Varmenteiden lisääminen ja poistaminen

Jos käyttämäsi sovellus tai verkko tarvitsee varmennetta, jota sinulla ei ole, voit asentaa varmenteen manuaalisesti.

Digitaalisia varmenteita käytetään tietokoneiden, puhelinten, muiden laitteiden ja sovellusten tunnistamiseen turvallisuussyistä. Samoin kuin ajokortti osoittaa, että sinulla on oikeus ajaa autoa, digitaalinen varmenne todentaa laitteesi ja vahvistaa, että sinulla on pääsyoikeus sisältöön.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Varmenteen asentaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys Ja sitten Lisää tietoturva-asetuksia ja sitten Salaus ja kirjautumistiedot.
  3. Valitse Varmenteen asentaminen Ja sitten Wi-Fi-varmenne.
  4. Valitse Valikko Valikko.
  5. Valitse, mihin tallensit varmenteen.
  6. Kosketa tiedostoa.
    • Lisää tarvittaessa avainsäilön salasana. Valitse OK.
  7. Lisää varmenteelle nimi.
  8. Valitse OK.

Vinkki: Jos et ole vielä lisännyt laitteellesi PIN-koodia, kuviota tai salasanaa, sinua pyydetään lisäämään jokin niistä.

Muokattujen varmenteiden poistaminen

Tärkeää: Asennettujen varmenteiden poistaminen ei poista pysyviä järjestelmävarmenteita, joita laite tarvitsee toimiakseen. Jos poistat tietyn Wi-Fi-yhteyden vaatiman varmenteen, laite ei välttämättä enää yhdisty kyseiseen Wi-Fi-verkkoon.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys Ja sitten Lisää tietoturva-asetuksia ja sitten Salaus ja kirjautumistiedot.
  3. Kirjautumistietojen tallennustila ‑kohdassa:

• Näin poistat kaikki kirjautumistiedot: Valitse Tyhjennä kirjautumistiedot Ja sitten OK.
    • Näin poistat tietyt kirjautumistiedot: Valitse Käyttäjän kirjautumistiedot Ja sitten valitse poistettavat kirjautumistiedot.

WPA-Enterprise-Wi-Fin käyttäminen

Tärkeää: Jos sinulta puuttuu tietoja, et voi ehkä yhdistää verkkoon.

Voit käyttää WPA/WPA2/WPA3-Enterprise-määritystä tietoturvan lisänä. Näin yhdistät WPA/WPA2/WPA3-Enterprise-verkkoon:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet Ja sitten Lisää verkko Add
  3. Lisää verkon järjestelmänvalvojalta saamasi verkon tiedot.

"Älä vahvista" – muutokset ja korjaukset

Tärkeää: EAP-PEAP-, EAP-TLS- ja EAP-TLLS-määritysten käyttämä "Älä vahvista" ‑asetusvaihtoehto on poistettu turvallisuussyistä. Se poistettiin Android 11 ‑ominaisuuspäivityksen julkaisun yhteydessä.

"Älä vahvista" ‑vaihtoehtoa ei löydy
Sekä yksityishenkilöt että instituution osana toimivat henkilöt voivat käyttää WPA/WPA2/WPA3-Enterprise-asetusta.
Vinkki: Verkon järjestelmänvalvojien täytyy ilmoittaa sinulle tiettyjä tietoja, ennen kuin voit yhdistää WPA/WPA2/WPA3-Enterprise-verkkoon.
Tallennettujen verkkoasetusten korjaaminen
Tärkeää: Jos sinulta puuttuu tietoja, et voi ehkä määrittää verkkoa uudelleen.

Tämä ei vaikuta tallennettuihin Enterprise-määrityksiin, jotka on määritetty ohittamaan palvelimen varmenteen vahvistus. Et voi kuitenkaan lisätä uusia tai muuttaa tallennettuja asetuksia.

Voit tehdä verkostasi suojatumman korjaamalla vähemmän turvalliset määritykset.