Veelgestelde vragen over de introductie van Quickoffice

Deze veelgestelde vragen gaan over de introductie van Quickoffice die heeft plaatsgevonden op 17 september 2013.

V. Wat is Quickoffice?
A. Quickoffice is een gratis app van Google waarmee gebruikers Microsoft Office-bestanden kunnen openen en bewerken.

V. Welke Quickoffice-apps zijn beschikbaar en waar vind ik ze?
A. Er zijn momenteel drie versies van Quickoffice beschikbaar:

• Quickoffice voor Android - Downloaden uit Google Play
  • Quickoffice voor de iPhone en iPad - Downloaden uit de App Store
  • Quickoffice voor Chrome (bèta) - Downloaden uit de Chrome Web Store

V. Wie kan Quickoffice gebruiken?
A. Elke gebruiker met een Google-account kan Quickoffice gebruiken op zijn Android, iPhone of iPad. In Google Chrome kunnen gebruikers zowel met als zonder Google-account Quickoffice gebruiken.

V. Op welke apparaten kan ik deze Quickoffice-app gebruiken?
A. Hieronder vindt u enkele belangrijke verbeteringen:

• Voor Android:
    1. Eén universele app voor installatie op alle apparaten.
  • Voor iOS:
    1. Eén universele app voor installatie op alle apparaten.
    2. Geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.
    3. ZIP-bestanden maken.
    4. Tekst uitvullen met Word-editor.
    5. Diagrammen weergeven (Excel en PPT).
  • Drive-functies die beschikbaar zijn in bestandsbeheer:
    1. Gedeeld met mij, Met ster, Recente bestanden.
    2. Ster toevoegen.
    3. Ondersteuning voor aanvullende Drive-accounts.
    4. Verbeteringen in de gebruikersinterface.

V. Worden gegevens gecodeerd?
A. Ja. Het OAUTH-kanaal dat wordt gebruikt om gegevens te openen in Drive, is gecodeerd. Bovendien gebruiken we de iOS-coderingsvoorzieningen op het apparaat, zodat alle gegevens zijn gecodeerd.

V. Ondersteunt Quickoffice SSO?
A. SSO wordt ondersteund voor de Android-versie van de app, maar niet in de versies voor de iPhone of iPad.

V. Worden gegevens uit Drive opgeslagen op het apparaat waarop Quickoffice wordt uitgevoerd?
A. Nee. U heeft alleen toegang tot Drive-bestanden wanneer u met internet bent verbonden. Er worden alleen bestanden opgeslagen op uw apparaat als u deze zelf naar de map voor lokale opslag sleept.