Bestanden vinden, verplaatsen en verwijderen met Quickoffice

Quickoffice is niet langer beschikbaar als download.Als je Microsoft® Office-bestanden wilt bewerken op je Android-telefoon of -tablet, installeer je de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit Google Play. Gebruik je een iPhone of iPad, installeer dan de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit de App Store. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Bestanden vinden in Quickoffice

U kunt Quickoffice-bestandsbeheer gebruiken om te zoeken naar bestanden en mappen. Raak het vergrootglas aan om op naam te zoeken naar bestanden en mappen of raak de naam van een map of een account voor opslag in de cloud aan om de bestanden en mappen op die locatie weer te geven.

Bestanden en mappen verplaatsen met Quickoffice

Met Quickoffice kunt u de locatie van een bestand op uw apparaat wijzigen, evenals bestanden van en naar uw cloudaccount verplaatsen.

U kunt bestanden en mappen verplaatsen vanaf Quickoffice-bestandsbeheer. Omdat de werking van de app kan verschillen afhankelijk van uw apparaat, selecteert u uw apparaat hieronder om aan de slag te gaan:

iPad of iPhone

iPad

1. Raak een item (map of bestand) aan dat u wilt verplaatsen tot het item wordt opgetild.
  2. Houd uw vinger op het scherm van uw iPad en sleep het item naar de locatie waarnaar u het wilt verplaatsen.

Tips:

• Als u toegang wilt tot een submenu, houdt u uw vinger boven de bovenliggende map.
  • Als u meerdere bestanden wilt verplaatsen, gebruikt u een andere vinger om de extra bestanden en mappen aan te raken terwijl het eerste bestand of de eerste map is 'opgetild'. Zo maakt u een bundel met bestanden en/of mappen die u vervolgens kunt slepen. Voor meer informatie bekijkt u de video Werken met meerdere bestanden.

iPhone

1. Navigeer naar de bestanden en mappen die u wilt verplaatsen.
  2. Raak het pictogram Map wijzigen aan.
  3. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt verplaatsen en raak vervolgens Verplaatsen aan.
  4. Navigeer naar de gewenste map en raak vervolgens Kiezen aan.

Opmerking: bestanden die u overzet tussen opslag in de cloud en uw apparaat, worden niet verplaatst, maar gekopieerd.

Android-tablet of -telefoon

Tablet

1. Vink de vakjes aan voor de bestanden en mappen die u wilt verplaatsen.
  2. Tik op het pictogram Bestanden beheren (klembord) en raak Knippen aan.
  3. Navigeer naar de gewenste locatie.
  4. Tik op het pictogram Bestanden beheren (klembord) en raak Plakken aan.

Nadat u bestanden heeft geselecteerd, kunt u ze ook met tikken en slepen verplaatsen naar een nieuwe locatie. Houd uw vinger boven een map om eventuele submappen weer te geven. Verwijder uw vinger van het scherm. In Quickoffice worden nu opties, zoals kopiëren, verplaatsen of annuleren, weergegeven.

Telefoon

1. Vink de vakjes aan voor de bestanden en mappen die u wilt verplaatsen.
  2. Raak Knippen (schaar) aan en navigeer naar de gewenste locatie.
  3. Raak Plakken (klembord) aan.

Bestanden en mappen verwijderen

U kunt bestanden verwijderen vanaf Quickoffice-bestandsbeheer. Alle bestanden die worden verwijderd van uw interne opslag, SD-kaart, iPad of iPhone, worden definitief verwijderd en kunnen niet worden teruggezet. Wees dus voorzichtig wanneer u bestanden verwijdert.

Bestanden of mappen verwijderen:

1. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt verwijderen.
  2. Raak het pictogram Prullenbak aan. Als u een iPad- of Android-tablet gebruikt, kunt u de bestanden slepen naar het pictogram Prullenbak.
  3. Raak Verwijderen aan om de bestanden te verwijderen of Annuleren om het verwijderen te annuleren.

Aanvullende bronnen
Ondervindt u moeilijkheden bij het vinden van een pictogram of knop in Quickoffice? Bekijk ons overzicht met Quickoffice-pictogrammen.
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Vraag de community om hulp in het Quickoffice-forum.