Kun Google One on poistanut VPN by Google Onen käytöstä myöhemmin vuonna 2024, Pixel 7:n ja uudempien laitteiden omistajat voivat edelleen käyttää Googlen VPN-palvelua Pixelin sisäänrakennetun VPN:n kautta ilman lisämaksua.

Yhdistäminen virtuaaliseen yksityisverkkoon (VPN) Pixel-laitteella

Voit yhdistää laitteen esimerkiksi koulun tai työpaikan verkkoon tai muuhun yksityiseen verkkoon, vaikka et itse olisi samassa paikassa. Yhteys muodostetaan tällöin VPN:n (Virtual Private Network eli virtuaalinen yksityisverkko) kautta.

Tärkeää: VPN by Google One on sisäänrakennettuna Pixel 8:ssa ja uudemmissa laitteissa. Jos sinulla on Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a tai Pixel Fold, voit ladata Google One ‑sovelluksen, jonka kautta saat pääsyn VPN by Google Oneen lisämaksutta. Katso, miten voit parantaa turvallisuuttasi verkossa VPN by Google Onella.

VPN by Google Onen käyttö (Pixel 8 ja uudemmat)

Kuka voi käyttää VPN by Google Onea?

Pixel 8:lla ja uudemmilla puhelimilla on pääsy optimoituun, sisäänrakennettuun VPN:ään lisämaksutta.

VPN-yhteyden muodostaminen edellyttää myös henkilökohtaista Google-tiliä tai Workspace-tiliä. Huomaa, että Workspacen järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa pääsyä VPN:ään.

Muut Google One ‐jäsenedut myydään erikseen. Tämä VPN-tarjous ei vaikuta maksullisten Google One ‑pakettien hintaan tai etuihin.

VPN ei ehkä toimi Pixelilläsi seuraavissa tapauksissa:

• Puhelimella ei ole internetyhteyttä. Tarkista verkkoasetukset ja korjaa yhteysongelmat.
  • Olet alueella, jota ei tueta. Katso, missä VPN on saatavilla.
  • Google-tilisi ei täytä ehtoja. Tietyt valvotut tilit, esimerkiksi lasten tilit, eivät täytä ehtoja.
  • Laitteella on pääkäyttäjän oikeudet tai sen tietoturvapäivitykset eivät ole ajan tasalla.
  • Käynnistysohjelman lukitus on auki.
  • Käytössäsi on betaversio tai muu epävirallinen Android-versio.

Kun käytät VPN:ää, et voi muuttaa IP-osoitteesi sijaintia nähdäksesi verkkosisältöä, joka ei ole saatavilla alueellasi.

Missä VPN on saatavilla
VPN on saatavilla tietyillä alueilla:
  • Itävalta
  • Australia
  • Belgia
  • Kanada
  • Tanska
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Islanti
  • Irlanti
  • Italia
  • Japani
  • Meksiko
  • Alankomaat
  • Norja
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Jos haluat varmistaa, että Google-tilisi on yhdistetty johonkin näistä maista, tarkista Googlen käyttöehtosivun Maaversio-kohdassa oleva maa.

Jos VPN on päällä ja oma maasi tai alueesi on mainittu yllä, VPN toimii myös, kun matkustat muille alueille. Jos maata tai aluetta ei ole mainittu alla, VPN ei toimi, kun matkustat kyseiselle alueelle.

Vinkki: Kun käytät VPN:ää, et voi muuttaa IP-osoitteesi sijaintia nähdäksesi verkkosisältöä, joka ei ole saatavilla alueellasi.

Missä VPN on saatavilla matkustaessa

Jos VPN on päällä ja asuinalueesi on mainittu yllä, voit käyttää VPN:ää matkustaessasi. Kun matkustat oman maasi tai alueesi ulkopuolelle, VPN toimii alla mainituilla alueilla. Jos maata tai aluetta ei ole mainittu alla, VPN ei toimi, kun matkustat kyseiselle alueelle.

