Stabler

Snapseed har et ikke-destruktivt arbeidsforløp, der du kan bruke stabler til å endre alle verktøy og filtre som tidligere er blitt brukt på et bilde. Du kan kopiere og lime inn redigeringer fra ett bilde til et annet, sette inn flere verktøy og filtre i arbeidsforløpet, og justere glidebryterinnstillinger – uten å måtte starte på nytt. Trykk på for å åpne stabelen for det gjeldende bildet. Tallet på ikonet endres etter hvor mange verktøy og filtre som er blitt brukt på bildet.

Kopiering og innliming av en stabel

Sånn kan du bruke nøyaktig de samme redigeringene på ett bilde som på et annet bilde:

• Åpne bildet med stabelen du ønsker, i Snapseed.
  • Trykk på for å åpne stablene.
  • Trykk på , og velg Kopiér.
  • Trykk på LUKK for å lukke stablene. Før du åpner det neste bildet, kan du gjøre deg ferdig med arbeidet på dette bildet, om nødvendig. Du trenger ikke å skynde deg – stabelen forblir kopiert til den blir overskrevet av en annen kopiert stabel.
  • Trykk på ÅPNE for å åpne det neste bildet.
  • Når du er klar til å bruke stabelen, trykker du på for å åpne stablene, og så trykker du på .
  • Velg enten Erstatt eller Sett inn. Med Erstatt brukes stabelen nøyaktig som den ble kopiert, og eventuelle andre verktøy og filtre som er i bruk på det åpne bildet, overskrives. Med Sett inn blir stabelen lagt til på det åpne bildet uten å overskrive eventuelle tidligere redigeringer. Hvis andre verktøy og filtre allerede er brukt på det åpne bildet, kan en kopiert stabel settes inn hvor som helst i den eksisterende stabelen.
Endring av eksisterende verktøy eller filtre

Sånn endrer du et verktøy eller filter uten å slette trinnet og starte på nytt:

• Trykk på for å åpne Stabler.
  • Trykk på verktøyet eller filteret du vil endre, og trykk på pilen for å åpne redigeringsmenyen.
  • Trykk på for å åpne verktøyet eller filteret på nytt og utføre eventuelle endringer. Deretter trykker du på for å gå tilbake til visningen av stablene.
  • For å bruke de påfølgende redigeringene igjen, trykk på det øverste verktøyet eller filteret i stabelen.
Sletting av verktøy eller filtre fra en stabel

Sånn fjerner du verktøy eller filtre fra et hvilket som helst punkt i arbeidsforløpet, uten å måtte fjerne og gjenskape påfølgende redigeringer:

• Trykk på for å åpne stablene.
  • Trykk for å velge verktøyet eller filteret som skal slettes, og trykk på pilen for å åpne redigeringsmenyen.
  • Trykk på for å slette.
  • For å bruke de påfølgende redigeringene igjen, trykk på det øverste verktøyet eller filteret i stabelen.
Innsetting av verktøy eller filtre i en stabel

Rekkefølgen du bruker verktøy og filtre i, har innvirkning på resultatet. Sånn legger du til et verktøy eller filter hvor som helst i arbeidsforløpet, uten å måtte fjerne og gjenskape eventuelle påfølgende redigeringer:

• Trykk på for å åpne Stabler.
  • Trykk på verktøyet eller filteret i stabelen som skal brukes rett før det nye verktøyet eller filteret. Det nye verktøyet eller filteret blir brukt oppå det som er valgt.
  • Trykk på LUKK for å lukke stablene. Legg merke til at bildet har mistet de påfølgende redigeringene, men de blir lagt til igjen etter at det nye verktøyet eller filteret er lagt til.
  • Legg til verktøyet eller filteret du ønsker.
  • Trykk på for å gå tilbake til stablene.
  • For å bruke de påfølgende redigeringene igjen, trykk på det øverste verktøyet eller filteret i stabelen.
Selektiv pensling av et verktøy eller filter på et bilde

Med stabelpenselen kan du bruke et verktøy eller filter på bestemte områder på bildet i stedet for på hele bildet. Denne prosessen, som kalles maskering, gir langt flere redigeringsmuligheter for hvert verktøy og filter, og muliggjør mer avanserte mobile arbeidsforløp.

• Du starter ved å bruke et verktøy eller filter på hele bildet som normalt.
  • Trykk på for å åpne stablene.
  • Trykk for å velge verktøyet eller filteret som skal maskeres, og trykk på pilen for å åpne redigeringsmenyen.
  • Trykk på for å åpne stabelpenselen.
  • Du kan endre hvor gjennomsiktig stabelpenselen skal være ved å trykke på eller . Med verdien 0 blir stabelpenselen et viskelær som fjerner tidligere penselstrøk.
  • Akkurat som med penselverktøyet blir én fingertupp penselen. Du kan endre størrelse på stabelpenselen ved å zoome inn og ut på bildet.
  • Trykk på for å vise penselstrøkene i oransje.
  • Trykk på for å bruke masken og gå tilbake til stablene.
  • For å bruke de påfølgende redigeringene igjen, trykk på det øverste verktøyet eller filteret i stabelen.