Berichten bekijken die zijn geëxporteerd met Vault

Nadat u het zip-bestand van een Gmail- of Chat-export heeft uitgepakt, kunt u de berichten op verschillende manieren bekijken, afhankelijk van het type bestand:

• PST: Microsoft Outlook of bepaalde juridische supportsystemen.
  • Mbox: Mozilla Thunderbird, een teksteditor of bepaalde juridische supportsystemen met e-mailconversietools voor mbox-bestanden.

Opmerking: Google biedt geen technische support voor producten van derden. GOOGLE IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR PRODUCTEN VAN DERDEN. Bekijk de website van het product voor de nieuwste informatie over instellingen en support.

Berichten bekijken in een e-mailclient

U kunt Gmail- en Chat-berichten bekijken in Microsoft Outlook (PST) of Mozilla Thunderbird (mbox). Deze methode is handig om html-berichten en bijlagen te bekijken die niet kunnen worden weergegeven in een tekstverwerker.

PST- en mbox-bestanden bevatten de gegevens van de geëxporteerde berichten. Het metadatabestand bevat de metadata van de berichten, zoals opgeslagen door Google. U kunt mbox-content en berichtmetadata samenvoegen om een koppeling te maken tussen de berichten die zijn opgeslagen op de servers van Google en de gegevens die u exporteert uit Vault.

Opmerking: De labels die in Gmail worden gebruikt om berichten te classificeren, worden niet omgezet naar mailboxmappen. Als u een PST- of mbox-bestand opent in een e-mailclient, worden alle berichten in 1 map weergegeven.

Ga als volgt te werk om geëxporteerde berichten te bekijken in een e-mailclient:

1. Importeer en bekijk de berichten in uw e-mailprogramma.
  2. Bekijk de kopteksten van berichten die van belang zijn voor de kwestie:
    • Outlook: Bekijk de Microsoft-documentatie over hoe u berichtkoppen kunt bekijken in uw versie.
    • Thunderbird: Klik op View (Weergeven) > Headers (Kopteksten) > All (Alle) om de kopteksten van elk bericht te bekijken:
  3. In Thunderbird bevat elke koptekst een bericht-ID. Als u berichten wilt koppelen aan de gegevens die zijn opgeslagen op de servers van Google, vergelijkt u de bericht-ID's met het metadatabestand.

Mbox-bestanden bekijken in een tekstverwerker

Een mbox-bestand is een standaardindeling voor het opslaan van berichten. Het bevat alle gegevens van de geëxporteerde berichten, zoals de berichttekst en eventuele bijlagen. Het metadatabestand bevat de metadata van de berichten, zoals opgeslagen door Google. Samen koppelen deze bestanden de berichten die zijn opgeslagen op de servers van Google en de gegevens die u heeft geëxporteerd uit Vault.

Nadat u de export heeft uitgevoerd, kunt u de berichtparameters uit het metadatabestand gebruiken om de bijbehorende berichten te vinden in het mbox-bestand. Open om aan de slag te gaan het metadatabestand in een teksteditor en zoek naar de parameter FileName van een bericht. Bijvoorbeeld:

<ExternalFile FileName='1463030154355209614-d7f2c19a-73f3-40e4-a17a-130b90c37aac.mbox'

Deze parameter bevat een unieke ID die overeenkomt met een soortgelijke invoer in het mbox-bestand, de From_-regel. De From_-regel bevat dezelfde ID, evenals de datum en tijd (in UTC) waarop het bericht door Google is gekregen. Bijvoorbeeld:

From 1463030154355209614-d7f2c19a-73f3-40e4-a17a-130b90c37aac.mbox@xxx Wed Mar 19 06:38:02 2014

De From_-regel is de eerste invoer voor elk bericht dat in het mbox-bestand staat. Als u een nieuwe From_-regel tegenkomt, bent u bij een ander bericht aangekomen.