Bekende problemen

Quickoffice is niet langer beschikbaar als download.Als je Microsoft® Office-bestanden wilt bewerken op je Android-telefoon of -tablet, installeer je de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit Google Play. Gebruik je een iPhone of iPad, installeer dan de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties vanuit de App Store. Meer informatie over hoe je Office-bestanden bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

We werken voortdurend aan oplossingen voor problemen die gebruikers ondervinden in Quickoffice. Als uw probleem hieronder wordt weergegeven, is het een bekend probleem en werken we al aan een oplossing. Alle beschikbare statusinformatie wordt hier weergegeven.

Quickoffice voor iOS: bij het invoeren van tekens met accenten op een Bluetooth-toetsenbord verspringt de cursor

U ondervindt dit probleem wanneer u een sneltoets gebruikt om een teken met een accent in te voeren op een Bluetooth-toetsenbord. Bijvoorbeeld: CMD+e, CMD+`, CMD+u, enzovoort.

We werken momenteel aan een oplossing voor dit probleem en verwachten dat deze in een volgende versie klaar is. Hartelijk dank voor uw geduld.

Opmerking: als u een oudere versie van Quickoffice gebruikt, ondervindt u mogelijk geen onverwachte cursorbewegingen, maar kan uw systeem vastlopen. Werk Quickoffice bij naar de nieuwste versie om dit probleem te vermijden.

Quickoffice voor Android: kan bestanden op een verwisselbare SD-kaart niet openen of opslaan

U ondervindt dit probleem als de fabrikant van uw apparaat schrijftoegang tot de verwisselbare SD-kaart heeft beperkt. Bekende fabrikanten: Toshiba.

Omdat de fabrikant van uw apparaat schrijftoegang tot deze opslaglocatie heeft beperkt, kan Quickoffice geen bestanden opslaan of wijzigen die op deze locatie zijn opgeslagen. Sla uw bestanden op in een cloudaccount (zoals Google Drive) of in het interne geheugen van uw apparaat om dit probleem te vermijden.

Vertraging tussen de invoer en de weergave van tekst op het scherm

Dit is een bekend probleem dat we momenteel proberen te verhelpen. Dit probleem kan worden verergerd door andere apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, niet-ondersteunde functies in uw bestand, grote bestanden en het gebruik van een Bluetooth-toetsenbord.

Dit probleem beperken:

• De bestandsgrootte reduceren
    • Sla het bestand vanaf een computer op met de extensie .docx, .xlsx of .pptx.
    • Gebruik afbeeldingen met een lagere resolutie.
    • Verwijder niet-ondersteunde content (zoals macro's, draaitabellen, SmartArt en ingesloten audio of video).
  • Apps op de achtergrond sluiten
    • iOS-apparaten: raak de thuisknop twee keer aan om een lijst met actieve apps te openen. Tik en houd het pictogram van een app vast en raak vervolgens de rode minknop aan om de app te sluiten.
    • Apparaten met Android 3.X of hoger: raak de taakbeheerknop op uw apparaat aan en maak een veegbeweging over apps om ze te sluiten.
  • Het schermtoetsenbord gebruiken

Quickoffice voor iOS: het toetsenbord schakelt van ABC naar 123 wanneer de spatiebalk wordt aangeraakt

Dit is een bekend probleem dat we momenteel proberen te verhelpen. Als u dit probleem wilt minimaliseren, maakt u de cellen waarin u tekst wilt invoeren, op als 'Algemeen'. Mogelijk moet u het toetsenbord af en toe nog wijzigen nadat u een spatie heeft ingevoerd, maar dit zou zich nu aanzienlijk minder moeten voordoen.

Quickoffice voor Android: fouten vanwege onvoldoende geheugen wanneer u een bestand probeert te openen

Dit is een bekend probleem dat we momenteel proberen te verhelpen. Dit probleem kan worden verergerd door andere apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, niet-ondersteunde functies in uw bestand en grote bestanden.

