Problem med annonser

Kan jag tjäna pengar på annonserna i mina sökresultat?

Jag har en allmän AdSense-fråga.

Besök hjälpcentret för AdSense om du vill ha hjälp med allmänna frågor om AdSense.

Jag har problem med att koppla mitt AdSense-konto till min anpassade sökmotor.

Om det uppstår problem när du försöker koppla ditt AdSense-konto till din anpassade sökmotor kontrollerar du att du har registrerat dig för AdSense for Search inifrån AdSense. I hjälpcentret för AdSense finns mer information.

Varför visas det inga annonser i mina sökresultat?

Det kan finnas olika anledningar till att annonser kanske inte visas.
  • Sökfrågan genererade inga annonser. Försök med en annan sökfråga.
  • Om du precis har ansökt till AdSense tar det några dagar innan kontot godkänns. Försök igen senare.
  • Om du har angett att din webbplats tillhör en ideell organisation som uppfyller villkoren kan du ha inaktiverat annonser.

Jag vill ta bort annonserna från mina sökresultat.

Ideella organisationer, skolor och myndigheter kan ansöka om den annonsfria versionen av programmerbar sökmotor, som kan användas utan annonser. Läs mer.
Andra grupper kan betala 5 USD per tusen sökfrågor för att slippa annonser med hjälp av antingen Programmable Search Element Paid API eller JSON API.

Kan jag blockera en konkurrents annonser eller andra oönskade annonser i sökresultaten?

Ja. Mer information om hur du blockerar en konkurrents annons eller andra oönskade annonser finns i hjälpcentret för AdSense. Du måste först ha kopplat din sökmotor till ett AdSense-konto. Läs mer.

Jag får felmeddelandet Förbjudet när jag använder min anpassade sökmotor.

Om felmeddelandet Förbjudet visas när du söker med din anpassade sökmotor har ditt AdSense-konto avvisats eller inte godkänts. Läs mer i Min ansökan godkändes inte och riktlinjerna för AdSense.