Miksi en kuule Pixel-puhelimeni ääntä?

Jos puhelimen ääni katkeilee tai kuuluu vääristyneenä, kokeile näitä ohjeita:

Ääntä ei kuulu selkeästi tai äänenvoimakkuus on alhainen

Mobiiliyhteyden vahvuuden tarkistaminen
  1. Etsi mobiiliyhteyden kuvake näytön yläreunasta. Jos kolmio on täynnä Signaali, signaali on vahva.
  2. Jos yhteys ei ole vahva, etsi paikka, jossa signaali on vahvempi. Voit mennä ulos tai siirtyä muualle sisätiloissa.

Vinkkejä:

• Löydät mobiilioperaattorin peittoalueet siirtymällä sen verkkosivustolle ja tarkistamalla peittoalueen kartan.
  • Jos olet ruuhkaisella alueella, kuten kaupungin keskustassa, mobiiliyhteys voi olla hitaampi saman verkon suurten käyttäjämäärien vuoksi.
Ominaisuuksien ottaminen käyttöön tai pois käytöstä
  • Laita Bluetooth pois päältä. Lue lisää Bluetoothin laittamisesta pois päältä.
  • Lisää tai vähennä äänenvoimakkuutta. Tietyntyyppinen musiikki voi kuulostaa vääristyneeltä, kun sitä soitetaan korkealla äänenvoimakkuudella. Katso, mistä äänenvoimakkuuspainikkeet löytyvät.
  • Wi-Fin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä.
    • Jos Wi-Fi on päällä, laita se pois päältä ja soita sitten puhelu.
    • Jos Wi-Fi taas ei ole päällä, laita se päälle ja soita sitten puhelu.
  • Jos olet videopuhelussa, laita video pois päältä ja taas päälle.
  • Laita puhelun aikana kaiutinpuhelin päälle ja sitten pois päältä. Jos et kuule ääntä, kun kaiutinpuhelin on päällä tai pois päältä, ota yhteyttä Pixel-tukeen.

Vinkki: Jos olet liikkeellä, esimerkiksi junassa tai autossa, odota pysähdystä ennen kuin soitat puhelun.

Uudelleenkäynnistys ja testaus
  1. Käynnistä puhelin uudelleen.
    • Pixel 5a ja vanhemmat: Paina puhelimen virtapainiketta noin 30 sekuntia tai kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
    • Pixel 6 ja uudemmat, myös Fold: Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta muutaman sekunnin ajan.
  2. Valitse Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  3. Toista 2–3 eri kappaletta tai videota eri sovelluksilla, esimerkiksi tallennettu video puhelimellasi tai kappale musiikkisovelluksella.
    • Jos vain osa äänistä kuulostaa vääristyneeltä, nämä äänitiedostot voivat olla rikkinäisiä.
    • Jos kaikki äänet kuulostavat vääristyneiltä, ota yhteyttä Pixel-tukeen.
Puhelimen laitteiston tarkistaminen
  • Jos sinulla on näytönsuojus tai kotelo, poista se.
  • Tarkista kaiuttimet ja mikrofonit. Jos ne ovat likaiset, puhdista ne varovasti pehmeällä nukkaamattomalla liinalla. Katso, mistä kaiuttimet ja mikrofonit löytyvät.
  • Tarkista puhelimesi USB-C-portti. Jos se on likainen, puhdista se varovasti pehmeällä nukkaamattomalla liinalla.
  • Jos liitit puhelimeen kuulokkeet, irrota ne tai katkaise niiden yhteys ja liitä ne sitten uudelleen. Jos et edelleenkään kuule ääntä, kuuntele ilman kuulokkeita tai kokeile toisia kuulokkeita.
"Nestettä tai likaa USB-portissa" ‑viesti

Jos tämä viesti avautuu, seuraa näitä ohjeita.

Vianetsinnän lisäohjeet

Jos yllä olevat ohjeet eivät toimi, harkitse puhelimen tehdasasetusten palauttamista. Lue lisää tehdasasetusten palauttamisesta.

Onko Pixel-puhelimessa edelleen ääniongelmia?

Mahdollisia ratkaisuja muihin ongelmiin puhelimesi tehdasasetusten palauttamisessa voit saada postaamalla kysymyksiä Pixel-yhteisölle keskusteluryhmissämme.

Voit kysyä ohjeita tähän ongelmaan asiakastuen edustajalta. Lue, miten voit saada apua Pixel-puhelimen ongelmiin.