Jaetut tehtävät

Google Chatin ja Google Docsin jaetuilla tehtävillä voi
  • antaa jollekulle tehtävän
  • tarkistaa jaetun tehtävän tilan
  • päivittää jaetun tehtävän jaetun alustan, kuten tilan tai dokumentin, kautta
  • päivittää sinulle annetun jaetun tehtävän oman tehtävälistan kautta.

Vinkki: Jaetuista tehtävistä ei voi tehdä toistuvia eikä niille voi luoda alatehtäviä.

Näin jaetut tehtävät toimivat

Jaetun tehtävän voi luoda ja antaa jollekulle

Kun sinulle annetaan jaettuja tehtäviä:

• Jaetut tehtävät näkyvät Tasksin oletustehtävälistassa, mutta ne voi siirtää muille listoille.
  • Tehtävät näkyvät
    • omassa tehtävälistassa
    • jaetuissa tiloissa, kuten chat-tilassa tai dokumentissa
    • Google Kalenterissa, jos tehtävään on lisätty päivämäärä ja aika.
  • Voit muokata tehtävää tai poistaa sen.
    • Muutokset näkyvät sinulle annetuissa jaetuissa tehtävissä tilassa tai dokumentissa.
  • Jos sinulla on pääsy tilan tai dokumentin historiaan, voit katsoa, kuka on suorittanut tehtävän tai muuttanut sen saajaa.

Vinkki: Voit merkitä saadun tehtävän roskasisällöksi tilassa, dokumentissa tai muulla jaetulla alustalla. Lue, miten voit merkitä saatuja tehtäviä roskasisällöksi.

Jaettujen tehtävien ilmoitukset

• Saat ilmoituksen, kun tehtävä
    • luodaan
    • annetaan jollekulle, tehtävän saajaa vaihdetaan tai tehtävänanto perutaan
    • merkitään valmiiksi tai keskeneräiseksi
    • poistetaan keskeneräisenä.
  • Saat ilmoituksia tilan tehtävistä Chatissa.
  • Saat tehtävänsaajan sähköpostiosoitteen sisältäviä sähköposti-ilmoituksia Google Docsissa. Saat myös ilmoituksen, jos tehtävän päivämäärä tai nimi muuttuu.

Vinkki: Et saa ilmoituksia itse tekemistäsi muutoksista.

Poistetut jaetut tehtävät

Kun jaettu tehtävä poistetaan, se poistuu sekä omasta tehtävälistasta että jaetusta tilasta.

• Jos tehtävä on Chatissa: Tehtävään liittyvät viestit säilyvät tilassa, kunnes ne poistetaan.
  • Jos tehtävä on Google Docsissa:
    • Ja käyttäjällä on muokkausoikeudet:
      • Tehtävä ei näy enää dokumentissa, mutta sen muistilistakohde ja teksti säilyvät.
    • Ja käyttäjällä ei ole muokkausoikeuksia:
      • Tehtävä näkyy muistilistan kohteen vieressä poistettuna.
      • Kaikki yhteiskäyttäjät, joilla on muokkausoikeudet, voivat hyväksyä nämä muutokset.
      • Tehtävät näkyvät listassa, kunnes poisto on hyväksytty.

Tärkeää: Jos haluat nähdä poistetut tehtävät, siirry dokumentin versiohistoriaan. Näin voit nähdä dokumentin muutokset.

Jos tila tai dokumentti on poistettu

• Chat: Kaikki tehtävät poistuvat tilasta ja tehtävänsaajan omasta tehtävälistasta.
  • Google Docs: Kaikki tehtävät säilyvät omassa tehtävälistassa, mutta linkitettyä dokumenttia ei voi nähdä, koska se on poistettu.

Jos Google-tili on poistettu

• Chat: Sinulle annettujen jaettujen tehtävien määritys poistuu, mutta ne säilyvät tilassa.
  • Google Docs: Sinulle annetut jaetut tehtävät säilyvät dokumentissa, mutta ne annetaan tuntemattomalle käyttäjälle.

Jos menetät pääsyn tilaan tai dokumenttiin

• Tehtävät pysyvät sinulle määritettynä, ja tekemäsi muutokset näkyvät jaetussa tilassa.
    • Vinkki: Google Docsissa muokkausoikeudella varustetun yhteiskäyttäjän on hyväksyttävä muutokset, ennen kuin ne otetaan käyttöön.