Ladda ned en export från Arkiv

När en export är klar i Google Arkiv kan du ladda ned den för bearbetning och analys. Användaren som laddar ned exporten behöver inte vara samma användare som startade exporten.

Exportlänkarna löper ut 15 dagar efter att exporten inleds. Du kan ladda ned exporten så många gånger du behöver tills länkarna löper ut.

Krav för en export

Du kan ladda ned en export med Vault API eller Arkiv-konsolen.

Använda Vault API

Om du laddar ned en export med Vault API, kontrollerar du följande:

1. Ärendet delas med dig eller ägs av dig.

Mer information finns i Dela ärenden med andra Arkiv-användare.

2. Du har behörigheten Hantera exporter eller har skapat exporten.

Använda Arkiv-konsolen

Dessa behörigheter gäller enbart om du använder Arkiv-konsolen för att ladda ned en export. De gäller inte om du laddar ned en export med Vault API.

När du laddar ned en export via Arkiv-konsolen måste du ha behörighet för att få åtkomst till ärendet och för att ladda ned en export.

Behörighet för åtkomst till ärendet

Du kan få åtkomst till ärendet om något av följande gäller:

• Du är avancerad administratör
  • Du har behörigheten Visa alla ärenden
  • Du har skapat ärendet och har behörigheten Hantera ärenden
  • Ärendet har delats med dig och du har behörigheten Hantera sökningar, Hantera spärrar, exporter eller Hantera granskningar

Behörighet att ladda ned exporten

Du kan ladda ned exporten om du har åtkomst till ärendet (beskrivs ovan) och något av följande är sant:

• Du är avancerad administratör
  • Du har behörigheten Hantera exporter

Om exporten innehåller data från konton i flera organisationsenheter måste du ha behörigheten Hantera exporter för varje organisationsenhet. Om du enbart har behörigheten Hantera exporter för en underordnad organisationsenhet kan du ladda ned en export av Drive-hyperlänkar om du har skapat exporten. Mer information finns i Hyperlänkar till Drive-filer i meddelanden.

Ladda ned en export

1. Logga in på https://vault.google.com om du inte redan har gjort det.
  2. Klicka på Ärenden och sedan på ärendet som innehåller exporten.
  3. Klicka på Exporter.
  4. Peka på exporten du vill ladda ned och klicka på Ladda ned.

Om nedladdningsalternativet inte är tillgängligt är exporten inte klar ännu. Om du får meddelandet Den här exporten innehåller filer som du inte har åtkomst till saknar du behörigheten Hantera exporter för en eller flera organisationsenheter i exporten.

5. Klicka på Ladda ned bredvid varje fil du vill ladda ned.
  6. Klicka på Klar.

Relaterade ämnen