Fer servir l'histograma

Determina l'exposició d'imatge adequada amb l'ajuda de l'histograma. A l'extrem inferior esquerre de la pantalla principal, toca per obrir l'histograma o toca el gràfic per minimitzar-lo. L'histograma encara serà visible a l'eina "Ajusta imatge" i el podràs fer servir com a guia d'exposició.

Què és un histograma?
Un histograma és un gràfic senzill que mostra la distribució dels tons a la imatge. La vora esquerra del gràfic representa les ombres i, per tant, el punt més allunyat de l'esquerra indica el negre pur. La vora dreta representa les parts lluminoses de la imatge i, per tant, el punt més allunyat de la dreta indica el blanc pur. D'aquesta manera, la part central del gràfic representa els tons grisos.
Quina forma hauria de tenir l'histograma?
En una distribució ideal, s'abastaria el gràfic complet assegurant que la imatge tingui punts de color negre pur, de color blanc pur i de tots els tons intermedis. La distribució es modificarà a mesura que s'apliquin ajustos a la brillantor o al contrast de la imatge i, per tant, la forma real d'una distribució ideal pot variar. Per exemple, una distribució comuna de les imatges amb una exposició correcta sol ser una corba en forma de campana, però això no vol dir que totes les imatges ben exposades presentin una corba simètrica.

Per tant, una pregunta més adient seria, quina és la forma que un histograma no hauria de tenir? Si la distribució de punts no abasta un dels extrems o cap i es vol aconseguir una exposició normal, s'hauria d'ajustar la imatge perquè la distribució arribés als dos extrems del gràfic. Obre l'eina "Ajusta imatge" per aplicar-hi ajustos i corregir-la.