Granska meddelanden som har exporterats med Arkiv

När du har extraherat ZIP-filen för en Gmail- eller Chat-export kan du granska meddelandena på olika sätt beroende på filtyp:

• PST – Microsoft Outlook eller vissa supportsystem för rättstvister.
  • mbox – Mozilla Thunderbird, en textredigerare eller vissa supportsystem för rättstvister som omfattar verktyg för e-postkonvertering för mbox-filer.

Obs! Google erbjuder inte teknisk support för produkter från tredje part. GOOGLE TAR INGET ANSVAR FÖR TREDJEPARTSPRODUKTER. Se produktens webbplats för den senaste informationen om konfigurationer och stöd.

Granska meddelanden i en e-postklient

Du kan granska e-postmeddelanden och chattmeddelanden i Microsoft Outlook (PST) eller Mozilla Thunderbird (mbox). Det är praktiskt när du vill läsa meddelanden i HTML-format eller titta på bilagor som en textredigerare inte kan öppna.

PST- och mbox-filer innehåller all information om de exporterade meddelandena. Metadatafilen speglar metadata för meddelanden så som den registrerats av Google. Du kan jämföra mbox-innehåll och metadata för meddelanden för att tillhandahålla en länk mellan meddelandena som lagras på Googles servrar och data som du har exporterat från Arkiv.

Obs! Etiketterna som används i Gmail för att klassificera meddelanden konverteras inte till mappar för postlådor. När du öppnar en PST- eller mbox-fil i en e-postklient visas alla meddelanden i en mapp.

Så här granskar du exporterade meddelanden i en e-postklient:

1. Importera och granska meddelanden i ett e-postprogram.
  2. Titta på meddelanderubriken i de meddelanden som är viktiga i ärendet:
    • Outlook – läs Microsoft-dokumentationen om hur du visar meddelanderubriker för din version.
    • Thunderbird – klicka på Visa > Rubriker > Alla för att visa rubrikerna för varje meddelande:
  3. I Thunderbird innehåller varje rubrik ett Meddelande-id. Jämför meddelande-id:n med metadatafilen för att jämföra meddelanden med den data som lagras på Googles servrar.

Granska mbox-filer i en textredigerare

En mbox-fil är ett standardformat för lagring av meddelanden. Den innehåller all information om de exporterade meddelandena, inklusive själva meddelandetexten och eventuella bilagor. Metadatafilen speglar metadata för meddelanden så som den registrerats av Google. Tillsammans skapar de här filerna en länk mellan meddelanden som lagras på Googles servrar och den data du har exporterat från Arkiv.

När du har exporterat använder du meddelandeparametrarna från metadatafilen och identifierar motsvarande meddelanden i mbox-filen. Kom igång genom att öppna metadatafilen i en textredigerare och söka efter FileName-parametern för ett meddelande. Exempel:

<ExternalFile FileName='1463030154355209614-d7f2c19a-73f3-40e4-a17a-130b90c37aac.mbox'

Den här parametern innehåller ett unikt id som motsvarar en liknande post i mbox-filen: raden From_. Raden From_ innehåller samma id, tillsammans med datum och tid (i UTC) då meddelandet togs emot i Google. Exempel:

From 1463030154355209614-d7f2c19a-73f3-40e4-a17a-130b90c37aac.mbox@xxx Wed Mar 19 06:38:02 2014

Raden From_ är den första posten i varje meddelande i mbox-filen. När du kommer till en ny From_line är det ett annat meddelande du ser.