon muita virheitä, korjaa ne ensin. Tämä saattaa poistaa esteet käsittelylle ja mahdollistaa näiden URL-osoitteiden käsittelyn.

Jos kyseessä on äskettäin indeksoitu URL-osoite, HTTPS-tilan arvioinnissa voi kulua jonkin aikaa. Odota päivä ja tarkista, onko ongelma ratkennut.

Jos näet HTTPS:ää ei arvioitu ‑virheen lisäksi muutamia muita virheitä

• Jos sivustollasi on vain vähän (tai ei ollenkaan) HTTPS-sivuja, määrä on tietenkin suuri. Suosittelemme, että vaihdat sivustosi käyttämään HTTPS:ää.
  • Ongelman voi aiheuttaa sivuston kattava HTTPS-virhe (esim. virheellinen varmenne).
  • Tarkista sivustosi saatavuusongelmat Indeksointitilastot-raportista. Jos sivustosi ei vastaa indeksointipyyntöihin, Google voi lopettaa URL-osoitteiden tarkistuksen.
  • Etsi virheitä tai 404-vastauksia sivun hakemistoraportista varsinkin tärkeistä sivuista.
  • Katso kohta Puuttuvan HTTPS-URL-osoitteen korjaaminen.

Puuttuvan HTTPS-URL-osoitteen korjaaminen

Jos sinulla ei ole HTTPS-versiota HTTP-URL-osoitteesta, luo sellainen.

Jos sinulla on HTTP-URL-osoitteesta HTTPS-versio, kerro siitä Googlelle: