Problem med att lägga till en sökmotor på din webbplats

Jag har problem med den iframe som visar mina sökresultat.

Det finns inte längre stöd för iframe-värdalternativet som visade dina sökresultat. Prova i stället att använda någon av layouterna Två sidor eller Endast resultat. Läs mer om layouten för Sökresultat.

Sökresultaten läses inte in.

Om dina resultat verkar ha fastnat med meddelandet "Läser in …" kan du prova några olika åtgärder:
  • Kontrollera om det fungerar i en annan webbläsare.
    Testa din sökmotor i olika webbläsare (Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox, Opera) och se om problemet bara uppstår i vissa webbläsare. Om sökmotorn fungerar i vissa webbläsare men inte alla meddelar du oss
  • Kontrollera webbplatsens HTML.
    Se till att HTML-sidan börjar med förklaringen <!DOCTYPE html>.
  • Prova med det ursprungliga kodavsnittet.
    Om du har redigerat kodavsnittet kan du prova att ersätta det med det ursprungliga kodavsnittet. Om det fungerar provar du ditt redigerade kodavsnitt på en tom sida. Om det redigerade kodavsnittet fungerar på en tom sida kanske din sida innehåller CSS eller JavaScript som stör sökkoden.
  • Se till att kodavsnittets HTTP-protokoll matchar webbplatsens.
    Om du fick kodavsnittet för Anpassad sökning borde protokollet ha fastställts automatiskt.  Om du angav ditt eget anpassade kodavsnitt ser du till att det använder samma http://-protokoll som din webbplats.
  • Kontrollera om det finns nätverksfel.
    Om du vill se om din nätverksanslutning förhindrar att sidan läser in JavaScript- och CSS-filer högerklickar du på sidan i Chrome och klickar på Inspektera element. På fliken Nätverk visas en lista över komponenterna som din webbsida eller applikation begär från webbservrar samt HTTP-begäran och svarsrubrikerna för varje resurs. Om du ser andra HTTP-statuskoder än Lyckades eller Inte modifierad kontrollerar du om det är nätverket som förhindrar åtkomst till filerna. Du kan även felsöka nätverksproblem med hjälp av tillägget Firebug (för Firefox), F12-utvecklarverktygen (Internet Explorer 9) och Safaris Webbgranskare.
  • Kontrollera om det finns JavaScript-fel.
    1. I Chrome högerklickar du på sidan, väljer Granska element och klickar sedan på fliken Konsol.
    2. I Firefox måste du först installera tillägget Web Developer. Om ett JavaScript-fel hittas visas ett meddelande i överst till höger. Dessutom kan tillägget Firebug vara till hjälp vid felsökning av problem med JavaScript.
    3. I Internet Explorer visas en varning i statusfältet om det finns JavaScript-fel på en sida. Dubbelklicka på varningen om du vill se problemkoden.
    4. I Safari kontrollerar du om det finns JavaScript-fel via Webbgranskarens flik Element.