Toegang tot bestanden die zijn opgeslagen buiten Quickoffice

Quickoffice is niet langer beschikbaar als download.Als je Microsoft® Office-bestanden wilt bewerken op je Android-telefoon of -tablet, installeer je de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit Google Play. Gebruik je een iPhone of iPad, installeer dan de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit de App Store. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Als u een VPN of account voor opslag in de cloud gebruikt die niet kan worden toegevoegd aan Quickoffice, kunt u uw documenten mogelijk toch nog openen, bewerken en opslaan. De meeste opslag- en VPN-providers hebben een app die u op uw telefoon of tablet kunt installeren en waarmee u bestanden kunt openen in Quickoffice.

Als u bestanden op deze manier opent en bewerkt, moet u uw wijzigingen mogelijk opslaan naar uw apparaat en de bijgewerkte bestanden vervolgens afzonderlijk uploaden.

iPad of iPhone

Omdat iOS beperkt hoe apps toegang krijgen tot bestanden, werkt Quickoffice samen met tal van ontwikkelaars van apps om u de mogelijkheid te bieden bestanden van deze apps te openen in Quickoffice, bewerkingen uit te voeren en de wijzigingen op te slaan naar de bronapp (SaveBack) waaruit u het bestand heeft geopend. Hieronder vindt u een lijst met onze huidige SaveBack-partners:

• Accellion
  • Alfresco
  • box
  • Citrix
  • Copiun
  • egnyte
  • GroupLogic
  • huddle
  • Moprise
  • oxygen
  • Stratospherix
  • syncplicity

Als u uw opslag- of VPN-app niet terugvindt in bovenstaande lijst, maar de app het uploaden of overzetten van bestanden wel ondersteunt, kunt u bestanden mogelijk toch bewerken met Quickoffice:

1. Gebruik de app van de opslagprovider om het bestand te vinden en te openen, en gebruik vervolgens de knop Openen in... om het bestand te openen in Quickoffice.
  2. Voer bewerkingen uit en breng wijzigingen aan.
  3. Gebruik Quickoffice om het bestand op te slaan op uw iPad.
  4. Open het bestand opnieuw in Quickoffice, raak Openen in... aan en selecteer uw opslagapp.
  5. Gebruik uw opslagapp om het bestand te uploaden of over te zetten. Als u hierbij problemen ondervindt, neemt u contact op met de ontwikkelaar van uw opslagapp.
Android-tablet of -telefoon

Uw apparaat instellen:

1. Installeer de opslag- of VPN-app vanaf Google Play, zodat u toegang krijgt tot uw bestanden.
  2. Gebruik de app van de opslagprovider om bestanden te openen die u wilt bewerken.
  3. Als u hierom wordt gevraagd, kiest u Quickoffice om het bestand te openen. Als u 'Altijd' aanraakt, worden deze soorten bestanden standaard met Quickoffice geopend en wordt deze vraag niet opnieuw gesteld op uw apparaat.

Nadat u uw apparaat heeft ingesteld:

1. Gebruik de opslag- of VPN-app om bestanden in Quickoffice te vinden en te openen.
  2. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  3. Raak Opslaan aan om het bestand op te slaan.

Als u een foutmelding ontvangt, kan het bestand mogelijk niet rechtstreeks met Quickoffice worden opgeslagen. Bestanden opslaan als uw opslagapp het uploaden en overzetten van bestanden ondersteunt:

1. Raak Opslaan als aan om een kopie van het bestand op te slaan op uw apparaat.
  2. Open de opslag- of VPN-app om het bestand te vinden.
  3. Gebruik de opslagapp om het bestand te uploaden of over te zetten naar de gewenste locatie.