A partir de l'1 de setembre de 2021, ningú altre no podrà veure els llocs web de la versió clàssica de Sites. Obteniu informació sobre com podeu convertir-los avui mateix a la nova versió de Sites.

Afegir o editar text i imatges

Podeu afegir imatges en format .png, .jpg o .gif. Seguiu les directrius sobre l'ús d'imatges.

Afegir text, encapçalaments o títols al lloc web

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix i després Quadre de text.
  3. Al menú, feu clic a la fletxa avall Fletxa avall i després trieu el text, l'encapçalament o l'estil de títol que vulgueu.
  4. Afegiu el text al quadre.
  5. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Canviar l'aspecte del text

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic al text que vulgueu canviar.
  3. Al menú, feu clic a la fletxa avall Fletxa avall i després trieu l'estil de text que vulgueu.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Aplicar format al text

A la nova versió de Google Sites, podeu canviar l'aspecte del text, afegir llistes numerades o de pics o bé inserir enllaços.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Pàgines i, a continuació, trieu la pàgina que vulgueu editar.
  3. Destaqueu el text o feu clic on vulgueu inserir una llista o un enllaç.
  4. Al menú de la part superior, trieu quin format voleu aplicar al text.
  5. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.
Consell: podeu fer servir un enllaç ancorat que dirigeixi a un títol o un subtítol concrets de qualsevol lloc web publicat. Obteniu informació sobre com s'insereix un enllaç ancorat.

Afegir text replegable

Podeu afegir un quadre de text replegable per estalviar espai al vostre lloc de Google.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix i, a continuació, Text replegable.
  3. Per afegir una capçalera i un cos de text, feu clic als quadres de text.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Editar o suprimir el text replegable

Editar el text replegable

1. A l'ordinador, obriu el vostre lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Feu clic a la capçalera. Es desplegarà el text replegable.
  3. Per editar-lo, feu clic a la capçalera o al quadre de text.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Consell: per previsualitzar el text replegable, aneu a la part superior dreta i feu clic a Previsualitza Previsualitza.

Suprimir el text replegable

1. A l'ordinador, obriu el vostre lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Per seleccionar el grup del quadre de text, col·loqueu el cursor a la part superior del quadre de text replegable i feu clic al contorn blau.
  3. Feu clic a Suprimeix el grup Suprimeix.

Desactivar el text replegable

Podeu convertir el text replegable en text normal de capçalera i cos.

1. A l'ordinador, obriu el vostre lloc web a la versió nova de Google Sites.
  2. Feu clic al text replegable per desplegar-lo.
  3. Per seleccionar el grup del quadre de text, col·loqueu el cursor a la part superior del quadre de text replegable i feu clic al contorn blau.
  4. Desactiveu l'opció "Replegable".

Per tornar a convertir en text replegable els quadres de capçalera i de text:

1. Per seleccionar el grup del quadre de text, col·loqueu el cursor a la part superior del quadre de la capçalera i feu clic al contorn blau.
  2. Activeu l'opció "Replegable".

Afegir un disseny de secció

Podeu canviar l'aspecte de part d'una pàgina utilitzant una plantilla de disseny.
  1. A l'ordinador, aneu a un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix.
  3. A "Blocs de contingut," arrossegueu el disseny que vulgueu fins a la pàgina.
  4. Afegiu text, imatges, documents o vídeos.
  5. A la part superior dreta, feu clic a Publica.

Afegir un botó

Podeu afegir un botó al lloc web per dirigir els visitants a un altre URL o pàgina.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix and then Botó.
  3. Introduïu un nom. Es mostrarà al botó.
  4. Enganxeu l'URL a què el botó ha de dirigir o trieu una pàgina del vostre lloc web.
  5. Feu clic a Insereix.

Editar o suprimir un botó

Feu clic al botó que vulgueu editar o suprimir.

• Per canviar-ne l'estil: feu clic a la fletxa avall Down i trieu:
    • Ple
    • Perfilat
    • Text
  • Per canviar-ne l'alineació: feu clic a Alinea i seleccioneu una opció.
  • Per canviar-ne el nom o l'URL: feu clic a Edita Edita.
  • Per suprimir-lo: feu clic a Suprimeix Elimina.