Vinkki: Kaikki yllä olevassa "Missä VPN on saatavilla" ‐kohdassa mainitut maat ja alueet tukevat myös matkustusominaisuutta.

• Ahvenanmaa
  • Albania
  • Algeria
  • Amerikan Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua ja Barbuda
  • Aruba
  • Bahama
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius ja Saba
  • Bosnia ja Hertsegovina
  • Bouvet'nsaari
  • Brittiläinen Intian valtameren alue
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Kap Verde
  • Kamerun
  • Caymansaaret
  • Tšad
  • Joulusaari
  • Kookossaaret (Keelingsaaret)
  • Kolumbia
  • Cookinsaaret
  • Costa Rica
  • Norsunluurannikko
  • Kroatia
  • Curaçao
  • Kypros
  • Tšekki
  • Dominica
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Päiväntasaajan Guinea
  • Eritrea
  • Viro
  • Etiopia
  • Falklandinsaaret (Malvinassaaret)
  • Färsaaret
  • Fidži
  • Ranskan Polynesia
  • Ranskan eteläiset alueet
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Kreikka
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard ja McDonaldinsaaret
  • Pyhä istuin
  • Honduras
  • Unkari
  • Mansaari
  • Israel
  • Jamaika
  • Jersey
  • Jordania
  • Kazakstan
  • Kiribati
  • Kirgisia
  • Latvia
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritania
  • Mikronesia
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Uusi-Kaledonia
  • Uusi-Seelanti
  • Nicaragua
  • Niuesaari
  • Norfolkinsaari
  • Panama
  • Pitcairn
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Pohjois-Makedonian tasavalta
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • Saint Helena, Ascension ja Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (Ranska)
  • Saint Pierre ja Miquelon
  • Saint Vincent ja Grenadiinit
  • San Marino
  • São Tomé ja Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (Alankomaat)
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonsaaret
  • Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret
  • Svalbard ja Jan Mayen
  • Tadžikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad ja Tobago
  • Tunisia
  • Turkki
  • Turkmenistan
  • Turks- ja Caicossaaret
  • Yhdysvaltain Tyynenmeren pienet erillissaaret
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Brittiläiset Neitsytsaaret
  • Yhdysvaltain Neitsytsaaret
  • Wallis ja Futuna
  • Länsi-Sahara
VPN:n laittaminen päälle
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Tarkista ilmoitukset ja pyydetyt luvat.
  4. Jos hyväksyt, valitse Käytä VPN:ää.

Vinkki: VPN tarkistaa, onko puhelimessa mobiilioperaattoriin yhdistettyjä sovelluksia, ja ehdottaa, että suljet ne pois VPN:stä. Voit muuttaa tätä asetusta myöhemmin.

Yksityisyyttä VPN:llä

Yksityisyytesi suojaamiseksi VPN muodostaa yhteyden automaattisesti aina, kun liityt verkkoon. Kun VPN on yhdistetty, näytön yläreunassa näkyy avain VPN päällä.

VPN piilottaa datasi ja toimintasi internetissä hakkereilta julkisessa Wi-Fi-verkossa tai tuntemattomilta internetpalveluntarjoajilta. Näin sinut suojataan verkkosivustoilta ja sovellusevästeiltä, jotka voivat seurata sijaintiasi tai avaamiasi verkkosivustoja.

VPN-yhteyden keskeyttäminen nykyisessä verkossa
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Valitse yhteyden tilapaneelista Keskeytä VPN-yhteys.

Vinkki: VPN-yhteys pysyy keskeytettynä, kunnes laite muodostaa yhteyden toiseen verkkoon. (Esimerkki: Jos keskeytät VPN-yhteyden mobiiliverkossa, kun et ole kotona, VPN-yhteys muodostetaan uudelleen kodin Wi-Fi-verkkoon palatessasi.)

