Puheen kääntäminen

Jos laitteessa on mikrofoni, voit kääntää puhuttuja sanoja ja lauseita. Joillain kielillä voit kuunnella ääneen luetun käännöksen.

Tärkeää: Näytönlukuohjelman kanssa kannattaa käyttää kuulokkeita, sillä ohjelman ääni voi sekoittua litteroitavaan puheeseen.

Puheen kääntäminen

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse käännöksen lähde- ja kohdekieli.
    • Lähdekieli: Valitse kieli vasemmasta alareunasta.
    • Kohdekieli: Valitse käännöksen kieli oikeasta alareunasta.
  3. Valitse Puhu Speak.
    • Jos painike ei ole käytössä, puhuttua kieltä ei voi kääntää.
  4. Kun sovellus sanoo "Puhu nyt", sano mitä haluat kääntää.

Vinkki: Katso, miten voit kääntää kaksikielisen keskustelun.

Puheasetusten muuttaminen

1. Avaa Google Kääntäjä ‑sovellus Kääntäjä-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko ja sitten Asetukset Settings.
  3. Valitse asetus. Esimerkki:
    • Jos haluat, että käännetty teksti puhutaan automaattisesti, valitse Puhesyöttö. Laita sitten Puhu tulos päälle.
    • Jos haluat kääntää loukkaavat sanat, valitse Puhesyöttö. Laita sitten Estä loukkaavat sanat pois päältä.
    • Jos haluat valita käytettävissä olevista murteista, valitse Alue. Valitse sitten kieli ja murre.
    • Jos haluat valita äänen sukupuolen, valitse Sävy. Valitse sitten maskuliini tai feminiini.
      • Tämä ominaisuus on käytettävissä vain joillakin kielillä.

Audion tahdin muuttaminen

1. Avaa Kääntäjä-sovellus Kääntäjä-sovellus.
  2. Valitse Valikko  ja sitten Asetukset Settings ja sitten Nopeus.
  3. Valitse Normaali, Hidas tai Hitaampi.

Muita lähteitä