Consell: podeu canviar el color i el tipus de lletra dels botons. Obteniu informació sobre com s'edita el tema del lloc web o de la pàgina.

Inserir i editar imatges

Afegir una imatge

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix i després Imatges.
  3. Trieu l'origen de la imatge.
  4. Trieu-la i feu clic a Selecciona.
  5. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.
Afegir un carrusel d'imatges
Podeu afegir un carrusel per mostrar imatges en moviment al vostre lloc web.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix i, a continuació, Carrusel d'imatges.
  3. Feu clic a Afegeix una imatge Add image.
  4. Trieu l'origen de les imatges.
  5. Trieu-ne dues o més.
    • Per suprimir o afegir text alternatiu, passeu el cursor per sobre de la imatge.
    • Per canviar l'ordre de les imatges, arrossegueu-les i deixeu-les anar.
  6. Si voleu canviar com es mostren les imatges al carrusel, feu clic a Configuració Settings.
  7. Feu clic a Insereix.
  8. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica
Consell: per previsualitzar el carrusel d'imatges, aneu a la part superior dreta i feu clic a Previsualitza Preview.

Afegir títols a les imatges d'un carrusel

Podeu afegir títols a les imatges d'un carrusel. Es mostren a sota de cada imatge.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic al carrusel d'imatges que vulgueu editar i, a continuació, Configuració Settings.
  3. A "Edita el carrusel", passeu el cursor per sobre d'una imatge i feu clic a Afegeix text Afegir text i, a continuació, Afegeix un títol.
  4. Introduïu el títol a "Descripció" i feu clic a D'acord.
  5. Per desar els canvis, feu clic a Actualitza.
  6. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Per desactivar els títols:

1. Feu clic al carrusel d'imatges que vulgueu editar i, a continuació, Configuració Settings.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Settings i desmarqueu la casella "Mostra els títols".
  3. Per desar els canvis, feu clic a Actualitza.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Activar les transicions entre les imatges d'un carrusel

Podeu repetir automàticament les imatges d'un carrusel en cicles de 4 velocitats diferents.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic al carrusel d'imatges que vulgueu editar i, a continuació, Configuració Settings.
  3. A "Edita el carrusel", feu clic a Configuració Settings i marqueu la casella "Inicia automàticament".
  4. Per canviar la "Velocitat de transició" entre imatges, feu clic a la fletxa avall  i seleccioneu una de les opcions:
    • "Molt lenta"
    • "Lenta"
    • "Mitjana"
    • "Ràpida"
  5. Per desar els canvis, feu clic a Actualitza.
  6. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Canviar la mida d'una foto

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic a la foto de què vulgueu canviar la mida.
  3. Feu clic en un punt i ajusteu la foto perquè tingui la mida que vulgueu.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Retallar una foto

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic a la foto que vulgueu editar i a Retalla Retalla.
  3. A sobre de la foto, utilitzeu el control lliscant per ajustar-ne la mida.
  4. Moveu la foto dins del marc.
  5. Feu clic a Fet Done. Per cancel·lar els canvis, aneu a la part superior i feu clic a Desfés Undo.
  6. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Inserir altres elements al lloc web

Afegir un logotip

Els logotips es mostren a la part superior, al costat del nom del lloc web.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a Configuració Settings.
  3. A la finestra "Configuració", aneu a Imatges de marca.
  4. A la secció "Logotip", feu clic a Penja o Selecciona.
    • Utilitzeu una imatge de 112 píxels d'alçada com a mínim.
    • Suprimiu l'espai buit addicional que envolti el logotip.
  5. Trieu un fitxer .jpg, .png o .gif i feu clic a Obre o Selecciona.
  6. A la part superior dreta, feu clic a Publica.

