Pixelin suurennuksen käyttäminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla vain Pixel 5:llä ja uudemmilla malleilla, ei Pixel Tabletilla tai Foldilla.

Puhelimen avulla voit suurentaa pientä tekstiä, tehdä tarkkuutta vaativia tehtäviä ja lähentää niin, että näet kaukana olevat kyltit. Voit tehostaa kontrastia myös visuaalisilla tehosteilla. Kun otat kuvan hämärässä, puhelin säätää kirkkautta automaattisesti.

Magnifier-sovelluksen lataaminen

Jos haluat käyttää Magnifier-sovellusta, lataa se Google Play Kaupasta.

Magnifierin käyttöönotto pikanäpäytyksellä

Tärkeää: Magnifier-sovelluksen käyttö ei edellytä pikanäpäytyksen käyttöönottoa.

Voit ottaa Magnifierin käyttöön helposti pikanäpäytyksellä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Pikanäpäytys.
  3. Laita Käytä pikanäpäytystä päälle.
  4. Valitse Avaa sovellus.
  5. Valitse Avaa sovellus ‐kohdasta Asetukset ja sitten Magnifier.
  6. Avaa Magnifier kaksoisnapauttamalla puhelimen takaosaa, kun puhelimen lukitus on avattu.

Lähemmäs ja kauemmas zoomaaminen

1. Avaa puhelimen Magnifier-sovellus .
  2. Kohdista kamera kohteeseen, jota haluat lähentää.
  3. Lähennä ja loitonna painikkeilla tai eleillä:
    • Painikkeet: Valitse alareunasta plus Lisää tai miinus .
      Vinkki: Merkit sijaitsevat Kuvakaappaus-painikkeen Ota valokuva molemmilla puolilla.
    • Eleet:
      • Lähennä kuvaa viemällä sormet erilleen tai loitonna nipistämällä sormet yhteen.
      • Pyyhkäise kuvassa vaaka‑ tai pystysuunnassa.
        Vinkkejä:
        • Voit pyyhkäistä sormella vaaka- tai pystysuunnassa vain live-kuvassa. Tämä ei enää onnistu, kun kuva on otettu.
        • Vasemmalta oikealle pyyhkäiseminen lähentää ja oikealta vasemmalle pyyhkäiseminen loitontaa.
        • Alhaalta ylös pyyhkäiseminen lähentää ja ylhäältä alas pyyhkäiseminen loitontaa.

Pixel 7 Prolla ja 8 Prolla on jopa 30-kertainen zoomaus. Kuvanvakain vakauttaa live-kuvaa automaattisesti etsimessä.

Kuvan pysäyttäminen

Voit pysäyttää suurennetun kuvan, jos haluat katsoa sitä tarkemmin.

1. Avaa puhelimen Magnifier-sovellus .
  2. Napauta kuvauspainiketta Ota valokuva. Tallentamasi kuva pysähtyy paikalleen.
  3. Lähennä kuvaa, jotta voit nähdä haluamasi yksityiskohdat.

Kun suljet sovelluksen, kuva poistetaan.

• Tallenna kuva pysyvästi valitsemalla Lataa .
    Vinkkejä:
    • Jos haluat nähdä ladatun kuvan, klikkaa oikeasta alakulmasta Magnifierin kuvagalleriaa .
    • Galleria tallennetaan vain paikallisesti puhelimeesi yksityisyytesi suojaamiseksi.
    • Jos haluat varmuuskopioida kuvat, siirry albumiin Google Kuvissa ja laita Varmuuskopiointi päälle.
  • Jaa kuva toiselle sovellukselle napauttamalla Jaa-kuvaketta Jaa.

Selkeän kuvan ottaminen hämärässä

Voit laittaa taskulampun päälle hämärässä valaistuksessa, jotta näkymä selkenee.

1. Valitse Taskulamppu pois päältä Taskulamppu.
  2. Voit muuttaa sen kirkkautta liukusäätimellä.

Vinkkejä:

• Jotta voit käyttää taskulamppua huomaamattomasti, se syttyy ensin himmeänä.
  • Kun pysäytät kuvan hämärässä, Magnifier luo selkeämmän kuvan automaattisesti.

Värin, kontrastin ja kirkkauden muuttaminen

Näin voit lisätä kuvaan visuaalisia tehosteita Magnifierissä:

1. Avaa puhelimen Magnifier-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta alakulmasta Näytä säätimet .
  3. Näytölle avautuu valikkopalkki, jossa on vaihtoehtoja suodattimien, kirkkauden ja kontrastin valintaan.
  • Näin voit valita värisuodattimen:
    1. Valitse Suodattimet .
    2. Vieritä vasemmalle tai oikealle ja valitse haluamasi suodattimen väri.
      Vinkki: Voit valita 11 eri värisuodattimesta.
  • Kuvan kirkastaminen tai tummentaminen: Valitse Kirkkaus .
  • Kontrastin muuttaminen: Valitse Kontrasti .
  1. Kun olet valinnut visuaalisen tehosteen, voit säätää sitä. Valitse jompikumpi:
    • Vedä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
    • Napauta liukusäätimen jommaltakummalta puolelta plus Lisää tai miinus .

Vinkkejä:

• Alkuperäisen kontrastin tai kirkkauden palauttaminen: Valitse Nollaa Käynnistä uudelleen.
  • Alkuperäisen suodattimen palauttaminen: Vieritä suodatinvaihtoehtojen yläreunaan ja valitse Ei suodatinta .

Näin voit piilottaa suodattimet, joita et käytä:

1. Valitse vasemmasta alareunasta Näytä säätimet .
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Valitse Yksilöinti-kohdasta Suodattimet.
  4. Poista valinta suodattimista, jotka haluat piilottaa.
  5. Voit palata aloitusnäytölle napauttamalla paluunuolta Edellinen.

Suurennuksen käyttö peilinä

Magnifierin avulla voit saada 5-kertaisen peilikuvan.

1. Avaa puhelimen Magnifier-sovellus .
  2. Napauta alareunasta kamerakytkintä .
  3. Lähennä tai loitonna peilikuvaa.