"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Duda: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida Google-tagisi Dudaan maksutta. Integrointi edellyttää, että olet kirjautunut Googleen ja sinulla on aktiivinen Duda-tili.

Google-tagitunnus voidaan yhdistää useisiin tuotteisiin, kuten Analyticsiin ja Google Adsiin. Jos haluat tehdä lisäintegrointeja, se onnistuu seuraavien tietojen avulla:

• Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden tunnus (G-)
  • Google Adsin mittaustunnus (AW-)
  • Floodlight/DoubleClick ‑seurantatunnus (DC-)
  • Googlen yleinen mittaustunnus (G-)

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Jos tagin alussa on "AW-"

1. Kirjaudu Duda-tilillesi.
  2. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta "Google Analytics".
  4. Lisää Google-tagitunnus "Google Analytics" ‐kenttään. Animoitu GIF-kuva Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden tunnuksen (UA-) lisäämisestä Google Analytics ‐kenttään
  5. Kun olet lisännyt hyväksyttävän Google-tagitunnuksen, muutokset tallentuvat automaattisesti. Lisää kullekin sivullesi vain yksi Google-tagi.

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kirjaudu Duda-tilillesi.
  2. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta "Google Analytics".
  4. Lisää Google-tagitunnus "Google Analytics" ‐kenttään. Animoitu GIF-kuva Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden tunnuksen (UA-) lisäämisestä Google Analytics ‐kenttään
  5. Kun olet lisännyt hyväksyttävän Google-tagitunnuksen, muutokset tallentuvat automaattisesti. Lisää kullekin sivullesi vain yksi Google-tagi.