Sormenjäljen käyttöönotto Pixel-puhelimella

Voit käyttää sormenjälkeä Pixel-puhelimen lukituksen avaamiseen tai henkilöllisyyden todentamiseen esim. kirjautuessasi sovelluksiin tai hyväksyessäsi ostoksen.

Katso ohjeet sormenjälkiavauksen käyttöönottoon Pixel-puhelimella.

Tärkeää: Kuka tahansa, jonka sormenjäljet lisäät, voi avata puhelimen lukituksen ja hyväksyä tilillä tehtyjä ostoksia. Jos puhelimella on muita käyttäjiä, heidän kannattaa lisätä omat sormenjälkensä omien profiiliensa kautta. Lue lisää käyttäjä- ja vierasprofiileista.

Käyttöönotto Pixel 6:lla ja uudemmilla puhelimilla (myös Foldilla)

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus.
  3. Valitse Sormenjälkiavaus.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä. Jos et vielä käytä näytön lukitusta, sinua pyydetään antamaan varalle PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Tallenna ensimmäinen sormenjälki.
    • Sormenjälkitunnistin on puhelimen näytön alareunassa. Laita sormi sormenjälkikuvakkeen päälle ja odota, että sormenjälkitunnistin syttyy ja värisee.
    • Paina sormeasi pitkään näyttöä vasten. Aloita asettamalla sormen keskiosa anturin päälle. Muuta sormesi asentoa ohjeiden mukaisesti niin, että tunnistin saa tallennettua sormenjäljen reunat ja pään.

Käyttöönotto Pixel 5a:lla (5G) ja vanhemmilla puhelimilla

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus.
  4. Valitse Sormenjälkiavaus.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä. Jos et vielä käytä näytön lukitusta, sinua pyydetään antamaan varalle PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  6. Tallenna ensimmäinen sormenjälki.
    • Laita sormi puhelimen tunnistimelle (ei näytölle).
    • Pitele puhelinta samalla tavalla kuin pitelet sitä normaalisti lukitusta avatessasi. Pidä esimerkiksi sen näyttö itseesi päin.