Linsoskärpa

Simulera rörelser och lutning hos en storformatskamera för att skapa oskärpa och rikta uppmärksamheten mot ett motiv. Växla mellan och när du vill byta mellan ett linjärt eller elliptiskt fokus. Nyp med fingrarna när du vill ändra storlek, format eller rotation för fokus. Välj önskad form på högdagrar i de oskarpa områdena genom att trycka på . Om du vill göra fler justeringar sveper du vertikalt och öppnar redigeringsmenyn. När ett alternativ har valts sveper du horisontellt för att justera. Menyn har följande alternativ:

• Styrka för oskärpa Svep åt höger om du vill öka styrkan i effekten av oskärpa.
  • Övergång Svep åt höger om du vill öka uttoningsavståndet mellan områdena i fokus och delarna som är oskarpa.
  • Vinjetteringsstyrka Svep åt höger om du vill göra bildens kanter mörkare och integrera en vinjettering i oskärpan.

Bild av Allison Malone