Tehtävän lisääminen tai muokkaaminen

Kun luot tehtävän, voit

• lisätä tietoja
  • valita päivämäärän ja kellonajan
  • määrittää sen toistumaan tiettyinä päivinä
  • lisätä alatehtäviä.

Tärkeää:

• Voit luoda kaikkiin listoihin yhteensä 100 000 tehtävää.
  • Voit luoda mihin tahansa listaan enintään 20 000 keskeneräistä tehtävää.

Tehtävän luominen

Tehtävän luominen Google Kalenterista

Tehtävän luominen Kalenterissa

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto kalenterista:
    • Klikkaa tyhjää tapaamisaikaa.
    • Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo.
  3. Valitse Tehtävä.
  4. Lisää tehtävän tiedot.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Voit nähdä kuluvan päivän kohdalla listan kaikista odottavista tehtävistä 365 viime päivän ajalta.

Tehtävän luominen Kalenterin Tasksista

1. Valitse sopiva vaihtoehto tietokoneella:
  2. Valitse Luo.
  3. Lisää tehtävän tiedot.
  4. Valitse Tallenna.

Vinkkejä:

• Jos haluat lisätä tehtävän aiemmin luotuun listaan, klikkaa Lisää tehtävä.
  • Tehtävät, joissa on päivämäärä, näkyvät myös kalenterissa.
Tehtävän luominen sivupaneelista

Useimmissa Google Workspace ‐tuotteissa voi käyttää Tasksia oikeanpuoleisesta sivupaneelista. Tasksia voi käyttää myös seuraavissa:

1. Valitse sivupaneelista oikealta Tasks Tasks.
  2. Valitse yläreunasta Lisää tehtävä.
  3. Lisää tehtävä.

Vinkkejä:

• Jos sivupaneelia ei näy, klikkaa näytön oikeasta alakulmasta Näytä sivupaneeli . Lue lisää sivupaneelista.
  • Jos haluat lisätä tehtävän aiemmin luotuun listaan, klikkaa listan yläreunasta Lisää tehtävä.
  • Tehtävät, joissa on päivämäärä ja kellonaika, näkyvät myös Kalenterissa.
Tehtävän luominen sähköpostiviestistä
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sähköposti.
  3. Valitse yläreunasta Lisää Tasksiin .

Vinkki: Voit myös vetää ja pudottaa sähköpostin sivupaneeliin:

1. Valitse Gmailissa oikealta Tasks Tasks.
  2. Etsi sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  3. Vedä ja pudota sähköposti sivupaneeliin.
Tehtävän luominen Google Chatista

Tehtävän luominen viestin perusteella

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Vie hiiri viestin päälle.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Lisää Tasksiin. Tehtävä näkyy viimeksi katsotussa listassa.

Vinkkejä:

• Kun lisäät tehtävään päivämäärän, tehtävä näkyy myös Kalenterissa.
  • Jos muokkaat tehtävää Tasksissa, Chat-viesti pysyy ennallaan.
  • Voit siirtyä Tasksista takaisin Chat-viestiin klikkaamalla chatin nimeä tehtävän alta.

Ryhmätehtävän luominen

1. Avaa tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten Lisää tehtävä.
  3. Lisää tehtävän tiedot:
    • Nimi
    • Päivämäärä ja aika
    • Kuvaus
  4. Valinnainen: Jos haluat antaa tehtävän tilan jäsenelle, klikkaa Määritä ja sitten lisää jäsenen nimi.
    • Kun tehtävä on annettu, tehtävänsaaja saa sähköpostiviestin ja tehtävä näkyy hänen omassa tehtävälistassaan.
  5. Valitse Lisää.

Lue lisää ryhmätehtävien luomisesta Chatissa.

Tehtävän luominen Google Docsista

Tärkeää: Voit lisätä tehtäviä Google Docsista vain, jos sinulla on ehdot täyttävä Google Workspace ‐paketti. Lue lisää Google Docsin tehtävistä.

1. Avaa Google Docs tietokoneella.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Lisää @task.
  4. Paina Enter.
  5. Lisää tehtävän tiedot.
  6. Anna tehtävä itsellesi tai muille.
    • Kun tehtävä on annettu, tehtävänsaaja saa sähköpostiviestin ja tehtävä näkyy hänen omassa tehtävälistassaan.
  7. Valitse Anna tehtäväksi.

Vinkki: Jos haluat antaa tehtäviä nopeasti muistilistasta, klikkaa muistilistakohdan vasemmalta puolelta Lisää Tasksiin ja sitten lisää tehtävänsaaja ja päivämäärä.

Tehtävän muuttaminen

1. Avaa Tasks Kalenterissa tietokoneella.
  2. Klikkaa muutettavaa tehtävää.
  3. Muuta tehtävän tietoja.

Vinkkejä:

• Voit muokata tehtäviä myös sivupaneelista.
  • Jos haluat muuttaa toistuvan tehtävän seuraavan toistokerran päivämäärää ja aikaa, klikkaa päivämäärää.
  • Lisää alatehtävä klikkaamalla tehtävän vierestä Tehtävän asetukset Lisää ja sitten Lisää alatehtävä.
  • Jos haluat siirtää tehtävän toiseen listaan, klikkaa Tehtävän asetukset Lisää ja sitten valitse lista. Lue lisää listoista.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Avaa Tasks Kalenterissa tietokoneella.
  2. Valitse tehtävän vasemmalta puolelta Valmis Merkitse valmiiksi.

Tehtävän poistaminen

1. Avaa Tasks Kalenterissa tietokoneella.
  2. Vie hiiri poistettavan tehtävän päälle.
  3. Klikkaa tehtävän nimen vierestä Tehtävän asetukset Lisää ja sitten Poista.
    • Jos haluat poistaa toistuvia tehtäviä, valitse Poista kaikki.

Vinkki: Jos haluat poistaa kaikki valmiit tehtävät listasta, valitse listan yläreunasta Lista-asetukset Lisää ja sitten Poista kaikki valmiit tehtävät.

Tehtäväilmoitukset

• Jos lisäät tehtävään päivämäärän ja kellonajan, saat ilmoituksen kyseisenä päivänä kyseiseen aikaan.
  • Tehtävät, joissa on päivämäärä, näkyvät myös Kalenteri-sovelluksessa.
  • Jos tehtävälle ei ole määritetty aikaa, saat ilmoituksen kello 9.00.

Toistuvat tehtävät

• Jos haluat toistaa tehtävän, valitse päivämäärä ja kellonaika ja sitten Toista
  • Jos tehtävässä on alatehtäviä, siitä ei voi tehdä toistuvaa.
  • Kalenterin kalenteriruudukossa näkyy tietty määrä toistuvan tehtävän tulevia toistokertoja. Uusia kertoja lisätään ajan mittaan automaattisesti.