Afegir enllaços a mitjans socials

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la dreta, feu clic a Insereix i, a continuació, Enllaços a xarxes socials Social links.
  3. Podeu afegir un URL o una adreça electrònica per a cada enllaç de xarxes socials.
  4. Opcional: també podeu afegir una imatge d'icona personalitzada per a cada enllaç de xarxes socials.
    • Consell: pel que fa als llocs web de mitjans socials populars, Google Sites proporcionarà imatges d'icones automàticament.
  5. Feu clic a Insereix.
  6. Feu clic a les icones dels enllaços de xarxes socials per editar-les. Podeu editar-ne la mida, la forma, l'estil, el color i l'alineació.

Afegir o editar text alternatiu

1. Seleccioneu la imatge o el logotip.
  2. A la part superior, feu clic a Més opcions d'edició Més i després Afegeix text alternatiu.
  3. Introduïu text alternatiu al camp de descripció.

Afegir una icona de web personalitzada

Als navegadors, com ara Chrome o Safari, la icona de web és una imatge que es mostra al costat del nom d'un lloc web a la part superior. Perquè es mostri la icona de web, el lloc web ha d'estar publicat.
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a Configuració Settings.
  3. A la finestra "Configuració", aneu a Imatges de marca.
  4. A la secció "Icona de web", feu clic a Penja o Selecciona.
  5. Trieu un fitxer .jpg, .png o .gif.
  6. Trieu un fitxer i feu clic a Obre o Selecciona.
  7. A la part superior dreta, feu clic a Publica.

Afegir un espaiador entre elements

Podeu utilitzar espaiadors per reordenar el disseny del vostre lloc web i afegir espais buits entre diferents elements.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Al tauler dret, feu clic a Insereix i, a continuació, Espaiador.
  3. Podeu arrossegar i deixar anar l'espaiador per moure'l. També en podeu ajustar la mida.
  4. Per publicar els canvis, aneu a la part superior dreta i feu clic a Publica.

Agrupar i desagrupar objectes

Podeu connectar quadres de text amb imatges per moure'ls com un grup.

Agrupar o desagrupar quadres de text i fotos

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. A la mateixa pàgina, afegiu una foto i un quadre de text.
  3. Arrossegueu la foto fins a la meitat superior o inferior del quadre de text, fins que aparegui una línia.
  4. Per desagrupar els elements, feu clic a la foto o al quadre de text que vulgueu suprimir i arrossegueu-lo fins treure'l del grup.

Canviar l'ordre dels elements agrupats

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la nova versió de Google Sites.
  2. Feu clic als elements agrupats que vulgueu canviar.
  3. Feu clic a la foto o al quadre de text que vulgueu moure.
  4. Premeu la tecla de fletxa amunt, avall, dreta o esquerra.

Versió clàssica de Google Sites

Afegir o editar text, imatges i enllaços

Afegir i editar text

Afegir text

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina que vulgueu editar.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Edita la pàgina Edita.
  4. Al menú de la part superior, feu clic a Disseny i després trieu un disseny.
  5. Afegiu el text que vulgueu.

Editar text

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina que vulgueu editar.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Edita la pàgina Edita.
  4. Feu clic al text que vulgueu canviar.
  5. Editeu-lo i després feu clic a Desa.

Aplicar format al text

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina que vulgueu editar.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Edita la pàgina Edita.
  4. Destaqueu el text o feu clic on vulgueu inserir una llista o un enllaç.
  5. Al menú de la part superior, trieu quin format voleu aplicar al text.
  6. Apliqueu-hi el format i després feu clic a Desa.

Afegir una imatge

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic on vulgueu inserir la imatge.
  3. A la barra d'eines, feu clic a Insereix i després Imatge. Si no veieu la barra d'eines, feu clic a Edita Edita.
  4. Seleccioneu una opció.
  5. Trieu una imatge i feu clic a D'acord.

Afegir un enllaç

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic on vulgueu afegir un enllaç o destaqueu el text que vulgueu enllaçar.
  3. A la barra d'eines, feu clic a l'enllaç Enllaça.
  4. Seleccioneu una opció.
  5. Feu clic a D'acord.

Articles relacionats