Comprobación das emisións en Google Voos

Se queres escoller viaxes máis sostibles, podes atopar estimacións do nivel de emisións nos teus resultados de busca de voos e nas páxinas de reserva.

Consultar as estimacións do nivel de emisións

Para atopar estimacións do nivel de emisións dos voos:
  1. Accede a Google Voos.
  2. Busca un voo.
  3. Na parte dereita, fai clic co botón dereito na frecha cara abaixo.
  4. Atoparás as estimacións do nivel de emisións para cada tramo da viaxe.

Ordenar os resultados por nivel de emisións

Para ordenar os resultados por nivel de emisións:
  1. Na parte dereita, fai clic en Ordenar por e despois Emisións.
  2. Nos resultados da busca, os voos aparecerán ordenados de menor a maior nivel de emisións.
Consello: Tamén podes ver as estimacións do nivel de emisións de cada voo ao facer clic na fila para despregala.

Filtrar por menos emisións

Para filtrar os resultados por baixas emisións:
  1. Na parte superior, fai clic no filtro Emisións e despois Só con menos emisións.
  2. Ao facelo, nos resultados da busca de voos só se mostrarán as opcións que teñan emisións máis baixas do habitual para a ruta en cuestión.

Como calculamos a equivalencia en árbores?

Para calcular a equivalencia en árbores, Google utiliza os cálculos de equivalencia dos gases de efecto invernadoiro da Axencia de Protección Ambiental dos Estados Unidos (EPA). Neses datos especifícase cantas plántulas deben medrar nun medio urbano durante 10 anos para secuestrar as emisións de CO2eq. A partir dese número, Google calcula a cantidade aproximada de árbores que se necesitan para secuestrar a diferenza nas emisións de CO2eq (entre o voo en cuestión e un voo que faga habitualmente esa ruta) nun día.

Para coñecer a cantidade aproximada de CO2eq secuestrado por árbore e día, valémonos do cálculo da EPA e convertemos as toneladas en quilogramos e os 10 anos en 1 día.

Nota: Ao facer os cálculos indicados nas ecuacións, pode que non obteñas os mesmos resultados que se mostran por mor dos arredondamentos.

Por que algúns voos teñen un nivel de emisións máis baixo do habitual?

Ao facer as estimacións do nivel de emisións, téñense en conta a orixe, o destino, o tipo de avión e o número de asentos de cada clase.

Normalmente, os avións cun consumo eficiente de combustible ou as rutas máis curtas son factores que dan como resultado un nivel de emisións máis baixo do habitual.

As estimacións do nivel de emisións son superiores nas viaxes con asentos de tipo clase turista premium, business e primeira clase porque estas seccións ocupan máis espazo debido ao deseño dos asentos. Supoñen unha cifra considerable das emisións totais do voo.

Máis información sobre como se fan as estimacións do nivel de emisións.

Viaxar en tren

Cando haxa un tren dispoñible na túa ruta, atoparalo nos resultados de busca de Google Voos.

Viaxar en tren pode implicar un nivel de emisións notablemente máis baixo que viaxar en avión. Polo tanto, as opcións de viaxe en tren márcanse cunha insignia que indica o seu baixo nivel de emisións.

Busca
Borrar busca
Pechar busca
true
Buscar no Centro de axuda