Litteroiminen Google Kääntäjällä

Kääntäjä-sovelluksella voit kääntää lähes reaaliajassa, kun joku puhuu vierasta kieltä. Voit käyttää sitä esimerkiksi luennolla tai puheessa.

Puhuttujen sanojen litterointi

Voit saada reaaliaikaisia käännöksiä Pixel Budsilla.

Tärkeää: Voit käyttää toimintoa antamalla Google Kääntäjälle mikrofonin käyttöoikeudet laitteesi asetuksista. Jos käännettyä tekstiä ei näy, laita Näytä alkuperäinen teksti pois päältä.

1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Mikrofoni  ja sitten Litteroi .
    • Jos painike ei ole käytössä, puhuttua kieltä ei tueta.
  3. Valitse käännöksen lähde- ja kohdekielet.
    • Lähdekieli: Valitse puhujan kieli vasemmasta alareunasta.
    • Kohdekieli: Valitse käännöksen kieli oikeasta alareunasta.

Litteroinnin käyttäminen

• Fonttikoon vaihtaminen: Voit vaihtaa fonttikokoa työkalupalkista mikrofonin vierestä valitsemalla Asetukset Settings.
  • Puhujan kielen ja käännöskielen välillä vaihtaminen: Valitse työkalupalkista mikrofonin vierestä Asetukset Settings.​​​​​
  • Näin voit pysäyttää tai lopettaa kääntämisen:
    • Pysäyttäminen: Valitse Mikrofoni . Valitse sitten Pysäytä Stop.
    • Lopettaminen: Valitse Takaisin Takaisin.

Transkription tallentaminen

1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Tallenna transkriptio Lisää fraasipankkiin.
    • Jos haluat nimetä transkription uudelleen, poista oletusnimi ja lisää uusi.
  3. Valitse Tallenna.

Tallennettujen transkriptioiden löytäminen

1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Valikko  ja sitten Tallennetut transkriptiot.

Transkriptioiden valitseminen, kopioiminen ja jakaminen

• Valitse teksti: Kosketa transkriptionäkymässä tekstiä pitkään ja vedä.
  • Valitse koko transkription teksti: Napauta Valitse kaikki.
  • Kopioi valittu teksti Androidin leikepöydälle: Napauta Kopioi.
  • Jaa teksti muille Android-sovelluksille: Napauta Jaa.