Problemen oplossen

Als je niet de resultaten krijgt waarnaar je op zoek bent, kun je andere zoekcriteria gebruiken.

Meest gezochte termen en toenemende zoekopdrachten bekijken

Meest gezochte termen en toenemende zoekopdrachten zijn alleen beschikbaar voor datums die minstens één week in het verleden liggen.

Bijvoorbeeld: Als het vandaag 4 juli 2016 is, moet de beginzoekdatum op of vóór 27 juni 2016 liggen.

Diagrammen met de gegevens bekijken

Wanneer er voor een zoekterm niet genoeg Google-zoekopdrachten zijn, kan Trends geen diagrammen weergeven. Probeer je zoekopdracht opnieuw met een of meer van de volgende opties:

• Gebruik minder zoektermen.
  • Controleer de spelling van je zoekterm.
  • Vergroot het datumbereik.

Het diagram 'Interesse in de loop der tijd' weergeven om zoektermen te vergelijken

Als je zoektermen in de loop van de tijd wilt vergelijken, gebruik je voor elke zoekterm dezelfde periode.

Voorbeelden:

• Je kunt 'zoekterm a' voor 2014 vergelijken met 'zoekterm b' voor 2015.
  • Je kunt 'zoekterm a' voor 2014 niet vergelijken met 'zoekterm b' voor juli 2015.

De kaart 'Interesse per regio' weergeven om zoektermen te vergelijken

Als je zoektermen op basis van de locatie wilt vergelijken, selecteer je voor alle termen dezelfde locatie.

Voorbeelden:

• Je kunt 'zoekterm a' in India over de afgelopen vijf jaar vergelijken met 'zoekterm b' in India over de afgelopen vijf jaar.
  • Je kunt 'zoekterm a' in India over de afgelopen vijf jaar niet vergelijken met 'zoekterm b' in Rusland over de afgelopen vijf jaar.