Pixelin mobiiliyhteyden jakaminen hotspotilla tai käyttämällä puhelinta modeemina

Voit yhdistää toisen puhelimen, tabletin tai tietokoneen internetiin puhelimesi mobiilidatan avulla. Yhteyden jakamista tällä tavalla kutsutaan puhelimen käyttämiseksi modeemina tai hotspotin käyttämiseksi.

• Useimmat Android-puhelimet voivat jakaa mobiilidataa Wi-Fin, Bluetoothin tai USB:n kautta Asetukset-sovelluksen avulla.
  • Kaikki Pixel- ja jotkin Nexus-puhelimet voivat jakaa mobiiliyhteyden myös Wi-Fin ja ilmoitusten kautta.
  • Pixel 3-, 3a- ja 4-puhelimet voivat jakaa Wi-Fi-yhteyden toisille laitteille toimimalla modeemina.

Tärkeää: Jotkin mobiilioperaattorit rajoittavat yhteyden jakamista tai perivät siitä erillisen maksun. Suosittelemme tarkistamaan asian operaattoriltasi.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Yhteyden jakaminen Wi-Fi-hotspotin kautta

Asetukset-sovelluksen kautta

Vaihe 1: Ota puhelimen hotspot käyttöön

Tärkeää: Jos olet ottanut Data Saverin käyttöön, poista se käytöstä jakaaksesi yhteyden Wi-Fin kautta. Tutustu virransäästön käytöstä poistamisen ohjeisiin.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Hotspot ja yhteyden jako ja sitten Wi-Fi-hotspot.

3. Ota Wi-Fi-hotspot käyttöön.
  4. Jos haluat nähdä tai muuttaa hotspot-asetusta, esim. nimeä tai salasanaa, napauta sitä.

Vinkki: Jos et halua hotspotin pyytävän salasanaa, valitse Tietosuoja-kohdassa Ei mitään.

Vaihe 2: Yhdistä toinen laite puhelimesi hotspotiin
  1. Avaa Wi-Fi-verkkojen luettelo toisella laitteella.
  2. Valitse puhelimen hotspot-nimi.
  3. Syötä puhelimen hotspot-salasana.
  4. Valitse Yhdistä.

Vinkki: Voit jakaa puhelimesi mobiiliyhteyden jopa kymmenen muun laitteen kanssa Wi-Fi-hotspotin kautta.

Ilmoitusten käyttö

Vaihe 1: Tarkista, että laitteesi voivat jakaa yhteyden ilmoitusten kautta

Varmista, että puhelin voi vastaanottaa jaettua mobiilidataa ilmoitusten kautta. Ominaisuutta tukevia puhelimia:

• Pixel-puhelimet
  • Pixel C ‑tabletti
  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 ja Nexus 9
Vaihe 2: Määritä yhteyden jakaminen ilmoitusten avulla

Vaihe 1: Kirjaudu kaikilla laitteilla samalle tilille

1. Kirjaudu kaikilla laitteilla samalle Google-tilille. Lisätietoja tilien lisäämisestä
  2. Ota käyttöön Bluetooth ja Wi-Fi. Lisätietoja niiden käyttöön ottamisesta

Vaihe 2: Anna puhelimen jakaa yhteytensä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google Ja sitten Yhteyden pikajakaminen.
  3. Ota käyttöön Mobiiliyhteyden jakaminen.

Vaihe 3: Anna muiden laitteidesi käyttää puhelimen yhteyttä

1. Avaa toisen laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google Ja sitten Yhteyden pikajakaminen.
  3. Ota käyttöön Etsi mobiiliyhteys.
Vinkki:Tällainen yhteyden jakaminen on oletuksena käytössä useimmissa laitteissa, joissa sitä voi käyttää.
Vaihe 3: Jaa yhteys ilmoitusten kautta

Vaihe 1: Varmista, että laitteesi ovat valmiita

• Tarkista, että kaikki laitteet on määritetty jakamaan yhteys ilmoitusten kautta (edellä).
  • Pidä mobiiliyhteyden sisältävä puhelin lähellä.
  • Poista yhdistettävän laitteen lukitus.

Vaihe 2: Toisella laitteella, jota ei ole yhdistetty

• Näet Wi-Fi-hotspot käytettävissä ‑ilmoituksen. Kosketa sitä ja seuraa näytön ohjeita.
  • Jos haluat yhdistää myöhemmin ilman ilmoitusta, avaa Asetukset-sovellus, valitse Google Ja sitten Instant Yhteyden pikajakaminen Ja sitten puhelimesi Ja sitten Yhdistä.
  • Jos näet operaattorin vahvistusilmoituksen, valitse Jatka.

Vaihe 3: Mobiiliyhteyden sisältävällä puhelimella

• Kun yhdistät, näet Datayhteys jaetaan ‑ilmoituksen. Ilmoitus pysyy näkyvissä niin kauan kuin olet yhteydessä.
  • Katkaise yhteys valitsemalla ilmoituksesta Katkaise yhteys.
Vinkki: Kun et käytä yhteyden pikajamista noin kymmeneen minuuttiin, yhteys katkeaa. Lue lisää Wi-Fi-hotspotongelmien korjaamisesta.

Yhteyden jakaminen Bluetoothin kautta

1. Muodosta laitepari toisen laitteen kanssa.
  2. Määritä toinen laite muodostamaan verkkoyhteys Bluetoothin kautta. Noudata laitteen mukana tulleita ohjeita.
  3. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  4. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Hotspot ja yhteyden jako.
  5. Valitse Jaettu Bluetooth-yhteys.

Yhteyden jakaminen USB-johdon kautta

Tärkeää: Android-laitteen yhteyttä ei voi jakaa Mac-tietokoneille USB:n kautta.

1. Yhdistä puhelimesi USB-johdolla toiseen laitteeseen. Näytön yläreunassa näkyy Kytketty…‑ilmoitus.
  2. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Hotspot ja yhteyden jako.
  4. Ota käyttöön Internetin jakaminen USB:n kautta.

Hotspotin poistaminen päältä automaattisesti

Tärkeää: Akun säästämiseksi hotspotisi poistetaan käytöstä, kun siihen ei ole yhdistetty yhtään laitetta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Hotspot ja yhteyden jako ja sitten Wi-Fi-hotspot.
  3. Voit laittaa asetuksen päälle tai pois päältä valitsemalla Laita hotspot pois päältä automaattisesti.
Vinkki: Suosittelemme laitteiden liittämistä laturiin yhteyden jakamisen ajaksi ja yhteyden katkaisemista, kun et enää tarvitse sitä.

Muita lähteitä