Tietoturva‑ ja yksityisyysasetusten muuttaminen Pixel-puhelimella

Voit suojata puhelintasi paremmin päivittämällä tietoturva‑ ja yksityisyysasetukset. Lue, miten voit tarkistaa tietoturvan tilan ja ylläpitää sitä vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Tärkeää:

Suojausasetusten muokkaaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva.
  3. Näet yläosasta laitteesi ja Google-tilisi tietoturvan tilan. Jos laitteesi tai tiliesi turvaamiseksi vaaditaan tärkeitä toimia, näet siitä varoitusviestin.

Tietoturvan tilan ymmärtäminen

Ongelmia ei löytynyt: Google-tililläsi tai laitteellasi ei ole tietoturvaongelmia.

Tietoturvaa voi parantaa: Sinulle on tietoturvasuosituksia.

Tietoturva voi olla vaarantunut: Tarkista tietoturvasuositukset ja ryhdy toimiin suojataksesi tilisi tai laitteesi.

Tietoturva on vaarantunut: On havaittu kriittisiä tietoturvaongelmia, jotka vaativat huomiotasi. Tarkista tietoturvasuositukset ja ryhdy toimiin suojataksesi tilisi tai laitteesi.

Hallinnoitavia tietoturva-asetuksia

• Sovellusten tietoturva:
    Play Protect tarkastaa säännöllisesti, esiintyykö sovelluksissa tai laitteella haitallista toimintaa. Saat ilmoituksen, jos tietoturvariskejä löytyy.
  • Paikanna puhelin
    Varmista, että voit löytää puhelimesi, jos se katoaa. Lue lisää kadonneen puhelimen etsintään valmistautumisesta.
  • Näytön lukitus
    Voit lukita puhelimesi PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla. Lue lisää näytön lukituksen määrittämisestä.
  • Kasvo‑ ja sormenjälkiavaus
    Voit käyttää sormenjälkeäsi tai kasvojasi puhelimen lukituksen avaamiseen ja ostosten hyväksymiseen. Lue, miten sormenjälki‑ taikasvojentunnistusavaus otetaan käyttöön.
  • Googlen tietoturvatarkistus
    Tarkista sisäänkirjautuneet laitteet, tallennetut salasanat, viime aikainen toiminta ja muuta Google-tiliisi liittyvää.
  • Google Play ‑järjestelmäpäivitys
    Tarkista, onko Android-käyttöjärjestelmään saatavilla päivityksiä.

Suojauksen lisäasetukset

• Smart Lock
    Voit määrittää laitteesi lukituksen pysymään avattuna tietyissä olosuhteissa. Lue lisää Smart Lockin käyttöönotosta.
  • Laitteenhallintasovellukset
    Etsi tai poista sovelluksia, jotka voivat hallita puhelintasi.
  • SIM-kortin lukitus:
    Vaadi PIN-koodia laitteesi käyttöön.
  • Salaus ja kirjautumistiedot
    Jos puhelimesi tietoja ei salata oletuksena, lue lisää puhelimesi tietojen salaamisesta. Jos haluat hallita varmenteita, lue lisää varmenteiden lisäämisestä tai poistamisesta.
  • Ilmoitukset epäilyttävistä viesteistä
    Saat ilmoituksia tekstiviesteistä, jotka saattava sisältää epäilyttäviä pyyntöjä, valelinkkejä tai mahdollisen huijauksen.
  • Luotettava taho
    Anna puhelimelle lupa käyttää lukituksen automaattisia avaustoimintoja, kuten Luotettuja paikkoja tai Voice Matchia. Lue lisää automaattisen avaamisen käyttöönotosta.
  • Sovelluksen kiinnitys
    Kun kiinnität sovelluksen näytön, se pysyy näkyvissä, kunnes irrotat sen. Lue lisää näytön kiinnittämisestä.
  • Vahvista SIM-kortin poisto
    Vahvista henkilöllisyytesi ennen ladatun SIM-kortin tyhjentämistä.
  • Avoimen lähdekoodin lisenssit
    Katso laitteeseesi liittyvien Androidin avoimen lähdekoodin lisenssejä.

Työprofiilin suojaus

Jos käytät työpaikan profiilia laitteellasi, voit hallinnoida myös seuraavia asetuksia:

• Käytä samaa lukitusta: Käytä samaa laitteen näytön lukitusta kuin henkilökohtaisella tililläsi tällä laitteella.
  • Työprofiilin lukitus: Määritä eri näytön lukitus kuin henkilökohtaisella tililläsi tällä laitteella.
  • Kasvojentunnistus‑ ja sormenjälkiavaus työkäyttöön Pääset käyttämään työprofiiliasi ainoastaan avaamalla laitteesi kasvo‑ tai sormenjälkilukituksella.

Yksityisyysasetusten muuttaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja.

Hallinnoitavia yksityisyysasetuksia

• Yksityisyydenhallintapaneeli
    Näytä, mitkä sovellukset ovat käyttäneet lupia äskettäin.
  • Lupien ylläpito
    Päätä sovelluksen pääsystä dataasi.
  • Kameran pääsyoikeudet
    Hallinnoi kameran pääsyoikeuksia kaikille sovelluksille ja palveluille.
  • Mikrofonin pääsyoikeus
    Hallinnoi kameran pääsyoikeuksia kaikille sovelluksille ja palveluille.
  • Salasanojen näyttäminen
    Voit määrittää salasanat näkymään kirjoittaessasi niitä, mikä helpottaa monimutkaisempien ja turvallisempien salasanojen antamista.
  • Lukitusnäytön ilmoitukset
    Päätä, mitkä ilmoitukset näytetään lukitusnäytöllä.
  • Private Compute Core
    Vastaanota ehdotuksia perustuen ihmisiin, joihin olet yhteydessä, sekä sovelluksiin ja sisältöön, joita käytät Lue lisää oppimisesta laitteella.
  • Tee omannäköisesi sovellustiedoilla
    Salli sovellusten lähettää sisältöä Android-järjestelmään
  • Näytä ilmoituksia leikepöydän käytöstä
    Näytä viesti, kun sovellukset käyttävät kopioimaasi tekstiä, kuvia tai muuta sisältöä
  • Googlen automaattinen täydennys
    Hallinnoi tallennettuja salasanoja, credit-kortteja ja osoitteita.
  • Google-sijaintihistoria
    Tallentaa paikat, joissa käyt laitteesi kanssa
  • Toimintojen hallinta
    Valitse, mitkä toiminnot ja tiedot Google saa tallentaa.
  • Mainokset
    Personoi mainoksia ja hallinnoi mainostunnustasi.
  • Käyttö‑ ja diagnostiikkatiedot
    Jaa dataa Androidin kehittämiseksi.