Getting started with Programmable Search Engine

Skapa en sökmotor

För att skapa en ny programmerbar sökmotor behöver du bara ge sökmotorn ett namn och välja vad du vill söka efter med den.

Steg 1: Ge sökmotorn ett namn

Ange ett namn som identifierar sökmotorn i fältet Namn på sökmotorn. Om du vill ha tips på hur du kan namnge sökmotorn läser du Riktlinjer för varumärkning nedan.

Steg 2: Välj vad du vill söka efter i sökmotorn

Sökmotorn kan söka på två sätt. Välj något av följande:

• Sök efter specifika webbplatser eller sidor. Ange din webbplats eller dina sidor och klicka på den blå knappen Lägg till för att lägga till din webbplats.
  • Sök igenom hela webben.

Steg 3: Välj sökinställningar

Du kan välja specifika sökinställningar:

• Aktivera bildsökning för sökmotorn.
  • Aktivera SafeSearch för sökmotorn.

Steg 4: Markera reCAPTCHA-kryssrutan

Du måste markera Jag är inte en robot för att fortsätta.

Steg 4: Skapa sökmotorn

När du är klar klickar du på Skapa.

Riktlinjer för varumärken

När du skapar och implementerar sökmotorn ska du tänka på följande:
  • Undvik att använda ”Google” i sökmotorns namn.
  • Se till att alla hänvisningar till Google följer Googles riktlinjer för varumärkning.
  • Du kan inaktivera Google-varumärkning genom att anpassa sökrutan i avsnittet Utseende i kontrollpanelen för programmerbar sökmotor.
  • Använd inte varumärkesskyddade namn om du inte har tillstånd av varumärkets ägare att använda dem.