Dit probleem beperken:

• De bestandsgrootte reduceren
    • Sla het bestand vanaf een computer op met de extensie .docx, .xlsx of .pptx.
    • Gebruik afbeeldingen met een lagere resolutie.
    • Verwijder niet-ondersteunde content (zoals macro's, draaitabellen, SmartArt en ingesloten audio of video).
  • Apps op de achtergrond sluiten
    • Apparaten met Android 3.X of hoger: raak de taakbeheerknop op uw apparaat aan en maak een veegbeweging over apps om ze te sluiten.
    • Oudere Android-apparaten hebben doorgaans geen ingebouwd taakbeheer.

Quickoffice voor iOS: niet-ondersteunde functies voor Quickoffice Pro in iOS 7

Vanwege compatibiliteitsproblemen met het besturingssysteem kunnen de volgende situaties zich voordoen wanneer u Quickoffice Pro gebruikt op iPhones die zijn geüpgraded naar iOS 7:

• De app loopt vast wanneer u 'Getalnotatie' opent.
  • De app loopt vast wanneer u een toegepaste lijst met opsommingstekens opslaat.
  • De app loopt vast wanneer u 'Instellingen' opent.
  • De app loopt vast wanneer u meerdere bestanden verwijdert.
  • U kunt het toetsenbord in bepaalde situaties niet activeren.
  • U kunt met bestanden met wachtwoordbeveiliging niet openen.
  • In bepaalde situaties is de knop 'Terug' niet beschikbaar.
  • TXT-bestanden worden niet gesloten wanneer u ze opslaat.
  • De optie 'Verwijderen' verdwijnt niet nadat u de selectie van een item heeft opgeheven.
  • Voor de tools in de editor heeft de titel van het dialoogvenster 'Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren' te veel tekens in de titel.

Als u een van deze problemen ondervindt, wordt u aangemoedigd om de gratis Quickoffice-app te downloaden die nu beschikbaar is voor alle Android- en iOS-gebruikers met een Google-account.

Quickoffice voor iOS: niet-ondersteunde functies voor Quickoffice Pro HD in iOS 7

Vanwege compatibiliteitsproblemen met het besturingssysteem kunnen de volgende situaties zich voordoen voor gebruikers van Quickoffice Pro HD op iPads die zijn geüpgraded naar iOS 7:

• De app loopt vast wanneer u de kiezer 'Afbeeldingen' of 'Vormen', 'Afdrukken' of 'Opslaan als PDF', of 'Getalnotatie' opent.
  • De app loopt vast wanneer u naar een pagina scrolt via de scrolweergave voor pagina's.
  • De app loopt vast wanneer u 'Kan bestand niet openen' sluit.
  • Het is niet mogelijk om te scrollen in de kiezer 'Vormen' en de filmrol.
  • U kunt vergrootglazen niet draaien naar de liggende modus.
  • In QuickWord wordt voor automatische correctie alleen de eerste letter van het woord gemarkeerd.
  • Lay-out van TXT-bestanden is onjuist in de liggende modus.
  • Het is zeer moeilijk om de volgorde van bladtabs te wijzigen.
  • U kunt het bericht 'Kan bestand niet openen' niet draaien naar de liggende modus.
  • De optie 'Verwijderen' verdwijnt niet nadat u de selectie van een vorm heeft opgeheven.
  • Voor de tools in de editor heeft de titel van het dialoogvenster 'Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren' te veel tekens in de titel.
  • Het toetsenbord verdwijnt als u Excel-bestanden met wachtwoordbeveiliging opent.

Als u een van deze problemen ondervindt, wordt u aangemoedigd om de gratis Quickoffice-app te downloaden die nu beschikbaar is voor alle Android- en iOS-gebruikers met een Google-account.

Aanvullende bronnen
Ondervindt u moeilijkheden bij het vinden van een pictogram of knop in Quickoffice? Bekijk ons overzicht met Quickoffice-pictogrammen.
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Vraag de community om hulp in het Quickoffice-forum.