VPN-yhteyden keskeyttäminen Pika-asetusten avulla

Näin voit luoda laatan, jolla pääset keskeytysasetuksiin nopeammin:

1. Avaa Pika-asetukset. Katso, miten löydät Pika-asetukset.
  2. Lisää VPN by Google One ‐laatta.
VPN-yhteyden keskeyttäminen valituissa verkoissa automaattisesti

Voit valita, että VPN keskeytetään automaattisesti tietyissä verkoissa, esimerkiksi mobiiliverkossasi.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Valitse Keskeytä VPN valituissa verkoissa.
  4. Valitse Lisää Lisää sen verkon vierestä, jossa haluat keskeyttää VPN-yhteyden.

Vinkki:

• Jos haluat poissulkea tiettyjä Wi-Fi-verkkoja, sinun on annettava VPN:lle lupa käyttää sijaintiasi.
  • Jos haluat lopettaa automaattisen keskeytyksen, palaa tähän näkymään ja valitse Roskakori Poista .
Sovellusten poissulkeminen VPN:stä

Voit halutessasi poissulkea tietyt sovellukset VPN:stä. Voit esimerkiksi päättää, että sitä ei käytetä moninpelissä, jos et halua VPN-yhteyden viiveen vaikuttavan pelaamiseen.

Kun sovellus lisätään tähän listaan, VPN ei enää suojaa sen liikennettä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Valitse Estä valitut sovellukset.
  4. Valitse sovelluslistasta Lisää Lisää sen sovelluksen vierestä, jossa et halua käyttää VPN-yhteyttä.

Vinkki: Jos et enää halua poissulkea sovelluksen liikennettä VPN:stä, palaa tälle näytölle ja valitse Roskakori Poista.

Operaattorisovellukset ja VPN

Joidenkin mobiilioperaattorien ja internetpalveluntarjoajien sovellukset edellyttävät niiden oman verkon käyttöä. Kun nämä sovellukset poissuljetaan VPN:stä, ne käyttävät operaattorisi sinulle määrittämää IP-osoitetta. Näin sovellukset toimivat oikein.

VPN by Google One voi ilmoittaa, kun operaattorisovelluksia asennetaan. Voit päättää, haluatko poissulkea ne VPN:stä. Kun laitat VPN:n päälle ensimmäisen kerran ja valitset "Käytä VPN:ää mobiiliverkossa", tämä vaihtoehto sallitaan automaattisesti.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Valitse Estä valitut sovellukset.
  4. Laita Estä operaattorisovellukset päälle.
  5. Tarkista asennetut operaattorisovellukset ja valitse Sulje pois.

Jos operaattorisovelluksia ei ole vielä asennettu, kun aktivoit ominaisuuden, saat ilmoituksen ja sinua pyydetään poissulkemaan sovellukset, kun niitä asennetaan. Katso, miten voit olla käyttämättä VPN-yhteyttä tietyissä sovelluksissa.

Laita VPN pois päältä

Näin voit poistaa VPN-yhteyden käytöstä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten VPN ja sitten VPN by Google One.
  3. Laita Käytä VPN:ää pois päältä.
VPN:n vaikutus dataan ja akkuun

VPN:t on suunniteltu lisäämään verkkoliikenteesi suojausta, mutta kaikki VPN:t voivat

1. lisätä datakustannuksia (riippuen internetdatapaketista)
  2. hidastaa internetyhteyttä
  3. lisätä internetyhteyden viivettä
  4. heikentää puhelimen akunkestoa.

Jotkin mobiilioperaattorien datapaketit tukevat erityisvapautuksia tietyille sovelluksille (esimerkiksi video- ja audiostriimauspalveluille), jotta niitä ei lasketa mukaan datakiintiöösi. Operaattorin on vaikeampaa tunnistaa tällaista liikennettä, kun käytät VPN:ää. Jos sinulla on tällainen datapaketti, voit valita, että VPN poissulkee vapautuksen saaneet sovellukset VPN-yhteydestä.

