A partir de l'1 de setembre de 2021, ningú altre no podrà veure els llocs web de la versió clàssica de Sites. Obteniu informació sobre com podeu convertir-los avui mateix a la nova versió de Sites.

Utilitzar un domini personalitzat per al lloc web

Consell: per utilitzar un domini personalitzat del vostre compte de la feina o d'un centre educatiu, contacteu amb l'administrador.

Podeu utilitzar un domini personalitzat per a un lloc web publicat a la nova versió de Google Sites. Amb una adreça web com www.elvostredomini.com, faciliteu que les persones puguin trobar i recordar el vostre lloc web.

Important: només el propietari d'un lloc web pot connectar-lo a un domini. Obteniu més informació sobre com podeu canviar el propietari del lloc web.

Configurar un domini personalitzat

1. Aneu a Configuració.
  2. Feu clic a Dominis personalitzats.
  3. Feu clic a Inicia la configuració.
  4. Introduïu el vostre domini.

Si se us sol·licita que verifiqueu la propietat, ometeu els passos restants d'aquesta secció i seguiu les instruccions indicades més endavant en aquesta pàgina. A continuació, torneu-ho a provar.

1. Feu clic a Següent.
  2. Seguiu les instruccions en pantalla per connectar el lloc web a un registrador de dominis extern.
    • Aquests passos poden variar en funció del vostre registrador. Per obtenir més ajuda, aneu als recursos d'assistència del vostre registrador de dominis.
  3. Feu clic a Fet.

Nota: podeu connectar fins a cinc dominis personalitzats a un sol lloc web. Els canvis que feu al domini poden tardar fins a 48 hores a reflectir-se a Internet.

Utilitzar un domini prèviament gestionat per Google Domains

Si havíeu integrat un domini de Google amb la nova versió de Sites o amb la clàssica, continuarà enllaçat al vostre lloc de Google. Per editar-lo, haureu de verificar la propietat del domini.

Com puc enllaçar un lloc de Google a un domini prèviament comprat per Google Domains?

Per connectar el vostre domini a Google Sites, haureu de verificar la propietat del domini

Què passa si utilitzo la nova versió de Sites i vull fer canvis en un domini de Google?

Si utilitzeu la nova versió de Sites amb un domini personalitzat enllaçat i voleu fer-hi algun canvi, haureu de verificar la propietat del domini

Advertiments

Fonts segures per al web

Google Fonts ofereix fonts web com a part de totes les pàgines de Google Sites.

Google Sites també permet als editors de llocs web seleccionar fonts addicionals, que també estan disponibles a Documents i Presentacions de Google, encara que no es mostrin a Google Fonts. Google obté aquestes fonts sota llicència per utilitzar-les als dominis de Google, però no funcionen amb els URL personalitzats.

Tanmateix, una petita selecció de fonts "segures per al web" funcionaran per als lectors de llocs web que utilitzin els sistemes operatius Microsoft i Apple. Els lectors que utilitzin ChromeOS, Android i altres sistemes operatius que no tinguin aquestes fonts "segures per al web" instal·lades, veuran fonts alternatives als llocs web amb URL personalitzats.

Insercions de grups de Google

Els grups de Google inserits en llocs web de Google Sites que s'hagin publicat en un domini personalitzat no es renderitzaran correctament.

Autenticació del Compte de Google

És possible que altres funcions que depenen de l'autenticació del Compte de Google no funcionin perquè els llocs web mapats d'un domini personalitzat ja no s'allotgen a site.google.com i no s'envien galetes a *.google.com.

Configuració de compartició

El vostre lloc web s'ha de compartir amb el món perquè estigui disponible per als lectors de versions publicades, o es redirigirà a l'URL de sites.google.com del vostre lloc web.

Verificar la propietat del domini

1. Aneu a Google Search Console.
  2. A la subfinestra de navegació, trieu Afegeix la propietat o Cerca una propietat.
  3. Feu clic a Afegeix la propietat.
  4. A l'opció Domini (no a Prefix d'URL), introduïu el domini que voleu verificar. Per exemple, "elmeudomini.com".
  5. Feu clic a Continua.
  6. Seguiu les instruccions per a "Qualsevol proveïdor de DNS".
  7. Copieu el registre TXT que Google Search Console proporcioni i afegiu-lo als vostres registres DNS.
  8. Un cop l'hàgiu afegit als registres DNS, feu clic a Verifica.

Suprimir un domini personalitzat

1. Aneu a Configuració.
  2. Feu clic a Dominis personalitzats.
  3. Feu clic a la icona de paperera que hi ha al costat del domini que voleu suprimir.
  4. Quan se us sol·liciti, feu clic a Suprimeix per confirmar-ho.

Respondre a un missatge d'error

Si veieu un dels missatges d'error següents, seguiu aquests suggeriments per resoldre els problemes:

• "El DNS no és vàlid": heu d'afegir una entrada CNAME. Obteniu informació sobre com podeu dirigir el vostre domini a Google Sites. Si ja heu actualitzat el DNS, espereu entre 24 i 48 hores i torneu-ho a provar.
  • "No s'ha pogut comprovar l'URL. Canvia'l i torna-ho a provar.": torneu a escriure l'URL personalitzat i feu clic a Assigna.
  • "Aquest URL no és vàlid": assegureu-vos que heu escrit correctament l'adreça web completa. El vostre URL ha d'incloure un subdomini, com ara "www".
  • "Aquest URL ja s'està utilitzant en un altre servei de Google": aquest lloc web ja s'està utilitzat en un altre servei, com poden ser Blogger, la versió clàssica de Sites o AppEngine. Suprimiu el mapatge existent abans d'assignar el vostre URL a un lloc web de Google Sites.
  • "El lloc web ja està utilitzant aquest URL": el vostre URL personalitzat ja està enllaçat a aquest lloc de Google.
  • "Falta el certificat d'aquest URL": suprimiu l'URL personalitzat i torneu-lo a assignar. Obteniu informació sobre com podeu suprimir l'URL.
  • "Aquest URL no està verificat. Verifica que n'ets el propietari.": obteniu informació sobre com podeu verificar el lloc web.
  • "Has arribat al nombre màxim d'URL d'aquest domini": el vostre URL té un límit de 20 mapatges a la setmana.

Changes can take up to 48 hours but typically happen more quickly. Learn more

Si el vostre domini personalitzat deixa de funcionar

El domini personalitzat pot deixar de funcionar si:

• Suprimiu el vostre lloc de Google.
  • Transferiu la propietat del vostre lloc web a una altra persona.
  • Moveu el lloc web a una unitat d'equip.

Articles relacionats