G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

La capa de dades

Google Tag Manager funciona millor quan s'implementa juntament amb una capa de dades: un objecte de JavaScript que es fa servir per transferir informació del vostre lloc web al contenidor de Tag Manager. Aquesta informació es pot utilitzar per emplenar variables i executar activadors a les configuracions d'etiquetes.

Els desenvolupadors haurien de llegir la documentació per a desenvolupadors per obtenir més informació.

En lloc de referenciar variables, informació de transaccions, categories de pàgina i altres senyals importants que hi ha disseminats per la pàgina, Tag Manager permet referenciar fàcilment la informació que hàgiu inclòs al codi font de la capa de dades. En implementar una capa de dades amb variables i valors associats us assegureu que aquests estiguin disponibles tan bon punt siguin necessaris per activar les etiquetes.

Quan configureu un lloc web o una aplicació mòbil per treballar amb Tag Manager i una capa de dades, penseu en les categories d'informació que ha de gestionar la capa de dades, com ara:

• Dades de producte: nom del producte, preu i categoria.
  • Informació de la campanya de màrqueting: font del trànsit i mitjà.
  • Dades de transaccions: valor del carretó i data de la tramitació de compra.
  • Informació del client: client nou o recurrent.

Crear una variable de capa de dades

Les variables de capa de dades permeten a Tag Manager llegir els valors de la implementació de la capa de dades i transferir-los a les etiquetes, als activadors i a altres variables. Un objecte de capa de dades està format per una llista de parells clau-valor. Una clau és una categoria de coses, com ara el títol, l'autor o el gènere d'un llibre, i pot tenir valors diferents. Així, la clau de títol d'un llibre pot tenir el valor "Ulisses", "Guerra i pau", "Breu història del temps", etc.

Afegir codi de capa de dades a una pàgina web

Per configurar la capa de dades, treballeu amb un desenvolupador perquè afegeixi el fragment de codi següent a la secció <head> de la pàgina web, a sobre del fragment de contenidor:

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
</script>

Afegiu informació a la capa de dades amb l'ordre dataLayer.push():

<a href="#" onclick="dataLayer.push({
    'bookCategory': 'ficció',
    'bookTitle': 'Cien años de soledad',
    'bookAuthor': 'Gabriel García Márquez'
});">Detalls del llibre</a>

Consulteu la documentació per a desenvolupadors per obtenir més informació sobre les implementacions de capa de dades.

Configurar la variable de la capa de dades

Un cop tingueu la clau amb què voleu treballar, podeu començar a crear la variable de capa de dades:

1. Feu clic a Variables.
  2. A Variables definides per l'usuari, feu clic a Nova.
  3. Feu clic a Configuració de la variable i seleccioneu Variable de capa de dades com a tipus de variable.
  4. Al camp Nom de la variable de capa de dades, escriviu la clau exactament com està escrita al codi; per exemple, bookTitle i no book title.
  5. En la majoria de casos, haureu de mantenir el valor predeterminat de Versió 2 a l'opció Versió de la capa de dades. Obteniu més informació.
  6. Deseu la variable.
  7. Repetiu aquests passos per a cada clau de capa de dades que vulgueu tenir disponible com a variable a Tag Manager.
  8. Publiqueu el contenidor.
Nota: les variables de capa de dades només funcionen pàgina a pàgina. Si voleu que els valors de la capa de dades es mantinguin en diverses visualitzacions de pàgina, cal que afegiu el vostre propi codi per transferir-los d'una pàgina a una altra.

Com es processa la informació de la capa de dades

Quan Tag Manager carrega un contenidor, es començaran a processar tots els missatges d'inserció de la capa de dades de la cua. Tag Manager processa els esdeveniments de capa de dades per ordre de recepció. Cada missatge es processarà d'un en un. Si el missatge és un esdeveniment, activarà qualsevol etiqueta que hagi complert les condicions dels activadors abans de continuar amb el missatge següent.

Si es fan crides gtag() o dataLayer.push() amb el codi a la pàgina, en una plantilla personalitzada o en una etiqueta HTML personalitzada, el missatge associat es posarà a la cua perquè es processi després d'haver avaluat la resta de missatges pendents. Això vol dir que no es garanteix que els valors de la capa de dades actualitzats estiguin disponibles per a l'esdeveniment següent. Per gestionar aquests casos, podeu afegir un nom d'esdeveniment a un missatge mentre es tramet a la capa de dades i, a continuació, processar aquest nom d'esdeveniment amb un activador d'esdeveniment personalitzat.

Important: no utilitzeu les etiquetes HTML personalitzades per implementar codi basat en gtag.js, sinó les plantilles d'etiquetes natives de Tag Manager per a Google Ads, Analytics i Floodlight.
Important: no utilitzeu HTML personalitzat per provar de configurar la configuració del consentiment. Com que la configuració de consentiment s'ha d'aplicar abans que s'activin les etiquetes corresponents d'un contenidor de Tag Manager, heu d'aplicar les API de consentiment de Tag Manager abans que es carregui el contenidor de Tag Manager.

Recursos addicionals