Jotkin sivustot ja sovellukset voivat toimia eri tavalla tai väärin VPN-yhteydellä. Voit päättää, että VPN-yhteyttä ei käytetä tällaisissa sovelluksissa tai keskeyttää VPN-yhteyden väliaikaisesti ongelmien korjaamiseksi.

Data, jota VPN ei suojaa

VPN ei suojaa kaikkea puhelimesi verkkodataa. Tässä on esimerkkejä datasta, jota VPN ei suojaa:

• Liikenne, kun puhelinta käytetään modeemina
    • Tämä sisältää puhelimen käyttämisen modeemina USB:n ja Wi-Fi-hotspotin kautta
  • Push-ilmoitukset
  • Wi-Fi-puhelut ja muut IMS-palvelut
  • Työprofiilin sovellusliikenne
    • Tämä koskee liikennettä, jos puhelimeesi on määritetty työprofiili
  • Dataliikenne sovelluksesta, joka ohjaa liikenteen suoraan Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta

Googlen keräämä data

Google ei koskaan käytä VPN-yhteyttäsi seuratakseen, kerätäkseen tai myydäkseen verkkotoimintaasi liittyviä tietoja. Verkkoliikennettä ja IP-osoitetta ei ole yhdistetty tiliisi tai henkilötietoihisi. Googlen VPN-palvelu kokoaa kuitenkin vähimmäistiedot palvelun laadun varmistamiseksi. Lue lisää vähimmäistiedoista.

Googlelle voidaan myös lähettää jotakin anonyymiä dataa VPN:n käytöstä laitteellasi, esimerkiksi vaikutuksesta akunkestoon. Voit muuttaa tätä valitsemalla Asetukset ja sitten Turvallisuus ja yksityisyys ja sitten Lisää tietoturva- ja yksityisyysasetuksia ja sitten Käyttö‑ ja diagnostiikkatiedot.

VPN suojaa laitteesi yhteyden, mutta se ei vaikuta siihen, miten Google kerää dataa käyttäessäsi muita Googlen tuotteita ja palveluita. Chrome voi esimerkiksi edelleen tallentaa Google-tiliisi liittyvän Chrome-selaushistorian. Voit valita, millaista dataa tilillesi tallennetaan, tarkistamalla Google-tilisi yksityisyysasetukset.

Miten VPN by Google One on erilainen Pixel 8:lla ja uudemmilla

Pixel 8:lla ja uudemmilla laitteilla VPN by Google One eroaa sekä Google One ‐sovelluksen VPN by Google Onesta että Google Fi VPN:stä.

• Tämä VPN by Google One ‐versio on optimoitu toimimaan parhaiten Pixelillä, ja se tarjoaa täysin integroidun käyttökokemuksen puhelimen asetuksissa. Se on saatavilla Pixel 8:lle ja uudemmille laitteille lisämaksutta.
  • Muilla laitteilla Google Onen maksavat jäsenet voivat käyttää VPN:ää Google One ‐sovelluksen kautta. Lue lisää VPN by Google Onesta.
  • Google Fi ‐tilauksiin sisältyy myös VPN, jota voi käyttää Google Fi ‐sovelluksesta. Fi VPN on VPN by Google Onesta erillinen palvelu. Lue lisää Google Fi VPN:stä.
  • Vain yhtä VPN:ää voidaan käyttää kerrallaan.

VPN by Google Onen käyttö (Pixel 7a ja vanhemmat, myös Fold)

Voit ladata Google One ‑sovelluksen, jonka kautta saat pääsyn VPN by Google Oneen lisämaksutta. Katso, miten voit parantaa turvallisuuttasi verkossa VPN by Google Onella.

Työpaikan, oppilaitoksen tai kolmannen osapuolen VPN:n käyttö kaikilla Pixel-laitteilla

Voit lukea lisää kolmannen osapuolen VPN:n käytöstä artikkelista Yhdistäminen virtuaaliseen yksityisverkkoon (VPN) Androidilla.

Muita lähteitä