Sivun käyttökokemusraportti

Sivun käyttökokemusraportti antaa yhteenvedon kävijöiden käyttökokemuksesta sivustollasi. Lue lisää sivun käyttökokemuksesta Googlessa.

Avaa sivun käyttökokemusraportti

Tietoa sivun käyttökokemuksesta

Sivun käyttökokemus arvioidaan URL-osoitteen mukaan. Arviot ja raportti kehitettiin, jotta sivustojen omistajat voisivat luoda kävijöilleen paremman käyttökokemuksen tarjoavia sivuja.

Sivun käyttökokemus Google Haussa raportoidaan Search Consolessa seuraavilla kriteereillä:

• Sivuston suorituskyky
    Sivuston suorituskyky testaa latauskokemuksen nopeutta, responsiivisuutta ja vakautta, kun käyttäjät lataavat sivun. Sivuston suorituskykyraportti antaa jokaiselle sivulle arvion Hyvä, Parantamisen varaa tai Heikko. Sivun käyttökokemusta voidaan pitää hyvänä vain, jos sen Core Web Vitals ‑arvosana on Hyvä sekä CLS:ssä että LCP:ssä sekä Hyvä (tai dataa ei ole riittävästi) INP:ssä. URL-osoitteita, joista ei ole sivuston suorituskykydataa, ei voida näyttää sivun käyttökokemusraportissa. Avaa sivuston suorituskykyraportti.
  • HTTPS:n käyttö
    Vain HTTPS-sivut voidaan ilmoittaa Search Consolessa hyväksi. Avaa HTTPS-raportti.
Jos kyseessä on HTTP-URL ‑etuliitteinen sivusto, resurssin luokitukseksi tulee Hylätty eikä HTTPS-raportti ole saatavilla kyseiselle resurssille. Tämä johtuu siitä, että URL-osoite on toimitettava HTTPS-yhteydellä, jotta sen tila voi olla Hyvä. Jos sinulla on vastaava verkkotunnus- tai HTTPS-URL-etuliitteinen omaisuus, tarkista sen toisen sivun käyttökokemusraportti. Älä esimerkiksi käytä sivun käyttökokemusraporttia osoitteelle http://example.com. Käytä sen sijaan osoitteita example.com tai https://example.com.

Raportin kattavuus

Jotta URL-osoite laskettaisiin mukaan raportointidataan:

• URL-osoitteella pitää olla dataa sivuston suorituskykyraportissa. (Poikkeus: URL-osoite ilman sivuston suorituskyvyn dataa saattaa näkyä sivun käyttökokemuksessa, jos tämän URL-osoitteen ryhmä näkyy sivuston suorituskykyraportissa). Sivuston suorituskyvyssä raportoidaan myös oikeista URL-osoitteista eikä ensisijaisista URL-osoitteista.
  • URL-osoite on lisättävä hakemistoon ja oltava näkyvissä Google Haussa.

Puuttuva data

Jos näet Sivun käyttökokemus ‑raportin sijaan viestin, jonka mukaan sivustoltasi ei ole riittävästi käyttödataa, se tarkoittaa, että omaisuutesi on uusi Search Consolessa tai CrUX-raportissa ei ole tarpeeksi dataa, jotta valitusta laitetyypistä (tietokone tai mobiililaite) olisi saatavilla merkityksellisiä tietoja. CrUX-tietokantaan kerätään tietoja URL-osoitteista riippumatta siitä, kuuluvatko ne Search Console ‑omaisuuteen, mutta omaisuuden luomisesta voi kestää muutama päivä, ennen kuin CrUX-tietokannan dataa voi analysoida tai julkaista.

Jos näet raportissa sivuston suorituskyvyn kohdalla Ei dataa, sinulla ei ole riittävästi viimeaikaista dataa mistään sivustosi URL-osoitteesta. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Odota, kunnes käyttäjäliikennettä on kertynyt tarpeeksi datan luomiseksi.

Jos näet raportissa sivuston suorituskyvyn kohdalla viestin Viimeaikaista dataa ei ole tarpeeksi, sinulla ei ole tarpeeksi viimeaikaista CrUX-dataa sivuston suorituskykytietojen luomiseen. CrUX-data luodaan käyttäjien vierailuista. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Odota, kunnes käyttäjäliikennettä kerääntyy tarpeeksi raportin luomiseen.