Kirjoitettujen sanojen kääntäminen

Google Kääntäjä ‐sovelluksella voit kääntää kirjoitettuja sanoja tai ilmauksia. Voit käyttää Google Kääntäjää myös selaimella, kuten Chromella tai Firefoxilla. Lue lisää Google Kääntäjän käytöstä verkkoselaimella.

Tärkeää: Mobiililaitteen Chromella kääntäminen edellyttää JavaScriptiä. Katso, miten voit ottaa JavaScriptin käyttöön Chromessa.

Tekstin kääntäminen

Tärkeää: Livekäännös muissa kuin Kääntäjä-sovelluksessa toimii vain Pixel 6:lla ja uudemmilla malleilla. Lue lisää livekäännösten saatavuudesta.
  1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kohdekieli ja lähdekieli.
    • Lähdekieli: Valitse kielen valintapalkki vasemmasta alareunasta.
    • Kohdekieli: Valitse kielen valintapalkki oikeasta alareunasta.
  3. Lisää sana tai ilmaus, jonka haluat kääntää.
    • Varmista käännöksen oikea asiayhteys sisällyttämällä sana tai ilmaus kokonaiseen lauseeseen.
  4. Käännetty sisältö tulee näkyviin. Jos käännökset eivät näy automaattisesti, valitse Käännä Näytä tiedot.

Käännöksen kuunteleminen

Voit kuunnella käännöksen valitsemalla Kuuntele .

Kääntäjän ääniasetusten muuttaminen

1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko  ja sitten AsetuksetSettings.
  3. Valitse muutettava ääniasetus.
    • Aksentin muuttaminen: Valitse Alue ja valitse alue.
    • Nopeuden muuttaminen: Valitse Nopeusja valitse Normaali, Hidas tai Hitaampi.

Käännösten jakaminen ja takaisinkäännökset

1. Lisää sana tai ilmaus, jonka haluat kääntää.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää.
    • Näin voit jakaa käännöksen: Valitse Jaa .
    • Näin näet takaisinkäännöksen: Valitse Luo takaisinkäännös Kaksisuuntainen.

Muita lähteitä